Fatima Johansson

THE MIST

Såg just färdigt The mist, en skräckfilm/thriller baserad på Steven Kings bok. Den var väl helt okej, inte alls läskig (alltså inte ett dugg skrämmande, eftersom jag i vanliga fall är väldigt lätt skrämd..). Men gillar du tentaklar, flygande jättespindlar och dinosaurie liknande monster som sliter sönder människor mitt itu så måste jag säga att detta blir din favorit film. Den får en 2/5 utav mig i alla fall. Men av ungefär alla som bedömt filmen (glömt vad de kallas.. recensanter? resen.. Äh glöm det..) så har filmen fått minst en 4/5.. Underligt tycker jag..
 Men men, har just gjort en kopp te åt mig, ska krypa ner i sängen och fortsätta läsa Flyga drake, sen ska jag försöka sova. :)Kommentarer (10)

Bahlool

2009-03-19

Jag har märkt att kritiker brukar ge bra betyg åt filmer, som inte många ser, och de brukar ge dåliga betyg åt filmer som älskas av alla...så när som en kritiker hatar en film, då vet jag att den är bra ;)

Lona

2009-03-19

okej, är det något du själv vill gå med?

Jag skulle då aldrig klara av det..

Skulle vara kul å veta vad ni tycker själva om det, ist för att ha en massa fördomar av det :)

alltså om du vill berätta så snälla :)?

men annars behöver du inte ! :D

Bahlool

2009-03-19

försöker adda dig som vän på facebook men går inte :(

Fatima

2009-03-19

Svar Bahlool: Vad skumt..:S Det kanske fortfarande är något fel på deras hemsida. För någon dag sen så gjordes hela facebook om, de typ bytte funktioner och design.. Det kanske är det..

Beelzebjörn

2009-03-19

Tror du missade skräckelementet helt: Föreställ dig att vara instängd med de människorna ett par dygn. Alla jättespindlar var bara rekvisita.Jag tyckte skådespeleriet var bra (även om huvudrollen var lite blek). Bra casting... Kändes som om precis rätt skådespelare hamnade i precis rätt roll, från den fanatiskt rationella advokaten, till butiksbiträdet, till den hysteriska religiösa galningen.

Fatima

2009-03-19

Svar till Beelzebjörn: Jag förstår vad du menar, men jag hyrde en skräckfilm och då vill jag åtminstånde inte behöva sova med släckt lampa (jag sov som en bebis inatt), jag vill ju bli skrämd.Den fick 2 poäng p.g.a att man förstår och ser tydligt hur det påverkar människorna psykiskt att vara så rädda, instängda tillsammans och veta att det är något "övernaturligt" som försöker döda dem.

Bästa scenen var helt klart när de dödade den stackars killen från militären, där ser man hur självisk och lättpåverkad människan..

Beelzebjörn

2009-03-19

Lite som Romeros gamla Night of the Living Dead med efterföljare... Det hade inte behövt vara zombies eller monster därutanför - filmen handlar om människans mörkare sidor, och tendens att sticka varandra i ryggen.Det har gjorts bättre i andra filmer - helt sant - men The Mist var en bra mycket bättre film än 90% av alla rysare i DVD-hyllorna den sista tiden.Säger en del om genomsnittet.

Liene

2009-03-19

mm, maten såg god ut:)

Fatima

2009-03-19

Svar till Beelzebjörn: Så insatt är jag inte bland dagens rysare (eller filmer allmänt..)Men såna filmer gillar jag inte alls. Det var spännade tills jag fick se en tentakel dra med sig en av killarna in i dimman - seriöst sånt är ju bara fånigt..Vilken är bättre av Night of the living dead? Den från 1968 eller 1990?

daaaaniela

2009-03-22

Åh, den "flyga drake" såg jag på bio igår. Fy vad hemsk den var vissa stunder. Mådde riktigt dåligt.

Skriv en kommentar