Fatima Johansson

FRÅGOR: sommar & slöja

Hej! Jag är en rätt ny läsare av din blogg (men jag gillar den!!) och jag har funderat över en sak. Solar du utomhus, tex på någon badplats, på sommaren? Badar? Jag är nyfiken och tyvärr inte så kunnig på religioner...
Jag solar i vänners/svärfamiljs trädgård eller på balkonger till mig/mamma. Vill jag bada så åker jag ut till Ribbersborgs kallbadhus och badar i havet, där är ju kvinnor för sig själva. Hmm.. Annars (när jag var yngre och under sommaren 2009) badade jag i Norrland. Finns många ställen där man kan vara helt ifred. Jag badar och solar alltså då ingen man kan se mig.

Jag gillar inte somaren för att då syns det tydligt att vi är annorlunda än alla andra (jag har sjal) och det känns jobbigt att gå ut varje gång då alla kollar snett. känner inte du samma?
För det första så tycker jag inte att det känns lockande att vara som alla andra. Sen så syns ju slöjan oavsett årstid.. Var stolt över den i stället och strunta i vad andra tycker, jag lovar att du kommer bli mycket lyckligare. :)

Hej!
Kan du vara snäll och förklara för mig hur du kan tycka om sommaren så mycket? Sedan jag tog på mig slöjan har jag börjat hata sommaren:(! Inget illa menat alls utan jag vill med kunna njuta av sommaren trots slöjan:) Tycker du inte att det är varmt?

Så du hatar sommaren för att det är varmt? Vad synd. Vi människor kan vänja oss vid ganska varmt klimat, de som bor i Mellanöstern har ju runt 55 grader (eller mer..?). Under somrarna vänjer jag mig helt enkelt vid värmen, det är klart att det är varmt men ärligt talat tror jag inte att jag svettas mindre än någon annan haha. Jag brukar (som jag skrivit ovan) bada utomhus på somrarna och när jag då klär av mig till bikini fryser jag alltid först (inte länge dock haha). För att min kropp inte är van just då, så är det ju.

Försök att klä dig i material som är tunna och som andas och ha alltid en flaska vatten i väskan när du går ut så ska du se att det går bra. :)

Kommentarer (7)

En läsare

2011-04-24

Till hon som skrev den andra frågan: ja skit i alla andra varför bryr du dig? De som kollar konstigt är bara idioter. Gå din egen väg!Bra att du tar upp dessa frågor Fatima. Men jag undrar om såna badhus finns i alla städer??

Arzo

2011-04-24

hej hej

jag läster din blogg ibland och jag tycker att den är super.

jag har några frågor som jag är nyfiken på men det är inget du behöver svara på om du inte vill.

- ber din bror?

- har du ljust/blond eller mörkt hår?

Anonym

2011-04-24

Tack för svaret Fatima, det betyder mkt.

Denise

2011-04-24

Det är faktiskt en sak jag oroar mig lite för - hur det kommer vara att bära slöja under de varma månaderna. Men jag hoppas inshAllah att det inte kommer bli några större problem för mig den dag jag börjar med slöjan..

På vintern ser jag det dock bara som en stor fördel, hehe, lär ju vara ganska skönt med en slöja som värmer huvudet när det är kallt ute :D

Linn

2011-04-24

Som Fatima skriver ovan så vänjer sig kroppen väldigt bra, vilket gör att det är inte så jobbigt att bära slöja på sommaren som många tror!Jag är konvertit och har således tidigare gått utan slöja på somrarna och helt ärligt, så är det inte SÅÅ jätte stor skillnad. Givetvis är det skillnad men är det 30 grader ute så är det varmt oavsett vad du har på dig. Det absolut skönaste du kan ha på dig när det är varmt är tunna, luftiga kläder. Det ger mycket mer svalka då luftiga kläder gör så att det kommer vind än att låta skinnet direkt utsättas för solljus.

Emma

2011-04-25

Jag har en dum fråga kring detta med att sola osv! Du skriver att du solar i Samers familjs trädgård och så. Men är det 100% insynsskyddat där? Känner du dig aldrig nojig över att nån faktiskt ska kunna se dig? Och en till dum fråga, är det bara kvinnor och din man som får se dig utan slöja eller är det okej att manliga släktingar ser dig? okunnig som tusan

Ulrika

2011-04-25

Är inte muslim men även jag vill ibland på sommaren bära mer täckande kläder, tex i jobbet. Mitt knep är att ha svala skor. Sandaler eller liknande gör att det känns svalare och jag antar att det är ok även som troende muslim?

Skriv en kommentar