Fatima Johansson

STÖDKONSERT - ISRAEL & PALESTINA


Jag och Ali missade bussen i Södervärn så vi ringde Samer för skjuts, väntade i det härliga vädret utanför Swedbank.


Samer och jag innan kvällen började.


Lars Adaktusson stod för frågorna.


Israels ambassadör Benny Dragan var bjuden. Han höll tal och sen blev han utfrågad av Lars.


Brodern och jag under en minipaus.


Göran Persson och Alf Svensson höll båda tal och sen blev även de utfrågade av Lars.


Kvällen avslutades med bästa låten!

Gårdagskvällen var väldigt intressant på många sätt. Det var spännande att få höra alla talare, att höra hur olika våra åsikter är fast även lika om man lyssnar noga. Göran Persson är ju en väldigt bra talare men innehållsmässigt så gillade jag Jamal El-Hajs tal bäst (jaja kalla mig partisk om ni vill haha), han blev också utfrågad tillsammans med Fred Kahn som är ordförande i judiska församlingen i Malmö. Ett citatutdrag från Jamals tal:

"Det är lika självklart att man ska kunna kritisera Israel utan att kallas antisemit som att judar ska känna sig trygga i Malmö oavsett vad Israel gör".


Kvällen avslutades med underbar sång av en afrikansk kvinna som jag glömt namnet på, men hennes röst var helt otrolig. Efter stödkonserten åkte vi (Ali, Samer, Alisar och min svärmor) till en pizzeria och åt kvällsmat.

Kommentarer (13)

nana

2011-04-15

så roligt och trevligt det såg ut :)

anonym

2011-04-15

Så vacker du SÅG UT, fintfint :)

Daniella

2011-04-15

Alltså ursäkta till kommentaren ovan men vadå "såg ut" varför vara så bitter? Det är tydligt att Fatima ÄR vacker.Ser ut som en underbar kväll, rolig bild på Persson föresten! :-)Var är din klänning (eller är det en kjol?) ifrån? Den var snygg!

anonym

2011-04-15

what ??

Salima

2011-04-15

Jag gillar första bilden! :)

anonym

2011-04-15

jag gillade den första :))

anonym

2011-04-15

daniella : du behöver inte läxa till mig hur jag ska skriva en kommentar tack :)

Anonym

2011-04-15

till Daniella : Ska du säga att jag är bitter ??! jag behöver inte bevisa någonting för dig.. du har redan fördomar om mig fast du känner inte mig alls ;;) fatima förstår säker hur jag menar :-) med min näst första kommentar ;D

anonym

2011-04-15

oj glömde skriva anonym, de min kommentar här ovan :))

Peace

2011-04-15

whats the point of having this event and talkiing about peace between Palastine and Israel when Palastine is invaded and forcely occupied by Israel (the most illegal state).

Would you ever celebrate a peace party with someone who took your house by force and killed your family ?

Hanna Bard

2011-04-16

Jag tyckte att Lars Adaktusson var väldigt bra som reporter, visst var han reporter i Mellanöstern eller korrespondent? Väldigt bra sagt av Jamal El-Haj. Det beror på hur man kritiserar Israel anser jag i och för sig. Har läst diverse debatter om Mellanösternkonflikten och blivit kallad för det mesta av diverse personer med extrema åsikter. Det är så irriterande att vissa angriper judar för att de inte tycker om allt den israeliska regeringen gör. Jag hackar inte på palestinier eller muslimer för att jag inte stödjer Hamas. Vad ska man hacka på ett folk för? Men bra ide med galan och jag hade gått dit om jag bott närmare Malmö! Tycker med att din klänning är fin. Ta hand om dig!

Bombaja

2011-04-16

Till peace . That was good Said !

Till Fatima

Förstår inte vf de gjorde en party ? Är det paece där i Palestina el vad ! För jag 100% säker att de sover där osäkra varenda dag utan att känna trygghet någon dag ! De fruktansvärt synd tycker jag :-S PS gillar din blogg föresten . Alltid intressant !

Hanna Bard

2011-04-16

Peace: I'm sure that some people in Israel would say the same.

Skriv en kommentar