Fatima Johansson

Fråga: Stödkonsert

Förstår inte vf de gjorde en party ? Är det paece där i Palestina el vad ! För jag 100% säker att de sover där osäkra varenda dag utan att känna trygghet någon dag ! De fruktansvärt synd tycker jag :-S PS gillar din blogg föresten . Alltid intressant !

Nu var det inte en palestinier som höll i denna stödkonsert MEN när det är sådana tillställningar så tycker jag att det är oansvarigt att inte gå när man fått en inbjudan eller helt förkasta idéen till att "försöka komma fram till en lösning". För detta handlade mest om hur Malmö ska fungera när det bor så många judar och palestinier här - att de inte ska bråka sinsemellan utan kunna föra en dialog. Allt överskott av pengarna som kom in under kvällen genom biljetterna gick till exempel till Dialogforums verksamhet.

Sen var inte detta ett party utan en stödkonsert, det var en massa politiker där och de pratade om läget i Palestina/Israel och berättade vad de tyckte skulle hända härnäst. Vissa var väldigt flummiga i sina svar (skrev jag att de var politiker?) men andra var tydliga och kom med bra idéer. Sen för att hålla ihop alla tal så hade man live musik emellan.

Jag tycker att det är viktigt av palestinier (eller överhuvudtaget de som är emot att palestina är ockuperad mark) ska närvara på såna tillställningar, för bara att komma och visa sig räcker. Vare sig det är en demonstration eller en stödkonsert. Hade exempelvis inte min svärfar Jamal El-Haj varit där så hade alla där inne i princip bara fått höra "en sida av historien". Efter att Israels ambassadör Benny Dragan hållt sitt tal fick Jamal frågan vad han tyckte och han sa rakt på sak att han inte höll med. Vi behöver såna människor. Man ska inte sitta där och låtsas att allt är frid och fröjd när det inte är det.

Kommentarer (5)

anonym

2011-04-16

ok, förstår hur du menar :) tack för svaret :)

Zahra

2011-04-16

Ja, jag tycker att det var ett bra val att gå på eventet. Som du säger bara att närvara gör skillnad. Brukar alltid tänka så på demostrationer.

Elin

2011-04-16

Bra initiativ att ha en sån gala!

Peace

2011-04-16

i totaly agree with you but it would be nice to see for once the arab arrange sucha events to let the world know the truth about whats really happening in the middle east, i think they were more like invited to celebrate this event rather than beeing the main speaker.

Hanna Bard

2011-04-16

Vad man än anser om ockupationen kunde man ju gå dit!

Skriv en kommentar