Fatima Johansson

CHRISTMAS EVEMorotskaka ♥. Burkarna (med gottis jag bakat) var några av mina julklappar till familjen. :P

Tog såklart massvis med bilder men det är privat så ni får några matbilder hehe. :P

Hej allihop!

Tog en rejäl bloggpaus igår, skrev mina två inlägg och har inte sattit på datorn förens nu (vaknade precis, haha).
Hade en riktigt underbar jul med familj och släkt. Åt såklart så att jag nästan sprack. Bästa var revbensspjäll, Janssons frestelse och mammas egna gravade lax. Mums!

Vi får höras lite senare, har världens diskberg att bestiga..

Kommentarer (27)

hanin

2011-12-25

hej Fatima, Jag skulle gärna vilja ha receptet på morotskakan. Ser fantastiskt gott ut :)

Hanan

2011-12-25

Härliga bilder, blir hungrig när jag ser dom haha! Vad finns det i burkarna? Ser gott ut!! Gullig present!

Anonym

2011-12-25

Det är haram att fira jul?

jannika

2011-12-25

hejsan hittade din blogg!!Kul att läsa!!själva är jag en sökande 36 årig tjej som är gift med en muslim som börjat på att studera Koranen!!Det är et stort steg bara att studera Koranen känner jag men ska verkligen gör ett försök!!!mvh Jannika

Kristina

2011-12-25

Härlig julkänsla i bilderna. God Jul! :-)

Tam.

2011-12-25

Skulle du kunna lägga upp receptet på Janssons frestelse?Kram.

Nadia

2011-12-25

Neej! Godkänn inte såna "anti-jul" kommentarer!! Palla se dem

Haidar

2011-12-25

Fatima seriöst nu va, varför har du modererat bloggen med att behöva godkänna kommentarer om du godkänner dessa irriterande "alla muslimer är emot julen" skräp kommentarer. Bara ta bort dem! Det är du som bestämmer här. ;-)

Salima

2011-12-25

Mmmm gott me julbord! <3

nana

2011-12-25

o va roligt och mysigt det ser ut :) Jag blir så hungrig när jag ser på bilderna =D

Sessa

2011-12-25

Hej!Fina bilder. Revbensspjäll? Är det inte fr grisen? Du är självfallet fri att äta vad du vill,men blev nyfiken. Allt gott!

MammaMarie

2011-12-25

Sessa: Alla djur som har revben,inte bara grisen

Anonym

2011-12-25

kan man få receptet på revbenen?? och från vilket kött de e?? ser mkt gott ut o var r marshmellwsen köpta någonstans

Veronica

2011-12-25

Vad gott det ser ut!Sessa: Det finns fler djur som har revben ;)

Dilara

2011-12-25

mysigt med julbord! :)

Ghid

2011-12-25

Din blogg är jätte fin och hemtrevlig... Men ärligt talat ni som skriver att alla muslimer är emot jul, snacka om att dra alla över kanten... Varför är det haram??? kan ni bara ge mig en pytte liten anledning? näh absolut inte , ni sitter hemma och skvallrar och säga vad som är haram och halal, skärp er.. det är inget fel att sitta och ha en fin middag med familjen och ge klappar till varandra!!!! har det blivit haram att köpa presenter!! skärp er för Gudskull!När man ser haram om något, då vet man direkt att denna person har noll kunskap om religionerna, så kan ni vara vänliga och lära er lite om vad är som haram och halal innan ni dömer allt och alla!!

Döm er själva först? är ni verkligen så noga med allt? knappast!Skärp er för gudskull!Ha en trevlig kväll Fatima! och förtsätt med det du gör! du är en förebild för alla

Habiba

2011-12-26

God jul Fatima! <3 (verkligen sparsamma haramkommentarer hos dig i år..)

Amal

2011-12-26

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim "In the name of God, most Gracious, most Compassionate..Hejsan alla fina människor! Jag är nog den sista tjejen som kommenterar bloggar men kändes nödvändigt denna gång..Denna pågående debatt om haram vs haram måste verkligen få sig ett slut. Besitter man ingen kumskap så gör man större nytta genom tystnad. Vad man än påstår inom Islam måste styrkas med en fatwa. Det är rent av farligt att slänga ur sig vad som är halal och haram utan att man styrker detta med Guds ord. Låt ljuset av Guds ord leda dig och inte människorna!Alla har rätt till sin egen åsikt men åsikten om att det är inget fel att ge varann klappar och inneha en fin middag just under dessa tider säger en hel del.. Men för guds skull sprid inge felaktigheter med sådana påståenden. Det kanske är någon ung muslimah som läser denna blogg och tar detta för sanning.Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade::

”Den som tar liknelsen av ett folk hör till det.”Kom ihåg vikten av att vi är muslimer och vi behöver inte behagas av de otrognas ceremonier. Har man i huvudet om att dom firar Jesus födelse och i tron om att Han är Guds son i huvudet så avskiljer man nog starkt och snabbt från dessa festligheter som uppstår under julen.Och (Jesus själv sade), Gud är min Herre och er Herre, Honom skall ni dyrka". Koranen 19:36Jätte fin blogg föresten Fatima! :-)

Aisha

2011-12-26

Bra sagt där amal, du här så rätt :)

Amina

2011-12-26

Kära Amal.Du skriver tydligt att det är "att ge varann klappar och inneha en fin middag" som är haram. HÖR du inte hur fånigt det låter??."Den som tar liknelsen av ett folk hör till det". Det låter ju jättefint.. Islam är en vacker religion och Gud vill att vi ska blanda oss med andra kulturer. Inte stänga inne oss och vara rädd för att integrera.Sluta överdriva så jävla mycket. Islam är världens bästa religion just för att vi FÅR och SKA blanda oss med andra kulturer. Religionen är för ALLA!Anonym

2011-12-26

Bara för att Fatima firar jul betyder det inte att det är halal. De flesta muslimer vet nog att julen är en kristen högtid och inte en muslimsk.

Aminah

2011-12-27

BismillaahI och med att "Ghid" frågade varför julfirandet är haram så tänkte jag bifoga några länkar som inshaa'Allaah besvarar detta. Sen är det också så att det är en muslims plikt att påbjuda det goda och förbjuda det onda, alltså råda. Detta måste självklart göras på rätt sätt.http://www.muslim.se/fragorasvar/rattsvetenskapaislamiskaregler/181-varforintefirajul.htmlhttp://muslim.se/fragorasvar/rattsvetenskapaislamiskaregler/179-hogtider.htmlhttp://darulhadith.com/tauhid/jul_nyar_muslimer_fira_fatwa_bin-baz.htmhttp://darulhadith.com/tauhid/islam_god_jul_muslimer.htmFör den som läser bevisen kan tydligt se att deltagandet/firandet av t.ex. jul, nyår inte är tillåtet för en muslim. Sen är det upp till var och en att stå för sina handlingar..Allaahu aleem

Amal

2011-12-27

As-salamu aleykum allihopa! =DFörst och främst så är det nog viktigt att poängtera att eller om Fatima firar jul eller inte är upp till henne och ingen vet omständigheterna eller hennes avsikt,bara hon och Gud :)Amina nr 1, känns det nödvändigt med sådant språk syster? Det du skrev har ingen logik överhuvudtaget? Så jag ska forsöka svara utifrån det jag förstod..Det jag menade när jag skrev ge varandra klappar och inneha en fin middag... Var att varför ska man göra detta just under julen? Bara Gud vet vilken avsikt du har när du gör dessa saker absolut. Men frågetecken uppstår alltid hos mig när en del tycks göra detta just när julen har kommit.Profeten Muhammed SCW har inte gått igenom alla svårigheter han gjorde för oss för att vi ska nu göra bidaa (innovationer) i Islam.Allahu Aleem! Kram på er alla! =D

mirela

2011-12-27

Skrattretande.. Fira jul= Fira Jusu födelse. Sååå?.. Vad är du? Muslim eller kristen? Man gör självklart som man vill, men det känns så fruktansvärt töntigt. Varför ska en muslim fira jul? Förstår verkligen inte det..

leila

2011-12-29

GHID..pratar om vad ar det for fel att ge klappar och bla bla..det ar inte haram..sa du menar att starka hadither ljuger da och du har ratt??var det du som uppfann islam???det ar HARAM att inte bara fira jul, utan alla icke muslimska hogtidsdagar som tex fodelsedag, alla hjartans dag, brollopsdagar m.m..det ar bidaah...ni lagger till saker i islam som inte finns..gor synder om ni vill men ljug inte att det inte ar fel i islam att gora det..!!!

ninni

2011-12-30

......Men alltså, ingen har gjort nåt religiöst av födelsedagar, alla hjärtans dag etc, utan jag tror att de flesta gillar att göra det korta livet lite trevligare. Att visa uppskattan för varandra och hylla relationen man har till sin omgivning, det är inte haram. Dessa högtider anses knappast upphöjt till våra 2 eid, utan som en krydda till livet bara, måste allt vara så himla grått och förbjudet och aggressivt? Extremism är aldrig bra. Jag tror inte att muslimer som firar just jesu födelse och ser det hela som något religiöst, utan alla har sin sanna tro i bakhuvudet.

Aminah

2011-12-31

BismillaahSvar till ninni: Inshaa'Allaah jag ska försöka besvara ditt inlägg med sabr. För det första, så är inte meningen med livet att göra det "lite trevligare". Meningen med livet finns beskrivet i Koranen;[51:56] Jag har skapat de osynliga väsendena och människorna enbart för att de skall [känna Mig och] dyrka Mig.(Koranensbudskap.se)För det andra, vem har påstått att det är haram att ge presenter? Men att göra det under de icke-troendes, judarnas, kristnas högtider är inte tillåtet. Det spelar ingen roll om de är religiösa i grunden eller inte.Se:http://islamqa.com/en/ref/1027/celebrating (om födelsedagar)http://islamqa.com/en/ref/947/celebrating (om icke muslimers högtider)http://www.darulhadith.com/tauhid/otrognas_hogtider_islam_gratulera.htmhttp://www.darulhadith.com/tauhid/alla_hjartans_dag_islam.htmVad har du för bevis att det är tillåtet? Vem vill krydda sitt liv med kufr? :S För att säga något om islam måste du även komma med bevis. Det är inte extremism att försöka leva efter Koranen och Sunnah.Allaahu alem, men det räcker inte att ha "tro i bakhuvudet". Du måste även praktisera, se surah Al AsrI Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn,[103:1] VID DEN flyende tiden![103:2] Människan förbereder helt visst sin egen undergång,[103:3] utom de som tror och lever ett rättskaffens liv och råder varandra [att hålla fast vid] sanningen och råder varandra [att bära motgång med]tålamod.(Koranensbudskap.se)Sen vad du gör eller inte gör är upp till dig, men säg inte att deltagandet i sådana högtider är tillåtet, speciellt inte utan bevis. Som det sagts innan kan det bidra till att du leder in tex nya revertiter på fel väg.Allaahu aleemSkriv en kommentar