Fatima Johansson

MALMÖDROPPEN


Jag (halvrädd för att snart bli stucken) i Malmödroppens trapphus tidigare idag
.

Okej, idag skulle jag ju "övervinna en av mina fobier" och jag var så himla duktig (om jag får säga det själv haha), fyllde i alla papper, sjuksköterskan kollade blodtryck och sånt. Sen när hon kom till att kolla mina vener så letade hon en massa på båda armarna. Jag pladdrade på en massa, berättade att jag inte brukar gilla att ta sprutor men att jag SÅ GÄRNA vill bli blodgivare och att jag såg fram emot att få bli det osv. Sen frågade hon om det brukade vara "problem" när jag tar blodprov, om de behöver sticka mig flera gånger innan de hittar rätt och jag svarade ja (de ska alltid sticka mig 5-6 gånger, ångest..). Gissa vad hon sa då? "Vi måste tyvärr tacka nej till att ha dig som blodgivare". Min första känsla var lättnad (haha) men sen blev jag sjukt besviken.. Jag ville verkligen bli blodgivare.

Samer hängde också med för att ge blod och han hade tydligen "perfekta vener". Jaja skryt mera tänkte jag.. :P

Anledningen till att de inte tar folk med vener som inte syns tydligt är för att det blir för dyrt för dem att sticka fel (hon sa att det kostade 250-300 kronor per sticka?!).

För dig som har fina, snygga vener som syns tydligt och är intresserade av att donera blod. Gå in på www.geblod.nu och anmäl dig på närmsta blodbank. Sen blir du uppringd och får boka möte, väl på plats kollar de ditt blodtryck, dina vener och tar blodprov. Efter ungefär 5-6 veckor får du en kallelse. Man får max ge blod 4 gånger om året.

Kommentarer (7)

Amina

2011-12-05

Du försökte i alla fall det är mer än jag hade gjort haha. Jag hatar sprutor!

Batool

2011-12-05

det är tanken som räknas. jag var där för inte så länge sen, en tjej i min gamla klass (när jag gick i gymnasiet) hade det som projektarbete, att få fler folk att donera blod pga vid t.ex. julen så är det många olyckor som sker å för lite blod finns. men iaf, jag fick ej donera.. för mina vener var inte tillräckligt bra, dessutom har blodbrist. förutom det är jag precis som du, väldigt rädd för nålar, men tror min fobi är nästan värre. jag får panik varje gång jag ser en spruta, kan inte hjälpa det. dessutom kan jag ej slappna av. nu är det iaf bättre, när jag var yngre skulle jag alltid fly när det var dags för sprutor å sånt LOL >,<

Anonym

2011-12-05

Jag tänkte också det. Är man lite rädd eller så så kan det vara svårt att ge blod.

Sara H

2011-12-05

Oh vad skön tröja, vill ha en sån liknande.. Hittar inga. Ser asmysig ut!:)

Habiba

2011-12-05

Tyvärr vännen det kostar rejält..vad tråkigt att du inte kunde :( men kanske i framtiden? :) Men du försökte iallafall :)

Minono

2011-12-06

haha ja jag sa ju att dem inte brukar sticka en om man är svårstucken, har själv jobbat med det, och blodpåsen man använder för att ta blod kostar 300 kr/styck, som.såklart blir obrukbara när man öppnat dem.en gång, och att framställa en påse rent blod kostar tusen kr, helt sjukt jag vet men.det är dyrt. det var synd, det behövs verkligen blodgivare och det är sjukt bra att du uppmanar till det,alla som kan borde verkligen ge, det är en god gärning.

E

2011-12-08

Oj vad konstigt att det är så dyrt! :SJag har varit dit 2 ggr sedan jag fyllde 18, båda gångerna fick jag nej för att jag har för lågt järnvärde :( Jag vill jättegärna lämna blod dock, en så otroligt god medmänsklig gärning som kräver så liten uppoffring! ATt hjälpa andra handlar inte bara om att skänka pengar osv, utan även sådanna här saker :)

Skriv en kommentar