Fatima Johansson

BAGILE-O-DIHINIgår åt vi bagile-o-dihin till frukost, det har varit min favorit frukost sedan jag var liten. Det är väldigt mättande så det passar mer som en lunch egentligen.. :P Ni har frågat efter receptet så jag har skrivit ner det här! Receptet är skrivet för EN portion och så som jag föredrar den.

Bahile-o-dihin

Ingredienser för 1 portion:
En halv burk foul medames, ca 125 g (någon form av bönröra med kikärtor, bondbönor m.m.)
Ett ägg
Ett stort tunt pitabröd (arabisktbröd kallar vissa det..?)

Gör så här:
Riv brödet i bitar och lägg på en tallrik. Koka bönorna (med vattnet) och lägg till en halv grönsaksbuljong och lite kryddor (jag använder citronpeppar). Häll sedan bönröran på brödet (med vattnet) och pressa lite citron över. Stek ett ägg och lägg det överst.

Ät med tomater och gullök (jag gillar också HP sås till och maken ska alltid ha Tabasco till allt). Drick arabiskt te till så är hela upplevelsen fulländad! ;)

Kommentarer (4)

Habiba

2011-03-27

Åhh det ser jättegott ut..ska prova laga det ngn gång. Åt också en väldigt mättande frukost imorse (!)..de där livsfarliga ostpajerna jag hämtade med mig till dig sist och gröt. Men det e lika bra för nu ska jag trava runt på stan och hoppas på att förbränna ett par kalorier ;)

Sandra

2011-03-27

Du kanske har tid att svara på denna fråga :)När du och din man har barn kommer ni lära de arabiska (båda dialekterna dvs irakiska/palistinska) :)?Lycka till med allt!

MammaMarie

2011-03-27

Och vi åt bagille o dihin till frukosten idag. Superdupergott :)!

Nor

2011-03-27

åhh vad jag älskar bagile o dihin, så typiskt irakiskt :D

Skriv en kommentar