Fatima Johansson

TALLINN, ESTONIA

Några bilder jag knäppte igår, innan ösregnet..

Vet ni om en sak? Jag älskar Tallinn! Det är inget speciellt med staden egentligen, men känslan jag får här är så otroligt härlig. Jag gissar att det är för att de gånger jag varit här (bara två gånger hittintills) så gör jag precis det jag älskar mest i hela världen. Här sker själva produktionen av all jobb jag lägger ner hemma i Malmö.

Folket här är också ovanligt trevliga, nu är ju jag väldigt trevlig själv mot alla jag träffar. Fast det brukar ju inte stoppa folk från att vara otrevliga tillbaks? Nä, men alla här är så hjälpsamma och pratglada. Fast jag måste säga att jag blir totalt utstirrad när jag är ute och går - det verkar inte finnas speciellt många muslimer här så min slöja drar till sig sjukt mycket uppmärksamhet.

Sen är jag ett STORT fan av Ryssland, har alltid fascinerats av det landet - kulturen, folket, arkitekturen, språket, historian, Sankt Petersburg.. Nu har jag aldrig varit där men jag är så kär i det landet. Och Tallinn var, till min stora överraskning, lite av ett "mini Ryssland" till utseendet. Inte så konstigt egetligen då det ju styrts av Ryssland ett bra tag. Sen kryllar det av ryssar överallt, man hör tydligt skillnad på estländska och ryska. Estländska låter som finska och ryska låter som.. ja ryska. :)

Jag har packat min väska (SÅ skönt att bara ha en liten väska med mig!!) och ska snart gå ner till taxin som ska ta mig till flygplatsen. Kommer sakna denna staden! Jag kommer tillbaks i januari/februari inshaallah. Hörs hemma i Sverige!

Kommentarer (4)

michaela med bebis

2011-09-09

man kan riktigt se på bilderna hur regnet hänger i luften. hoppas nu att resan hem går bra!

n

2011-09-09

haha jag kommer ihåg när jag också var i Tallinn ,alla stirrade på mig och min familj. Tror det typ bara var vi som var invandrade där,haha :p

Sanna

2011-09-09

Jag ser Ryssland som ett farligt land, med en massa maffiabossar överallt. Haha jag vet att jag är fördomsfull här men det är vad jag tycker. Men googlade lite prcis och fick fram vädlight fina bilder speciellt de husen som ser ut som moskeer.kul att du haft en skön resa. fina bilder!!

Habiba

2011-09-11

Det verkar ju va en riktigt mysig stad! Nu vill jag också åka dit!! :)

Skriv en kommentar