Fatima Johansson

Uppdatering: Studentkollektion

STRESS DAG!! Pallar inte gå igenom några detaljer men det är bara så mycket just nu. 

Det är många som är intresserade av hur lång tid det tar att göra en klädkollektion. Kan svara lite kortfattat för annars lär jag skriva ett alldeles för långt inlägg. :P

Som de flesta vet så börjar man vääääldigt tidigt med alla kollektioner. Ska du designa en kollektion för våren 2013 så är det liksom dags att börja NU (många börjar ännu tidigare). För det tar tid att beställa alla tyger, knappar, dragkedjor (allt köpes från olika leverantörer på olika platser av världen) och sen ska de sys upp (klädesfabriker har hela tiden fullt upp så man får vänta på sin tur). Glöm heller inte att det alltid är fel på någonting, kan vara allt från fel färg till att du måste skicka tillbaks provplagg så de får sys om, osv. En kollektion ska gärna vara helt färdig ett halvår innan lansering.

Så ni kanske kan förstå min irritation och stress när tygleverantörer skickar mina tyger till fel adress eller inte håller en deadline. Det är sjukt frustrerande, speciellt när jag jobbat med kollektionen så länge. Just nu är äntligen alla mina kläder inför studentkollektionen klara, det är bara slöjorna som sys upp nu. Allt skickas hit på fredag! Sen har jag plåtning och sånt att fixa snabbare än snabbast.

För att förtydliga för alla som velat beställa plagg från förra årets kollektion, yes dem plaggen kommer också vara med denna gång. Klänningen, jumpsuiten, de vida byxorna och kavajen kommer även säljas detta året men det kommer även finnas slöjor (vita såklart, fast även beige, svart, grå och brun). Min stora favorit är en långkjol i spets! Jag har dock fixat så att priserna går att få ner, så de kommer vara billigare än förra året, men kvaliteten är densamma - vilket är riktigt, riktigt bra. :)

Kommentarer (11)

Miriam

2012-04-02

Jag kan förstå att det är jobbigt. Men det låter som att det är bra nu, syftar på att kläderna är klara. Längtar att få kunna beställa sjalar! Jag kommer beställa en av varje färg. :-)

Amna

2012-04-02

Yaaaaayyy! Vill ha klänningen till max! Hur mycket kommer den kosta då? Nyfiken!

Anonym

2012-04-02

får du betalt?

Hoda

2012-04-02

Kommer deffinitiv beställla spets kjolen

Hanan D.

2012-04-02

Ååååhhh längtar tills jumpsuiten går att köpa igen! Min vän har den och jag vill ha likadan =)

Anonym

2012-04-02

var det ingen höst kollektion ? för har för mig att du har sagt det ngn gång

Amal Yousif

2012-04-02

Gud vad skoj! Sparar du höstkollektionen till nästa år då? För det hade varit konstigt att lansera en höstkollektion under våren. Förstår att det är jobbigt att dina leverantörer inte respekterat en deadline. Synd.

Anonym

2012-04-03

Hur kommer slöjorna se ut? Din förra kollektion var jätte fin så jag ser fram emot att få se allt :)

Ulrika

2012-04-03

Ulrika

2012-04-03

Jättekul! Ska bli spännande att se!

Skriv en kommentar