Fatima Johansson

RUTINULTRALJUDET

 
Rutinultraljudet den 30 november var det häftigaste jag varit med om. Skrev denna texten precis efteråt men publicerade inte just då eftersom det kändes för privat, jag var så himla känslosam precis efteråt.
 
Jag var väldigt rädd innan rutinultraljudet. Var orolig över att bebisen inte mådde bra och när vi satt i vänterummet så skakade mina händer något så fruktansvärt. Samtidigt fick jag panik för att jag var rädd - det är ju inte bra för bebisen om jag är rädd. Herregud vilken jobbig situation, haha..
 
Samer lugnade ner mig och sa hela tiden att allt är bra, att bebisen mår bra och att allt inshaAllah är som det ska. Jag brukar också kunna vara lugn och sansad i såna situationer, men det känns som att det inte gäller när det kommer till bebisen i min mage. ♥
 
Jag fick i alla fall lägga mig på sängstolen och sen fick jag klet utsmetat på min lilla babybula. När hon satte den där staven på min mage blundade jag först någon sekund, bad en tyst bön och när jag öppnade ögonen ser jag konturen av en bebis på skärmen. Ååh Gud.. Det var helt otroligt. Då slog det mig på riktigt: Det ligger ett liv i min mage, en bebis, ett mirakel, mitt mirakel, vårt mirakel. Sjukt mycket känslor..
 
Både jag och Samer satt mållösa i början och bara stirrade på skärmen, på vårt barn. Barnmorskan tog några mått på bebisen och sa att det såg jättebra ut. Jag minns hur jag skrattade till av lättnad när jag fick höra det - och sen kom tårarna..
 
Det mest fantastiska var Samers min när han kollade på skärmen, jag kommer aldrig att glömma det, aldrig.. Det var som att han blev kär, där och då. Kär i vårt barn. Jag minns hur han skrattade ett skratt fullt av glädje, jag har aldrig under de 8 år jag känt honom sett honom så lycklig förut. Mina älsklingar.. Vad mitt hjärta är fullt av kärlek för er två. ♥

BURGUNDY

 
Jag & bebis ♥
 
Den här burgundyfärgade tunikan låg i påsen från Vila. Jag älskar materialet, det är så där kallt och silkigt som jag gillar. Tyvärr var den inte långärmad men det funkar helt okej med en tröja under. :)

DET ALLRA FÖRSTA PLAGGET

 
Det här är det första plagget jag köpte åt vårt lilla mirakel. Var ett par månader sedan jag köpte denna lilla sparkdräkt och den har hängt i min garderob sedan dess. Varje gång jag öppnar garderoben och ser detta mini-plagg hänga där smälter mitt hjärta.. Alltså.. Hur söt?!
 
Har just tagit ut en mjukpepparkaka från ugnen som precis gräddats färdigt. Så nu doftar hela lägenheten ljuvligt gott.. Ska börja med middagen nu, magen skriker efter mat.

STILRENT MEN GULLIGT

Får en hel del frågor om bebisinredning och jag kommer absolut dela med mig när vi börjat köpa de större sakerna till rummet. Jag har redan köpt lite småsaker. Vill ha väldigt ljusa färger; cremefärgat, babyblå, babyrosa, ljusgrått, vitt osv. Dessa påslakan från H&M home känns fina och skallrorna högst upp ville jag ha som tusan.. Men de är slutsålda. :( Någon som vet om de går att hitta någonstans?
 
Gårdagen spenderades mest med huvudet i toalettstolen och sovandes i min säng. Blev illamående igen och när det väl kommer så håller det sig hela dagen. Men idag känns det bättre, köpte Postafen-tabletter (åkskjuketabletter barnmorskan rekommenderade) och ska börja äta dem, igen. Gjorde det de 3 första månaderna och de hjälpte lite grann.
 
Såg att några bad om nya kategorier på bloggen. Jag har fixat två nya "Gravid" och "Baby". Samlar alla såna inlägg där. :)

Det värmer i hjärtat

Tusen tack för alla gratulationer och lyckönskningar! Mejl, telefonsamtal, sms och kommentarer här på bloggen har bara vällt in och det värmer otroligt mycket ska ni veta. Har varit ett väldigt speciellt dygn med tanke på att gravidhormonerna är på topp, jag börjar typ gråta för varje vackert ord, haha. ♥
 
Jag njuter av graviditeten och allt känns underbart och magiskt just nu. Igår var vi på det första ultraljudet (RUL) och vi fick se vårt lilla hjärta för första gången. Det är utan tvekan det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv. Jag kan känna små sparkar ibland men än är det inte fullt så mycket action i magen. :)
 
Massa kramar från mig till er. Att kunna glädjas åt andra är bland det vackraste som finns. Ni är så himla fina. ♥