Fatima Johansson

Q & A - PART II

Gör lite undantag känner jag, blir rätt personligt här men ni har frågat och vill höra ur ett annat perspektiv så jag delar med mig lite mer än vanligt. Ska försöka se till att nästa del (del 3) blir den sista. :)

Salamoaleykum..Hoppas du kan svara på denna frågan.. tror att du är en smart tjej så jag tror du kan komma med goda råd. Hur vet man att en kille är den rätte att gifta sig med? Jag och min fästman tjafsar väldigt mycket. Han respekterar inte ofta mina åsikter, eller rättare sagt han respekterar dem aldrig när jag inte håller med honom. Blir det mer tjafs eller mindre tjafs när man gifter sig?
SVAR:
Alejkom salam. Alla par tjafsar och det första året som gift sägs ju vara det tuffaste.. Men jag personligen ser en röd flagga när du skriver att han aldrig respekterar dina åsikter. Om det är tre saker som är viktigt i ett äktenskap så är det: respekt, tillit och kärlek. Alla ska vara lika viktiga men respekt är nog snäppet viktigare än de andra två. Man kommer ingenstans i ett äktenskap utan att respektera varandra. Och som svar på din fråga, det kan bli mer tjafs när ni gifter er, att bo ihop och ta alla stora & små beslut tillsammans det är ofta upphov till bråk/tjafs - då man inte tycker lika hela tiden. Man måste kunna hantera det, att kunna diskutera civiliserat, med förstående för den andre och kompromissa. Så om man från början har mycket problem att komma överens så tror jag det blir värre när man gifter sig.

Hur är din och din mans relation? Vad har ni två jobbat som mest under erat förhållande för och nackdelar? :) nyfiken eftersom jag e nygift :)
SVAR:
Ärligt talat är det väldigt bra. Vi har tagit oss igenom massor ända sen vi träffades för 7 år sen, sen har äktenskapet också varit en intressant utmaning. :P Jag är så glad att jag gifte mig med just honom. Vi passar så bra ihop och förstår varandra. Om det är något som är viktigt med giftemål så är det att välja rätt person. Tänk på vem personen är (både bra och dåliga sidor) och inbilla er inte att ni kan ändra varandra. Det kan gå att ändra varandra efter ett tag men det är inget man ska FÖRVÄNTA sig ska hända på bara några år.

Hur många UNIKA läsare har du på bloggen i veckan?? Eller om dagen?? Kan du visa statistiken? Är nyfiken!

SVAR:
Här har du lite siffror från Tailsweeps statistik av min blogg. "Unika per dag" är den linjen där du ser siffran 893. Under en vecka ligger unika besökare siffran på mellan 2600-3200 unika besökare/vecka. (om man kollar statistisen från förra veckan stämmer inte siffrorna för att bloggen var nere i ett par dygn, därför tog jag denna från veckan före). Siffran har hela tiden höjts sen jag började blogga, och höjs fortfarande hela tiden. Superkul att så många följer bloggen! ♥

När kommer studentkollektionen ut? Jag och mina vänner väntar! Gillade plaggen från din förra kollektion. och ingen affär säljer en sån lång vit klänning med ärmar! Eller en sån jumpsuit,, hoppas du svarar!!!
SVAR:
Kläderna produceras just nu i fabriken, så såfort de är klara skickas de till Malmö för fotografering. Så det är inte länge nu.
När det kommer till att det kommer komma ännu en studentkollektion så har det att göra med efterfrågan. Har fått flera hundra förfrågningar om en likadan studentkolletkion som jag hade förra året. Så det kommer komma en med samma plagg med lite nytt + slöjor! Jag själv längtar till slöjorna som tusan. :)

Hur ofta fixar du dig hemma? Klär du ofta upp dig hemma? Då menar jag utan sjalen och bara framför mannen. Vad är det vanligaste du klär dig i hemma?
SVAR:
Jadu.. Nästan varje fredag klär jag upp mig, gör en snygg frisyr och går loss med sminket. Även andra dagar i veckan så "spontan fixar jag mig" hemma. Jag gör det mest för att jag mår bra av det, kul att klä upp sig till tänderna ibland och se hur snygg man faktiskt är haha (erkänn att ni själva också gör det! :P). Sen har fredagar en vis känsla, helgen är här och då vill jag gärna börja med ett rent hem och en snygg Fatima. :D
Vanliga hemmakläder? Det beror på vilken årstid det är. På vintern (när det är lite kyligare hemma, vi har kassa element) har jag oftast tights, t-shirt/linne och kofta, det är bekvämast. På sommaren jeansshort och linne eller korta bomullsklänningar.

Du har länkat till Leilas nya blogg nån gång här men jag minns inte vad den heter. Bloggar hon fortfarande? I så fall kan du väl länka till den? :)
Sen undrar jag hur du håller dig i form? Du ser så sund och frisk ut! Har du nån regel om att inte äta onyttigt i veckorna, rör du på dig mycket eller hur gör du?
Kram!
SVAR:
Yes, Leila har börjat blogga igen för någon månad sen. Jag har länkat till den i tidigare inlägg, Leila bloggar på www.lleilas.wordpress.com.
Som svar på din andra fråga. Jag powerwalkar några gånger i veckan och äter rätt nyttig mat hela veckan. Så det blir ordentlig husmanskost till lunch och middag varje dag men det finns såklart undantag då jag ibland inte har tid att stå i köket då kan de bli att jag beställer pizza, men det är oftast sista utväg - både jag och mannen föredrar "riktig mat". :P Godis, glass och läsk kan slinka ner på helgkvällarna! :)

ROSETT & BLOMMOR


En "Fatima outfit". Detta trivs jag bäst i - tunika, kofta/cardigan, byxor och ballerinas. Tunikan har ett snyggt mönster, gillar färgmixen!

Är hemma och helt död.. Gud vad ont jag har i kroppen efter att ha tränat! Imorgon lär det vara smärtsamt.. Men det var värt det, känns så skönt nu. Kommer sova gott inatt. :)

(Har inte hunnit sitta med frågestundsfrågorna idag. Men imorgonbitti får jag inshaallah upp del 2).

IVÄG TILL GYMMET


Min helt oanvända träningsväska! :P Köpte den i oktober haha.. Nu får den hänga med till 24seven! :)

Gissa vad jag gjort de senaste timmarna? Jag har möblerat om i sovrummet! Och då snackar jag flyttat varenda möbel och gjort om totalt där inne. Våra möbler är helt sinnessjukt tunga, speciellt sängen - men jag klarade det! Alldeles själv. :) *stolt* Nu har jag dock värk i hela kroppen och går med krokig rygg, haha. Vill skippa träningen men om jag ändå ska ha träningsvärk imorgon (pga möblerna), så kan jag lika gärna ta träningsvärken från ett riktigt träningspass också. :P

Så nu sticker jag till gymmet! :)

START: entreprenörsprogrammet


Fick denna vackra bukett igår. Ska se till att få in mer blommor här hemma under våren, tycker det kan lyfta ett helt rum. :)

Började programmet imorse, började 8.30 och slutade 12.00. Sjukt kul faktiskt, jag ser mycket potential i detta program, mycket jag kan ta lärdom av. Bara på denna introduktionslektion lärde jag mig rätt mycket och det såg jag att de andra också gjorde. Vi har bra lärare/coacher. :)

Har en massa mejl att gå igenom nu. I eftermiddag ska jag till 24seven och skaffar gymkort!

FIRANDE PÅ VAPIANO


Jag & mannen har firat vårt 7 års jubileum ikväll. Den 27 februari för sju år sen bestämde vi att vi skulle gifta oss, så söta 15 åringar vi var. :P Det är i alla fall ett speciellt datum för oss. ♥

Vi hade en supermysig kväll på Vapiano, satt där i timmar och åt massor med god mat. Snackade bland annat om en liten tripp vi snart ska åka iväg på till en av världens mest romantiska städer. Ååh längtar! Vi åker om två veckor. :)

Tidigt imorgonbitti sticker jag iväg till högskolan för att träffa entreprenörsgänget och börja programmet. Ska bli himla roligt!

Q & A - PART I

Så nu till svaren. Tack för era frågor, kul med frågestund ju! Jag har fått en hel del privata frågor, men jag svarar på nästan alla ändå. Här kommer första delen av svaren, resten kommer under veckans gång. :)

Hej söta Fatima!
Undrar om du kan arabiska :)
SVAR:
Hej! Njaa.. Jag förstår verkligen all irakiska men eftersom jag aldrig någonsin behövt använda mig av språket så kan jag inte prata så bra. Men om jag hade börjat prata nu hade det låtit som svennearabiska i början men efter en månad hade jag kunnat prata bra grammatiskt. Dock förstår jag inte andra dialekter, typ så som Samers släktingar pratade i Libanon det lät som kinesiska för mig haha. Jag blev helt chockad, Gud vad KONSTIGT det lät. De liksom sväljer halva ordet. För mig som är van vid irakiska (där man verkligen tar i och ska uttala varje bokstav haha) så var det helskumt. :P

har ni problem med att få barn ?? vem som helst skulle bli med barn i fall de var gifta lika länge som er planerat eller oplanerat .. jag tycker om du har problem eller liknande kan du säga de i bloggen många som mig som tycker om dig skulle vilja hjälpa dig då
SVAR:
Nä, usch vilken fråga. Nu är frågan riktad till mig så det gör inget för sånt påverkar inte mig. Men ställ för Guds skull inte såna frågor hur som helst till folk du inte känner. Även om någon har problem med det hur ska du hjälpa till? Hela "när man ska skaffa barn"-frågan är faktiskt privat (och ibland en känslig fråga), det har ingen annan än just det paret med saken att göra. Sen tänker vi allihop olika, alla vill inte leva likadant.

Nu tycker jag att jag en gång för alla kan svara er som hela tiden nämner denna "barn"-fråga. För det första, när jag gifte mig hade jag redan en önskeålder då jag ville få mitt första barn, jag har inte passerat den åldern än. Nu har jag varit gift i 2,5 år och jag ger mig själv ofta en klapp på axeln för att jag inte blivit gravid oplanerat.

För det andra, jag får ofta en känsla av att många kvinnor känner att när man gifter sig ska man bli gravid samma natt och då är man "normal". Så tycker inte jag. Jag och Samer gifte oss inte för att skaffa barn direkt, vi gifte oss för att vi älskar varandra och ville kunna få leva som ett äkta par. Sen är första åren som gifta faktiskt det allra svåraste åren. Så om man kan kontrollera det, varför ska man lägga en bebis på det? Lägg energin på varandra första åren tycker jag, speciellt om man gifter sig ung (jag var 19 år), att skaffa barn kan man göra sen.

Sen hoppas jag att det finns folk som vet vad preventivmedel är för något?? Jag använder mig av ett väldigt säkert preventivmedel, inte piller och sånt som man kan "glömma bort". Exempel på bra preventivmedel: p-stav, spiral och p-plåster. Inget som man måste komma ihåg varendaste dag.

Beskriv dig me 3 ord o beskriv din man me 3 ord.. Sedan berätta varför ni funkar så bra ihop.. Skulle va kul o veta :-P
SVAR:
Hmm okej. Jag beskriver mig själv: godhjärtad, snäll, ambitiös. Min man är: kärleksfull, klok, modig. Svårt med bara 3 ord. :P
Vi känner varandra väldigt bra, har ju känt varann sen 7 år tillbaks. Vi funkar bra ihop för att vi är väldigt lika, men samtidigt olika så vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi respekterar och litar på varandra. Det låter som så små ord: respekt och tillit, men ett äktenskap funkar inte utan dem. Sen älskar vi varandra sjukt mycket, och det är en rätt bra sak. :D

Jag undrar hur du hanterar att läasre kommer fram till dig ute? Jag har träffat på dig och hälsat och tagit bild med dig en gång och du såg så bekväm och snäll ut. Har inte tänkt på sånt förut men jag blev så förvånad över att du såg ut att hantera siruationen helt bra. (fast jag blev helt nervös hahah). Om du undrar vem jag är så såg jag dig utanför Bright en gång, jag var ute med min lille syster. :)
SVAR:
Jag minns dig! :) För ett par år sen när läsare började komma fram så var det ovant och kändes "konstigt" men samtidigt kul såklart. Nu har det ju hänt så himla många gånger så det är bara kul. :)

Hej.
Jag är svensk och min man från Irak.
Vi väntar vårat första barn till sommaren.
Vi vet att det blir en pojke men vi kommer inte på något
namn. Det måste passa i både Irak o Sverige.
Vi har funderat på Elias och Rami.
Har du några mer förslag på namn som kan passa?
SVAR:
Grattis till ert första barn, det måste kännas jätte spännande! Tycker ni har två otroligt fina namn, Elias har jag alltid tyckt är vackert. Två namn till jag tycker passar i båda länderna är Jonas och Josef. :)

Hej goda fatima,
alla vi är människor alla har sina bra och dåliga sidor vad är dina dåliga sidor?? du verkar vilja bara visa dom bra sidorna i din blogg
SVAR:
Jag har inga dåliga sidor, jag är en felfri ängel! :P Nä skämt åsido, vad menar du med det? Ska jag skriva ett inlägg där det står. "Fatimas dåliga sidor: bla bla bla bla".

Jag märker att vissa tror att jag försöker spela "perfekt". När jag t.ex. skriver (efter att ni frågat mig flera gånger) att jag ber 5 gånger om dagen, eller att jag bär slöja, att jag lagat en god middag, att jag älskar min familj eller att jag jobbat hela dagen och är helt slut - då ljuger jag och vill leka "perfekt". Så dem sakerna gör en perfekt? Det är så skrattretande. Jag ÄR snäll, jag ÄR förlåtande, jag ÄR troende. Jag jobbar sjukt jäkla hårt varendaste dag, med motgångar precis hela tiden men för varje motgång så jobbar jag ännu hårdare. Jag kämpar med mina böner varje dag, får gå runt som en "ambassadör för Islam och hijaben" varje dag när rasister ska försöka håna mig när jag är ute och går, då får de minsann svar på tal kan jag meddela er, jag jobbar med mina relationer till min familj, mina vänner och min make och jag försöker bara leva mitt liv och vara så bra och god som möjligt. Varför är det något negativt? Många känner säkert igen sig här, vi jobbar alla hårt med att förbättra oss själva.

Jag har dåliga sidor som vem som helst, men som en person som verkligen försöker se det bästa hos alla människor så är det konstigt för mig att se att det finns människor som bara vill fokusera på det dåliga. Kan ni snälla sluta med det, det skapar bara bitterhet.

En liten fråga kan man måla naglarna och gå ut om man bär slöja?
Går det bra att bara måla naglarna lite vitt på toppen och sedan med ett genomskinligt lack på?
Lite konstiga frågor kanske, men du kanske kan svaret =)
Ha det bra!
SVAR:
Jag kan inte se varför det skulle vara ett problem? Jag kan själv måla dem, men jag tvättar bort nagellacket innan jag ska göra wudo och be. :)

Vill se fler bilder där du har dina snygga vita Tretorn :)Ser så härligt jordnära ut då...
SVAR:
Jag har tyvärr tappat bort stövlarna.. :(

Om du inte är på humöret, vad gör du då? Tips?
Älskar din blogg :D
SVAR:
Menar du om jag mår dåligt eller har en dålig dag? Då låter jag mig själv ha en dålig dag. Jag kan stanna hemma en hel dag, äta glass och kolla på serier i morgonrocken, haha. Om jag känner för att gråta, då gråter jag tills jag inte vill gråta mer. Jag försöker alltid släppa ut de "dåliga känslorna", dock när jag är ensam. Jag stortjuter alltså inte mitt i stan haha. :P Men det hjälper verkligen, då blir nästa dag mycket bättre. Lovar.

Hej! Vad vill du döpa dina barn till ? Kram
SVAR:
Det får jag inte berätta för Samer hahaha, han är så fast vid att ingen får veta namnen för han vill ha dem "för sig själv". Speciellt killnamnet. :P

Hej!
Du tar alltid på dig så tunna vita sjalar, och med tanke på att de är VITA och tunna, förstår jag inte hur en spets amta kan täcka håret? Snälla, jag tar på mig slöjan som du, men när dte kommer till vita tunna sjalar vet jag inte hur jag ska göra. Kan inte du ta en bild på din amta? vill se hur den kan vara så täckande hehe :P
Hoppas du svarar, skulle hjälpt mig så enormt mycket.
SVAR:
Min amta täcker allt och det gör slöjan också. Vet inte vad det är för slöjor du använder men mina sjalar är inte så jätte tunna. Sen virar jag slöjan två gånger runt mitt huvud så det är alltså två lager slöja + amtan som täcker mitt hår. Så det är täckande nog haha. :)

Kan du vara hårig (ben, armar osv) och rapa (ev. fisa) framför din man? Om ja hur lång tid tog det för dig att "känna dig bekväm" med att göra det? Ursäkta för en konstig fråga haha :)
SVAR:
Jag är överhuvudtaget inte en "fisa och rapa"-tjej, att rapa högt framför andra tycker jag är riktigt äckligt haha. Samma sak med att vara "hårig". Även innan jag gifte mig så var jag noga med att vara fräsch. Så att vaxa benen och sånt gör jag faktiskt till största del för min egen skull, det har inte med mannen att göra. Men jag känner mig såklart bekväm med Samer, jag behöver inte vara perfekt och fixad. Han tycker själv det är mysigast när jag går klädd i mjukiskläder, osminkad och med rufsigt hår. :P

Hellööw Fatima!
Hur sätter du på din sjal?? Jag måååste veta. Jag ska till Irak på sommaren och då vill jag inte behöva ha två delar, asså först en svart och sen den rektangulära, utan direkt den rektangulära :) du vet förmodligen att det är väääldigt varmt i Irak på sommaren hehe och jag tänker endast köra på maxiklänningar+bolero och rektangulära sjalar. Jag är myycket tacksam om du kan svara :)
SVAR:
Hej hej! Vad skoj med en resa till Irak. :) Jag ska försöka visa i ett inlägg, hade ett videoklipp som jag la upppå bloggen men jag hittar inte klippet (?). Ska försöka fixa ett nytt! :)

MONDAY!


Bild från i helgen. Har varit helt underbart väder, hoppas på samma tur denna vecka!

Sitter och svarar på frågorna till frågestunden. Jag tror jag delar upp dem i inlägg för annars blir det för långt. Så första delen kommer upp snart. :)

Och imorgon börjar jag ju studera! Eller det är egentligen mer praktisera & jobba än plugga i entreprenörsprogrammet. Längtar faktiskt! :D

UPDATE: Har ett möte klockan 12.30 som jag helt glömt. Publicerar svar när jag kommer tillbaks. Så ni vet. Kram!

FILM OCH GLASSNU:
Långfilm, glass, popcorn och iskall Pepsi!

P.S. HallonSaltlakrits-glassen är INTE god, men eftersom vi köpte den måste vi ta slut den, haha.. Någon vill vara snäll och ta den ifrån oss? :P

AL-AZAEM RESTAURANGIgår var vi och åt på Al-Azaem restaurang med familjen. Vi åt olika grillspett, ris med kolgrillad kyckling, spenatgrytor, hummos, taboule och en massa andra supergoda rätter. Behöver jag skriva att vi rullade hem? Ligger inte så långt ifrån oss, ungefär en kvart med bussen. De bjuder alltid på soppa innan maten och arabiskt chai efteråt, och personalen är supertrevlig. Dit ska jag och mannen absolut tillbaks och äta! :)

Restaurangen ligger på Augustenborgsgatan 28

GÅRDAGENS|
Kofta Gina Tricot Tunika, jeans - H&M | Väska - Lindex | Skärp - KappAhl |

Detta kan man verkligen kalla för en BAMSEkofta, jag kommer knappt i jackan när jag använder den, haha. Men den värmer ordentligt vilket ju inte behövdes igår. Så underbart det blivit med dessa plusgrader. :D

Steg motvilligt upp för två timmar sen, ville egentligen sova längre men katten jamade och klöste på dörren efter uppmärksamhet.. Stiger jag upp försent så börjar han jama hysteriskt och hoppa upp på sovrumshandtaget så dörren öppnas. Det är som att han har en inbyggd klocka i huvudet för det är samma visa varje morgon vid samma klockslag typ.. :S

Ska väcka mannen så vi kan käka frukost ihop. Skönt med sena frukostar på helgerna!

FÄRGSPRAKANDE GOTT 
Denna lördag kollade vi på Melodifestivalen hemma hos Ali & Gabriela. De bjöd på en massa goda nyttigheter - nötter, sallad, grönsaksstavar och alla möjliga juicer. Härlig färga! Älskar grönsaksdipp. Var ett perfekt avslut efter all mat vi åt på restaurangen tidigare under dagen. Där åt vi så vi sprack..

Bloggar mer om dagen och lägger upp bilder imorgon för nu måste jag hinna be mina böner och sen ska jag dricka en efterlängtad kopp varmchoklad, glömde min kopp varmchoklad i Gabrielas micro.. Förlåt Gabriela, drick upp den du istället. :P

FRÅGESTUND!

Okej då kör vi frågestund på denna blogg, var ju en evighet sen sist. Fråga precis vad du vill! Tänk på att är det en för privat fråga så kanske jag inte svarar, inte så konstigt men vill bara lägga till det. Jag svarar på alla frågor som godkänns, så fråga på! Svaren kommer i ett inlägg på måndag. :)

MAMMOR ÄR KÄMPAR


Sitter och kollar på tapeter i Hus & Hem, vill ha mönstrade tapeter i sovrummet. Förvaringsburken och koppen är från Indiska.

Har städat och diskat hela morgonen. Mannen tvättade berget av smutstvätt och nu är det rent och fint i alla hörn. HÄÄÄRLIGT! Dock helt sjukt hur ofta man måste städa och diska sen man flyttat ut. När jag bodde hemma hos mamma så tyckte jag att jag "hjälpte till" massor. Men det kan jag knappast ha gjort med tanke på hur "tungt" jag tycker hushållssysslorna är, och jag och mannen har trots allt delade sysslor.. Vi kan väl inte vara stökigare än en familj på 6 pers? :P 

I dagsläget kan inte jag förstå hur man får ihop allt med barn. Då har man alltså lika mycket att göra PLUS att ta hand om en bebis.. Mammor är riktiga kämpar. ♥

Om ett par timmar ska jag och mannen träffa hela familjen på en restaurang för middag!

| TODAYS |


| Kappa - H&M | Tunika - JSFN | Jeans - H&M | Väska - Ullared | Pumps - Din sko | Scarf - köpt i Iran |

Helbild på "dagens outfit", bytte om till converse sen när vi gick och handlade. 10 plusgrader hade vi idag, så himla SKÖNT! :)

SUNDSPROMENADEN

Tidigare idag åkte jag och mannen till Bo01 och gick längst Sundspromenaden. Var riktigt skönt med frisk luft och ljudet från vågorna (Sundpromenaden går längs havet). Vi avslutade med en latte på Espresso house uteservering, man får passa på när vädret tillåter en att sitta ute. :)

Efteråt tog vi bussen hem till mamma & pappa där hela familjen var samlad. Blev tacos till lunch! Supergott, älskar tacos. Sen lånade vi mammas bil och gick och storhandlade. Nu är vi klara och det känns så himla skönt..

Ska göra lite kvällskäk här och sen fixa inför fredagsmyset!

PETROLÄr petrolfärgad idag! Denna färg har jag inte gått klädd i på länge, känns ovant. Har även en petrolfärgad slöja men det hade blivit too much på mig, hehe. :P

Har käkat lunch och ska nu iväg till Västra Hamnen. Runt tre tiden ska det storhandlas, känns dumt med tanke på att alla lär storhandla samtidigt idag men känns skönt att få det gjort innan helgen. :)

SOMMAR!Sex bilder från i somras. Har flera tusentals i min externa hårddisk, kameran används mer på sommaren har jag märkt.

Fy tusan vad jag saknar förra sommaren - och vad jag längtar till kommande sommar! Jag längtar till att sola & bada i kallbadhuset, plocka & äta jordgubbar, grilla, åka ut med båt i havet, fiska, ha oförglömliga picknickar med nära i solen och sitta på uteserveringar i timmar tills solen går ner.. Gaah ge mig sommar!

Jag och mannen funderar allvarligt på att flytta härifrån, till ett varmare land. Jag har alltid tyckt om vintern men när man bara får sommar på max två månader, då det även finns veckor av regn och kyla, ja då blir man lite less..

Okej ska sluta drömma nu.. :P Men jag gissar att många känner igen sig? De flesta längtar nog till vår och sommar. Hoppas våren kommer fort, förra året hade vi ju tur i Malmö då våren började tidigt! :)

OFF I GO
Nu drar jag iväg till stan för att träffa ett par vänner! Solen skiner och det känns så vårigt i luften. Önskar det gick att skippa jackan men det är för kallt för det, så capen åker på! Hörs sen. :)

SKÄRP GÅNGER TVÅ
Kom hem med två nya skärp i tisdags. Båda från KappAhl och jag fick de för 20 kronor styck! Var halva reapriset. Mitt gamla svarta är sjukt slitet, har använt det i tre år nu så det är inte så konstigt, haha. Och det ljusbruna läderskärpet har jag slarvat bort. Två skärp för 40 spänn är jag sjukt nöjd med! :)

Har på mig det bruna nu, kan knäppa någon bild innan jag springer ut i det fina vädret.

BOKREAIgår började bokrean i alla affärer. Som jag har längtat, haha. Jag gillar inte att låna böcker från biblioteket för jag tycker om att kunna läsa om böcker igen och igen - när jag känner för det. Sen föredrar jag inbundna böcker, gillar inte pocket så mycket. DÄRFÖR är bokrean något jag älskar! Då kostar ju de inbunda lika mycket som pocketböckerna och ibland även billigare. Jag beställer oftast från cdon.se, tycker de har bäst priser.

Här är lite snabba boktips från mig:

Spänningsromaner: Dan Browns böcker. "Änglar & Demoner", "Gåtornas palats" och "Da Vinci-koden" är superbra böcker. Alla andra Dan Brown böcker är också bra.
Chick lit: "Vattenmelonen", "Pappas flickor" och "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" - de är mina favoriter.
Vampyrböcker: The Vampire Acadamy-serien (låter så himla töntigt men de är superbra, speciellt från slutet av bok tre, hela bok fyra, hela bok fem och hela bok sex).
Företagsböcker: "Gerillaföretagaren" och "Rivstart" - båda två är superbra!

Keplers böcker ska jag verkligen köpa, har läst på baksidan av dem och de låter så himla spännande. Någon som har boktips att dela med sig av? :)

FLYTTA BLOGGEN TILL WORDPRESS?


Bild från i lördags - i ösregnet, men jag är glad ändå. :P

Var på VC 8.30 imorse, kändes sådär att vara ute så tidigt. Gick sen förbi Apoteket och efteråt blev det frukost hos en vän. :)

Kunde inte komma in på bloggen igår därav inget inlägg, ska försöka flytta bloggen från blogg.se till wordpress.com för det känns som att det är mindre problem med wordpress. Någon som vet hur man gör? Och är det något som kan designa wordpress-bloggar? Mejla mig då på fatima-johansson@hotmail.com ! :)

GAMMELROSA


Kuddar & pläd från Ikea


Vill få in en färg i vardagsrummet och jag har bestämt mig för gammelrosa. Har just nu beige, cremefärgat och brunt där inne så jag tror det kommer bli supersnyggt med små rosa klickar i soffan. Kommer köpa sex av de rosa kuddarna och två av de rosa/guldiga. Kommer såklart även behålla de beiga och cremefärgade kuddarna. Jag har ju tre soffor i vardagsrummet så det blir inte allt för fullt. Tror det blir en tripp till Ikea i helgen! :)

NORDIC FABRIC FAIRHar jobbat hela morgonen och fick just en inbjudan till Nordic Fabric Fair. Den börjar nästa vecka och jag vill gärna gå, ligger dock i Borås så vi får se hur det blir. Nordic Fabric Fair är en stor tygmässa där de senaste tygtrenderna presenteras. Det är en större variant än Stockholm Preview som jag var på förra året. Sen börjar även utbildningen nästa vecka så jag vet inte om jag kommer hinna.. MEN jag får bestämma mig i slutet på veckan. Nu ringer det här, hörs sen! :)

SEMLOR PÅ HOLLANDIA

Idag var det ju Fettisdagen så då passade jag och Meriam på att fika semlor. Mamma sa att Hollandia skulle ha de godaste semlorna så vi satte oss där. Och de var verkligen supergoda, men alldeles för dyra, 40 spänn för EN semla är för mycket enligt mig. :P

Nu ska jag återgå till min bok, är helt fast i Khaled Hosseinis böcker.

EN DAG MED MERIAM
Har varit ute hela eftermiddagen med min lillasyster Meriam. Vi har shoppat lite, lunchat på Krua Thai och fikat på Hollandia.

Jag blir alltid lika förvånad över hur "vuxen" Meriam har blivit. Hon föddes ju när jag var 12 år så jag kommer alltid se henne som ett litet barn, men när man diskuterar med henne så märker man att hon ju inte är så liten längre. En sak jag älskar med henne är att hon verkligen har humor, och det är en sån vuxen humor så det blir liksom ännu roligare när det kommer från min lillasyster haha. Älskar dig Yomyom! ♥

Nu ska jag laga middag. Blir något milt för jag åt rätt kryddstark mat på Krua Thai. Kanske pastasallad?

EN VECKA KVAR!


Mjölk med kaffe ♥ Har jobbat från vardagsrummet nu på morgonen, mycket bekvämare i soffan än i kontoret. :P Nagellacket är från Isadora, bästa röda färgen (nr 643)

Har haft fullt upp nu på morgonen. Har bland annat haft ett långt telefonmöte med fabriken i Tallinn, svarat på en massa mejl och nu ska jag ringa upp en av mina tygleverantörer i Argentina. Kom precis på att om exakt en vecka börjar entreprenörsprogrammet. Längtar som tusan!

Om ett par timmar ska jag möta upp syrran i Triangeln, hon har sportlov så vi ska umgås hela eftermiddagen. :)

Avslutar måndagen med chokladglass & ett Desperate Housewives-avsnittKissen tidigare idag. Är alltid tvungen att krama om hårbollen när han ligger så här mysigt, och då vaknar han till och börjar spinna. Jag älskar katter!

Har varit en konstig dag - lite jobb på morgonen, fixade ett ärende och var förbi banken. Har alltså inte gjort så mycket och dagen är redan slut. Hur kunde det ta en hel dag?!

Har även haft världens huvudvärk och känt mig sjukt trött. Kort och trist måndag, imorgon tar vi nya tag. Ska avsluta dagen med en skål chokladglass och ett nytt DH-avsnitt. :P Hoppas ni haft en mer produktiv dag än mig!

MITT BLOGGANDE

Har fått liknande frågor om mitt bloggande som jag svarar på här. Önskar jag var duktigare på att svara på era frågor, tror jag ska ta ert råd att börja med frågestunder igen. Kommer kanske upp i slutet av veckan. Påminn mig om jag glömmer.. :)

"Hej fatima! Det låter på din blogg som att du tänker sluta blogga?!"

"Hej Fatima! Jag har läst din blogg ett tag och det är roligt att läsa om din vardag. Men jag har en liten fråga. Tycker du inte att du avslöjar av ditt privata liv på nätet när det gäller såsom att ladda upp sina egna bilder via bloggen eller bilder på hemmet osv? När anser du att "där går gränsen" vad det gäller din privata liv.Du verkar vara en jordnära tjej :) // Somaya"

Jag är inte så privat på bloggen som vissa kanske tror. Jag vet ju det eftersom det är jag som är Fatima, jag vet hur mycket jag gör och hur lite jag delar med mig av. Läs de inläggen jag skriver på, till exempel, en dag och kolla hur mycket jag delat med mig av den dagen. Det är egentligen inte mycket och det tror jag man förstår när man läser de korta raderna.

Jag var mycket mer personlig förr. Tror att det kanske har att göra med att bloggen inte hade lika många läsare? I början var det runt 100 i veckan, nu är det runt 3000 unika läsare i veckan, och siffran höjs hela tiden. Det blir liksom en helt annan sak.. 

För mig är bloggen något som jag ska kunna gå tillbaks och kolla igenom för att se vad jag gjort. Jag slänger upp lite bilder och ett par rader text, för att jag sen ska komma ihåg resten av minnena från den dagen. Det är ett väldigt praktiskt och enkelt sätt att förvara minnen. Både roliga som tråkiga, som helt vanliga vardagsminnen. Även recept och sånt är praktiskt att ha samlat här. Jag tror nog jag är min flitigaste läsare haha. ;)

Just nu ser jag denna typen av bloggning som en fas och den passar mig och mitt liv bra, just nu. "Dagens outfits", bildregn från roliga dagar/kvällar, glimtar av mitt hem och bland något religion-inlägg. Det passar mitt liv och min vardag just nu. Det känns inte för privat eller för krävande. 

Finns en rätt tydlig gräns för vad som publiceras på bloggen, ni ser den kanske inte för att ni är så vana vid hur "Fatimas blogg" ser ut, men tro mig det finns en gräns. :)

Jag kommer nog i framtiden lösenordsskydda bloggen, jag älskar att blogga och kommer vilja fortsätta med det tills jag tröttnar. Men att dela med mig av mitt liv för vem som helst kommer jag förmodligen sluta med en dag. Vet inte när men jag känner väl när det är dags. :)

Hoppas jag svarat på era frågor gällande detta. En frågestund kommer upp i veckan! Nu ska jag göra mig iordning och ta mig in till stan för ett par ärenden.

SÖNDAGENKikar in här en snabbis. :) Dagen och kvällen tillbringades hemma hos min familj med bland annat middag, fika, trevligt sällskap och intressanta diskussioner. Har alltid roligt med dem. ♥ Nu blir det film och popcorn!

VÅFFELRESTER
Igårkväll hade vi våffelkalas hos oss under Melodifestivalen. Jag gjorde trippelsats så det blev en hel del över, haha. Men de sparades såklart och imorse stekte jag dem i smör och åt till frukost! Så brukar mamma och mormor göra med pannkakor när det blir rester och det var lika gott med våffelresterna. ;)

Efter denna onyttiga frukost ska jag ut och jogga. Jag skaffar gymkort i slutet av månaden! Har bestämt mig för att powerwalka och jogga inomhus istället, känns inte tryggt längre att jogga ensam i Malmö.. Väldigt synd men så är det. Ska också börja träna styrka, kommer bli superkul. :)

ESPRESSO HOUSE


Hmm.. Kan man kalla detta för en typisk "bloggbild"? När fotade ni en lattemugg senast? Haha. :PHar gått runt på stan med stora paraplyet idag. Som det regnat! Ändå lite skönt att snön är borta. Kollade på alla vårnyheter som butikerna kryllar av, finns mycket fint och färgglatt. Sen blev det en caffe latte på EH. 

Ska plocka undan här hemma och tända lite ljus innan la familia kommer. :)

11:12

Hej hej!

Blev inte mer bloggande igår. Satt länge och fikade med en vän, vi parkerade oss i mina soffor och satt och snackade till kvällen. Supermysigt. :)

Lördagsmornar är lika med tvätt-tid. Så dagens planer börjar inte förens om några timmar. Men att fortsätta slappa runt här hemma känns perfekt. Speciellt när det regnar ute..

Det enda som jag vet med säkerhet ska hända denna lördagen är att på kvällen kommer familjen över och ser Melodifestivalen. Hoppas det är en bättre show denna gång, förra gången tyckte jag hela programmet var halvtrist.. Det som var så bra första gången!

FIKAGaah!! Har varit en kaosdag, den som började så bra haha. Men det löste sig, thank God! Är flera pallar från Turkiet som ju skulle till fabriken i Estland, de försvann spårlöst för några veckor sen. Sen hittade vi dem, sen fastnade dem i tullen, ännu mer pappersarbete (osv, osv), haha. Men idag fixade sig allt tillslut! Tack Tack Tack GUD!

Nu har jag precis gjort en kladdkaka och varit och köpt glass, en vän kommer över för fika & tjejsnack snart. :)

FRIDAY MORNINGBlommorna börjar slå ut. Vackert!

Vaknade av att mannen pussade mig hejdå innan han sprang till jobbet. Bästa sättet att vakna på! Sen hoppade såklart kattskrället upp i sängen och skulle klättra på mitt huvud.. Katter är så knäppa. :P

Har fått en bra start på min fredag, med rejälfrukost & powerwalk! Men hur blev det fredag så fort? Jag tycker seriöst att tiden går fööör snabbt.. :S MEN att det snart är helg ska jag inte klaga på, yeey! Bara helgen inte flyger iväg för fort.. :P

VITT VITT VITT


Här är lite detaljbilder från sovrummet, en helbild blev det inte idag. Det är stort, vitt och ljust. Lite rosa och beige här och där. Aj lajk it. ♥

NU: Middag + mys med en vän. Blir lasagne!

6 OUTFITS
Jag har inte lust att klä upp mig när det är snö och kallt ute, så är det nog med dem flesta tror jag. Kollade igenom "Outfits"-kategorin för lite inspo när jag skulle klä mig imorse. Blev ändå liiite inspirerad. :P Blev en mix av 1:an och 4:an idag. :)

Har ni någon favorit? Mina är nummer 1 & 2. :)

16 | FEBRUARI | 2012Det var några som ville se den äkta silkesmattan vi har i sovrummet. Här är den! Har fått låna den från mamma & pappa och den passar så fint i sovrummet med det rosa, mintgröna och beiga. Jag gillar persiska mattor i liten dos, inte för mycket. Men om min man hade fått bestämma all inredning hade det varit persiska mattor i hela lägenheten haha. :P

Började med bamsefrukost imorse, blev bland annat pannkakor! Sen har jag sprungit ett ärende och svarat på mejl. Ska snart iväg för hämta ut ett paket och posta några brev. Hörs sen!

RÖTT & BLOMMIGT
Det är väldigt mysigt med all snö och så men jag längtar ändå så himla mycket till våren. Har klätt mig i blommigt och färger de senaste dagarna för att liksom släppa in lite vårkänslor i mitt liv. Men sen slänger jag förstås på mig kappan, halsduk, vantar och går ut i kylan - och då försvinner det mesta av den känslan rätt fort. :P

Kopplar av i soffan efter en lång och intensiv dag. Ska ta och se lite nya serier, börjar med det senaste Desperate housewives avsnittet! :)

ALLA ♥ DAG


Kattskrället låg och sov skönt bredvid oss under filmenHade nog min bästa Alla Hjärtans Dag igår, så mysig och perfekt. Planerade inget märkvärdigt utan köpte bara blommor till min man, klädde mig fint och lagade middag. När mannen kom hem hade han mina favoritblommor (tulpaner ♥) och en ask med Anton Berg-praliner med sig.

Vi hade det världsmysigt, åt middag och pratade i timmar sen såg vi The Notebook. Jag har sett den flera gånger men min man hade aldrig sett den förr - och han gillade den riktigt mycket. Jag säger bara en sak: tjejer, se The Notebook med era partners! ;)

EN OFRIVILLIG PAUS

Hej!

Som ni märkt har jag varit borta ett litet tag, eller bloggen har varit nere sen i måndags. Var strul (och missförstånd) med domännamnet men NU är jag tillbaks. :) Ni är bara FÖR SÖTA som mejlat både på facebook och jobbmejlen och skrivit att jag "INTE FÅR SLUTA BLOGGA!". Nää bloggen blir kvar ett litet tag till. :)

Så vad har hänt dessa dagar? Jobb som vanligt, men igår hade jag en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag med finaste mannen. ♥

Kommer upp några inlägg snart. :)

SAN REMOJag och älsklingen åkte hela vägen till Rostorp för att äta pizza på San Remo, det är vårt favoritpizzaställe men vi har inte ätit där på evigheter. Jag åt den orientaliska pizzan som är supergod! Har haft en härlig dag med promenad i snön (snöbollskrig förstås :P), trippen till Rostorp och en massa mys hemma. Nu ska vi kolla på film och fika. Skön söndag!

BRR..
Vad det snöat inatt! Vi vaknade upp till detta. Jag som hade planerat att vi skulle till Västra Hamnen idag, det ställer vi in för jag är inte så sugen på att vara i närheten vid havet när det snöar. Brr..

Har haft en härlig morgon, som vi alltid har varenda lediga dag. Gud vad jag älskar min man. Han är så perfekt och underbar. ♥

Vi ska klä oss varmt och gå ut och plumsa i snön snart. Önskar jag hade ägt en pulka.. :P

MELLOMammas väninna bjöd på riktigt god mat och fika, var jättetrevligt att få träffa henne och hennes familj. Nu har mamma, Meriam och Gabriela precis åkt hem, vi kollade på Melodifestivalen tillsammans. Nya lördagstraditionen! ;)

BRONS


Min bronsiga skjorta är från KappAhl, halsbandet H&M

Nu ska jag springa ner till parkeringen där familjen snart kommer med bilen. Vi är alla bjudna till mammas väninna på lunch. Jag är sjukt hungrig, ska ta med ett äpple som jag äter på vägen, vill inte se ut som en gam när vi väl kommer dit haha.

GÅRDAGENSl Kofta, byxor - Gina Tricot l Scarf - H&M l Väska - Lindex l Pumps - minns ej.. l + cape över!

Igår var man mysigt klädd i stora koftan, som jag älskar den. Den är egentligen flera storlekar för stor men det är bara mysigt. :P Kommer funka som jacka i vår för den är så varm. :)

Här är det helgmorgonsmys. Vi är klädda våra härliga morgonrockar, har ätit en storfrukost och snackar om en resa vi ska göra ihop snart. Klockan två är vi bjudna hem till mammas väninna på lunch! :)

SUGEN PÅ ÄPPELPAJ


När jag precis skulle ställa in pajen i ugnen kom jag på att jag missat strö över kanel på äpplena (!!), så kanelen fick istället ligga på pajen. :P Missa inte det när ni bakar, det ser mycket trevligare ut när kanelen ligger i pajen. :)

Idag har jag hängt med en vän och jobbat. När jag satt på bussen under hemvägen så blev jag riktigt sugen på äppelpaj, bara så där från ingenstans (?!), haha. Så när jag kom hem bakade jag mig en riktigt smaskig äppelpaj, det var år och dar sedan jag bakade en sån.

Snart är mannen hemma, ska ringa honom och be att han hämtar med sig pizzor. Jag menar, jag har ju bidragit med efterrätten så då får han fixa middagen. ;)

UTOkej, suddigt värre men som ni vet vid detta laget är jag inte expert på att fota mig själv. :P Bamsekoftan och capen åker på över detta. Ser fram emot att få gå ut i den härliga solen. Hoppas ni får en finfin dag! :)

FREDAGSMORGONENHej hej!

Ska snart slänga på mig detta (+ byxor och tröja såklart) och gå ut för att träffa en vän. Ska bara svara på de sista mejlen, äta upp min frukostmacka och bli klar med mitt samtal. Sitter i vårdcentralens telefonkö för att boka en tid, går lika långsamt varje gång. ;)

Hörs innan jag sticker!

KATTSKRÄLLEKöksbordet är typ den enda platsen här hemma som han INTE får stå. Så självklart är det där man hittar honom så fort han tror att ingen tittar, haha. :P Brukar ibland få frågan om det är något man borde tänka på innan man skaffar katt. Här är en sak: du måste skrubba borden INNAN varenda måltid, även fast du skrubbat det efter den senaste måltiden. Katthår hamnar överallt och det är jobbigare än man tror..

Blev inte klar igår med det som skulle göras så jag fortsatte när jag steg upp imorse. Det är för ointressant för att gå in i detalj på men jag har fullt upp idag och förmodligen imorgon också. Imorgon (eller i helgen) kanske vi ska iväg och åka skidor, bara alla är lediga samtidigt. Har aldrig åkt skidor förut och vill gärna prova. :)

KLÄNNINGFick hem Ellos katalog idag, beställde den förra veckan efter att jag kikat igenom katalogen hemma hos mamma. De har så mycket snyggt i år! Klänningen här uppe är något jag absolut vill ha i garderoben i sommar. Kostar 499 kronor men just nu har de en 50% rabatt på vårnyheterna så då är det väl värt att klicka hem den redan nu? :P

Har varit en lång dag, jag är redan trött och vill sova men somnar jag nu så vaknar jag runt fyra tiden.. Så jag ska kolla på Psych och fika med mannen i några timmar innan det är läggdags.

BLACK/WHITE
l KAVAJ - egendesignad l BYXOR - Gina Tricot l HALSBAND - H&M l PUMPS - Din sko l

Har såklart kappan över. Nu ska jag iväg till Davidshall för ett kort möte och sen hjälpa en vän med en sak.

WEDNESDAYHar provat en ny mobil sen i måndags, en Xperia, men vet inte om jag ska behålla den. Nokian jag har är verkligen sjukt bra och funkar fortfarande perfekt efter 2 år. Det var Samer som köpte den här till sig själv men han ville hellre ha min telefon eftersom han gillar spelen bättre, haha. Men denna mobilen har ett pingvin-spel som jag ÄLSKAR. Någon som spelat det? Visst är det bra? ;D

Men men.. Har dykt upp en massa problem som jag jobbar med att fixa, kommer nog ta hela dagen. Så tråkigt men framför allt irriterande som tusan! :S Kommer upp en dagens senare.

TISDAGEN

Oj, oj, oj.. Idag har det varit full fart hela dagen! Har bland annat sprungit ärenden över hela Malmö, mejlat med leverantörer & fabriken hela tiden (datan hemma, mobilen ute), hann även med en powerwalk imorse på en timme. Och nu ska jag ställa mig i köket och diska/städa och sen är det dags att laga middag.

Ser fram emot att få ta en dusch och sen sätta mig i soffan med en stor kopp te och bara pusta ut. Ååh LÄNGTAR! Lovar att blogga mer imorgon, har varit en lång dag.. Kram på er!

MERCI


Firade Samer lite snabbt med choklad och nescafe precis. Det var ju Samernas nationaldag igår. ;)

God morgon gott folk!

Vad mycket positiv respons det var under förra inlägget, jättekul. Tack så mycket för den tiden ni lägger ner på en kommentar, under såna inlägg gör det mycket för alla som läser bloggen. Tack. ♥

Hoppas ni haft en fin morgon och fått i er lite frukost. Jag är parkerad på kontoret ett tag men ska snart klä mig varmt och ta mig ut för en powerwalk.

MIN HIJAB

Har varit mycket snack om vad som är hijab och vad som inte är hijab. Tänkte svara på de otrevliga kommentarer som trillat in de senaste åren om just den saken.

Så här är det, mycket har förstås att göra med vad ni jämför mig med. Är riktig hijab burka och niqab? Är det det som är "det rätta"? Ja, då tycker ni förstås att jag klär mig dåligt eftersom jag visar ansiktet, klär mig i byxor och kläder med färg. Finns även många som tycker jag klär mig tantigt eftersom jag oftast har rätt pösiga kläder (chinos, maxiklänningar och långkjolar är faktiskt det jag går klädd i oftast). Går ju inte att behaga alla här. Så vad ska jag göra?

Jag har varit muslim i hela mitt liv och efter alla år av att ha studerat min religion så har jag lärt mig att hijab inte bara handlar om slöjan på mitt huvud, det handlar om hur man för sig och att inte dra åt sig fel sorts uppmärksamhet. Jag går inte med sexig gång, inte heller blinkar jag åt män och skrattar hysteriskt för att få uppmärksamhet när jag är utomhus. Utan jag beter mig på ett visst sätt när jag bär min slöja. Och som många redan vet, och har tagit upp, en burka i Sverige drar till sig mer uppmärksamhet än mina chinos, kavaj och slöja. Så vad är mer rätt?

Hijaben är något som den enskilda kvinnan ska jobba med och förbättra ensam, det är inte något som sker på en dag utan det är en process. Att hitta den rätta balansen mellan landet man bor i och personen man är, är inte lätt, MEN man ska på egenhand få nå sitt mål utan att andra ska lägga sig i. Det är mellan människa och Gud.

Nu kan man ju informera en medsyster i religionen att denne kanske klär sig oislamiskt, MEN det är något man gör med den yttersta respekten man kan hitta hos sig själv. Och jag kan helt ärligt säga att inte en enda av er har "informerat" mig med respekt. Ni tar upp det i ett offentligt kommentarsfält och det tycker jag personligen är vidrigt. Att kalla någon för dålig muslim (ja, det är precis vad ni gör) och sen avsluta med "Jag skriver detta med all respekt och för ditt eget bästa" är INTE respektfullt och det är framför allt inte på det Islamiska viset - så skriver snarare en sann shaitan. Vill ni ge någon råd i ett sådant känsligt ämne? Mejla personen privat eller gå fram till personen i fråga och prata ansikte mot ansikte. Inte gömma sig bakom en skärm utan att ens lämna en e-mejladress.

Jag har allt för ofta fått se vad såna "råd" ger för resultat. Kan dela med mig av det här. Jag har genom mitt 22 åriga liv lärt känna väldigt många beslöjade tjejer. Idag har nästan alla de muslimska kvinnorna slängt sina slöjor (för att göra det enkelt för er att förstå hur många så kan vi skriva 90% av de tjejerna). Flera av dom har faktiskt varit av den sorten som kritiserat andras hijaber. Jag har efteråt pratat med de flesta och frågat dem varför de slängt slöjan, och den största anledningen har varit att de känner att det är för svårt, de känner för höga krav på sig från den muslimska omgivningen (krav som några av dem själva ju varit med och ställt). Det sorgliga här är att Allah inte har höga krav på oss, att bära hijab ska inte vara svårt och ångestfyllt. Det ska vara något som får den muslimska kvinnan att känna sig trygg och säker! Saken här är att andra muslimer sätter upp för höga krav på dessa tjejer. Hör ni hur det låter?

Jag är en svensk/irakisk muslim som är född, uppvuxen och bor i Sverige. Trots det bär jag hijab och klär mig precis så som jag tycker är anständigt, men sen är jag bara människa och ena dagen är väl bättre än den andra.

Jag har utvecklats otroligt mycket de senaste åren med min hijab och jag utvecklas fortfarande. Den har blivit mycket bättre och det är något jag är så himla stolt över. Nu känner inte ni mig men jag kan helt ärligt skriva att jag fullständigt skiter i vad ni tycker om min hijab. Jag bryr mig bara om Allah och det är ju inte konstigt då det endast är Han som vet mina innersta tankar och det är Han som är min Domare. Men det som gör mig arg är att de kommentarer ni skriver till mig även når andra läsares ögon och DE kanske tar åt sig - och slänger slöjan p.g.a. dessa höga krav.

Argumentet "Profetens fru gick klädd i burka då borde alla muslimska kvinnor göra det" tycker inte jag håller när man bor i ett land som inte är muslimskt. Allt är inte svart och vitt. Det är SVÅRARE för oss muslimska kvinnor att bära slöja här än det är i exempelvis ett muslimskt land. Men det är vår prövning, att hitta den rätta balansen.
 
Om vi jämför hur jag går klädd en varm sommardag i Sverige med hur en ickemuslim går klädd så är ju skillnaden väldigt stor, eller hur? Shorts och linne är trots allt en markant skillnad på en som bär en maxiklänning och täcker precis allt förutom händer och ansikte. MEN om jag skulle gå klädd likadant i Saudi Arabien så kanske jag hade fått mer uppmärksamhet än hur saudikvinnorna klär sig. Man måste få lite perspektiv! Jag ska inte anpassa min klädsel till Saudi Arabiens folk när jag lever i Sverige. Jag anpassar mig till omgivningen i så stor utsträckning som möjligt, samtidigt som jag använder mig utav hijab.

Meningen är att vi ska vara aktiva människor i samhället, vi muslimer, och idag har vi större möjlighet att vara det än för cirka 20 år sedan då acceptansen för slöjan har höjts ute i arbetslivet. Men klär man sig i heltäckande kappa, burka eller niqab är chanserna stora att man skrämmer bort folk och man skapar en mur kring sig själv, vilket sätter stopp inför att vara en aktiv samhällsmedborgare. Kanske i framtiden kommer acceptansen för en mer heltäckande hijab att finnas i vårt land, utan att skrämma folk att inte anställa en som klär sig så. Då är det en helt annan sak. Kanske jag då väljer att klä mig i en mer heltäckande stil, det är inte helt omöjligt.

Nu blev detta långt så jag avslutar här. Jag är mycket stolt över min hijab och klär mig min slöja som en krona på huvudet, och det kan ingen (INGEN!) ta ifrån mig.

LUNCH PÅ VAPIANOMobilbilder.. #1. Lunch på Vapiano (de har öppnat i Malmö, yeey!!) med en gammal vän. Jag åt svampmixen i gräddsås, mums! #2. En latte med syrran på Espresso house.

Lunchade med en gammal vän tidigare idag, var en evighet sen vi sågs sist så vi fick catcha upp varandra. Jätte trevligt! :) Sen träffade jag Leila i EH på Lilla Torg och snackade om typ allt möjligt. Jag och Leila är två riktiga pratkvarnar så när vi ses ensamma är det snack om allt mellan himmel och jord i timmar. Har haft en härlig dag hitintills, men nu väntar en massa jobb.

Ett långt inlägg om hijaben kommer snart! :)

MONDAY

Hej hej!

Sovit gott? :) Jag har fått höra grannens tv som verkade vara på högsta volym precis hela natten.. Det är grannen i andra porten så jag hade varit tvungen att gå UT och in i nästa port och eftersom jag inte har koden hade jag inte kommit in. ÅH SÅ STÖRIGT! Somnade i ett par timmar tillslut och när mitt alarm ringde 07.45 gissa vad jag hör? Jag hör soundtracket till Sagan om ringen på högsta volym! Noll respekt för resten av grannskapet.

Här snöar det massor, ser så mysigt ut från kontorsfönstret.. Ska snart ut i snön för att ta mig till stan, ska luncha med en gammal vän och sen fika med syrran. 

BRYLÉPUDDING

Här har vi just ätit rotfruktsgratäng, ugnsstekt kycklingfilé och sallad till middag. Blev supersmarrigt! Fuskar dock med efterrätten och använder Frestas brylépudding med karamellsås. Bara att lägga till mjölk, koka upp, in i kyl och voila - klart! Har dock aldrig provat göra brylépudding själv, det kanske är enkelt? :P

Efterrätten äter vi framför tv:n för nu är det dags för skräckfilm! :)

Varför slår shia ihop sina böner?

"Profeten (s) bad Zuhr och Asr i kombination och Maghrib och Asha i kombination, om inte anledning för fara eller resa fanns." (Sunni referens: Malik ibn Anas, al-Muwatta, Vol. 1, s. 161)

Varför slår shiamuslimer ihop sina böner? Den här frågan har jag fått på bloggen många gånger men jag inte hunnit svara på den än.. Gick in på mammas blogg igår och läste då att hon gett ett bra svar på den frågan, så jag länkar alla er som varit nyfikna på svaret till henne. HÄR hittar ni inlägget. :)

UPDATE: Läs inlägget innan ni skriver en massa nonsens och blir sura. Jag är inte arg, inte heller är jag sur och detta är inget bråk - endast svar på en vanlig fråga. Finns källor i inlägget (som hittas i länken) och gillar ni inte dem så finns det massa mer källor. Samma sak gäller varenda sak som shiamuslimer gör, det finns alltid grund för allt. Inget är taget från luften.

050212Gabriela tog lite bilder under fredagens skridskoåkning, här är två. :)

Gick och la mig tidigt imorse så jag steg upp runt tolvtiden och då stod min ängel i köket och hade städat undan från kvällens myskväll med familjen. ÄNGEL! Idag väntar en mysig hemmadag med mannen, bara softa hela dagen lång. Det är de söndagar är till för. Trevlig söndag gott folk!

LÖRDAGSKVÄLLEN
Skön kväll hemma hos oss. Har vräkt i oss en massa gott och kollat på Melodifestivalen. Mycket trevligt. Mina favoriter var Loreen och Dead by April  - och båda gick vidare till finalen, jippi! :)

Gina Dirawi var ju en av programledarna och jag måste bara skriva att hon var så himla duktig, blev mäkta imponerad av henne där. Riktigt bra jobbat!

MELODIFESTIVALENHej hej!

Här sitter jag och väntar på la familia + mina syskons respektive. Melodifestivalen börjar snart så jag ska nog börja poppa popcorn och ta fram chips och en massa läsk. Ha en härlig kväll allihop! :)

LÖRDAGENS
ll Kofta, byxor - Gina Tricot ll Spetstunika - KappAhl ll Väska - Lindex ll Skärp, skor, cape - H&M ll

SKÖNT VÄDER
Ser lite höstigt ut här ute. Tog en skön promenad efter att ha handlat lite smått till kvällen. Ikväll kommer hela familjen hit och kollar på Melodifestivalen! :)

SUNSHINEGod morgon!

Hoppas ni sovit gott och att solen skiner lika starkt hos er denna morgon. Gud vad pigg och glad man blir av detta underbara väder!

Vi börjar dagen med tvätt här, sen går vi ut för att njuta av dagen utomhus. Hörs sen!

BIO MED MERIAM
Bio, skridskoåkning och ett snabbt restaurangbesök - så summerar jag fredagskvällen hitintills. 

Mästerkatten var superbra, kul att få se mer av favvo-shrek-figuren. Och goaste Meriam bjöd mig, hon sa "Så du vet, JAG bjuder på bio denna gång!". Gullunge! Efter filmen åkte vi till Folkets Park med Gabriela. Där drog vi på oss skridskorna och åkte tills dem stängde! Sen parkerade vi oss i Bright och käkade middag. Riktigt härlig fredag! :)

Snart är mannen hemma från gymmet, då är det dags för fredagsmys!  ♥

MÄSTERKATTENOm några timmar drar jag till Entré för att gå på bio med Meriome, vi ska såklart på premiären av Mästerkatten. Han är vår favorit i Shrek. Kolla trailern! :D

PINK + PINK


l Tröja - H&M l Byxor, clutch - Gina Tricot l Slöja - från Libanon l

Inte de bästa bilderna men så här gick man klädd igår. Olika nyanser av rosa. Världens mysigaste tröja, den är så go och skön. Och ser ni ljuset!? Älskar att balkongen har badat i ljus de senaste mornarna. :)

SMOOTHIE
Internet strulade hela kvällen igår, försökte få upp ett inlägg men nej, inget ville samarbeta. :P

Har bläddrat i nyaste Hus & Hem och blir så inspirerad! Älskar inredningstidningar. :) Gjorde en god smoothie till frukosten, jag föredrar när smoothien blir lite isig, därför är det bäst med frysta bär! ;)

Min smoothie: 2,5 dl frysta jordgubbar, en skvätt ProViva juice (apelsin, blodapelsin, blodgrapefrukt), lite turkisk yoghurt och linfrön. In i mixern. Klart!

TIPS MOT TORR HUDJag får väldigt torr hud under vinterhalvåret - mest händerna och armarna - så jag smörjer in mig hela tiden. Dessa produkter är mina favoriter! Atrix (bästa handkrämen!) och Nivea. Nivea är ju jättekänt men jag har precis köpt min allra första burk och jag har nästan blivit lite beroende haha. :P

Märkte också att mitt ansikte börjar bli torrt (kan denna hemska vinter ta slut någongång) så jag måste hitta en bra återfuktande kräm till ansiktet. Några tips?

KRISPIG POWERWALKEn andfådd Fatima på "bänken" (pausar alltid och byter musik på den bänken när jag powerwalkar).

Jäklar vad kallt det är! Jag fryser mest om ansiktet och öronen så en mössa får hänga med ut på nästa powerwalk. Är helt röd om kinderna nu haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sätta mig i kontoret. Hittintills har dagen varit riktigt härlig - frukost med mannen, möte på stan och powerwalk i kylan. Hörs sen med en liten dagens från tidigare idag. :)

020212Hängde hemma hos mamma igår tillsammans med resten av stora familjen. Gjorde hårinpackningar som vi kletade i våra hår (receptet finns på mammas blogg), åt middag och fikade god sockerkaka som Gabriela hade bakat. Mot natten hämtade vi upp pappa från Centralstationen, han har varit bortrest några veckor och det var SÅ kul att få träffa honom igen. :)

Fick ett par joggingskor från mamma som jag snart ska ta på mig, sen blir det powerwalk i solen!

HEM TILL MAMMA

Är klar med dagens to-do så nu åker jag hem till mamma för att göra en kokossmör-inpackning med henne och Leila, käkar även middag där. Mys! ♥

ETT LITET KLIPPLitet klipp från skridskoåkningen i lördags. Händer inget superspännande i klippet, haha, men det är jag och Gabriela som tävlar om vem som kan åka snabbast runt hela isbanan. Vi är båda rätt rädda på isen och vingliga som ni ser hehe.

Första gången jag åker skridskor i Folkets Park, det var en rätt mysig bana där det spelades härlig musik hela tiden. Men som ni ser på filmen så är det mest småbarn (som åkte betydligt bättre än mig haha) och föräldrar där. ;)

FÖRSTA FEBRUARI"Dagens" från i måndagens promenad. Hade beiga kappan över!

Vaknade upp utvilad och känner mig nästan helt frisk, är bara lite krasslig i halsen fortfarande. Sitter vid mejlen och svarar på allt jag missat.. Känns som måndag för min del fast det är onsdag, lite weird. :P

I eftermiddag ska jag hem till mamma och umgås med henne och syrran! :)