Fatima Johansson

ENTREPRENÖRSPROGRAMMET

Nej jag är inte gravid, haha. VARFÖR gissar ni alltid det? Jag har redan skrivit att jag inte vill ha barn just nu. :P

Men till saken. Jag sökte in till Entreprenörsprogrammet i december, gick på intervjun bland en massa andra ansökande (de hade två ansökningsdagar, en i december och en i januari). De plockar sen ut 20 personer av oss som får gå programmet. Och jag fick mitt antagningsbrev i tisdags! Yeey! Blev superglad för det låter verkligen som ett toppenprogram och något som passar mig perfekt just nu.

Programmet är för egenföretagare. Man ska ha ett eget företag ELLER starta ett just nu. Det handlar inte om att lära sig skriva affärsplan och sånt, det kan vi redan (eller det ska man i alla fall kunna vid detta laget hehe). Man får bland annat ta del av väldigt bra mentorer som har startat stora företag. Funkar perfekt för mig då man bara ses en gång i veckan och sen driver man som vanligt på med sitt företag. Börjar den 28 februari! :)

Kommentarer (26)

Anna

2012-01-26

Faan vad kul!! Berätta mer om utbildningen! Googlade och undrar är den i Malmö eller Lund?? I vilket fall som helst Grattis!

Amal Yousif

2012-01-26

Det låter rikttigt spännande! Men det låter rätt mycket att hinna plugga samtidigt som man ska driva företag? Eller?Stort grattis ska du ha!

S.

2012-01-26

Grattis! ;-)

Sarab

2012-01-26

Grattiiis jag vet hur kul det känns att bli antagen, typ bästa känsla!!Men det är nog för att så många vill se dig gravid hahah

Anonym

2012-01-26

Stort grattis Fatima!

Anonym

2012-01-26

Varför blir du inte gravid du har varit gift i några år

Marwa

2012-01-26

du är 22 år varför ska du ha barn nu? fattar inte hur vissa tänker du är verkligen ung varför stressa med barn nu??Stort grattis att bli antagen!

Anonym

2012-01-26

grattis grattis

nadia

2012-01-26

kanske sättet du skrev det på fick folk att tro att du va gravid eller nått.. annars hade du typ berättat att du blev intagen i en skola..istället för att skriva jag har fått goda nyheter måste smälta in det först..

jag hoppar ej på dig eller e elak ...ha det gött..

Anonym

2012-01-26

Grattis Fatima! Så kul!

Nada

2012-01-26

Jag trodde i alla fall inte att du var gravid. :p kul med entreprenörsprogrammet, du kommer klara det strålande!

Habiba

2012-01-26

Vad kul för dig :) grattis!

Z

2012-01-26

Grattis! Låter kul :D

Hanan

2012-01-26

Nadia: omg överdriv va. hon skrev bara att hon fått bra nyheter.

Alexandra

2012-01-26

Gud vad spännande det låter! Stort grattis till din antagning :D önskar dig all lycka och framgång

Inna

2012-01-26

Hej Fatima!Måste be dig om ett tips.. jag mår inte alls bra nu och du verkar så snäll och jordnära och kan säkert hjälpa mig framåt. Jag har varit tsmns med min pojkvän i 5 år snart.. och nu börjar det gå nedför..tyvärr.. vi har planer på att förlova oss..och gifta oss men plötsligt dyker en massa problem upp för oss nu och vi kan inte komma överens längre.. ja känner även tviveln komma och jag känner mig olycklig. Jag kan samtidigt inte tänka mig ett liv utan honom :( Mår dåligt över hela situationen.. hur ska jag ta mig ur detta? =( ett av våra problem är att han vill flytta till mig men att hans familj är gammalmodiga och vägrar då komma på vårt bröllop om han flyttar =( Jag mår dåligt av detta och det har även förstört för oss. Hur ska jag göra? :(till Inna

2012-01-27

Tänkte bara säga att jag stör mig på folk som säger att man är "gammalmodig" när man försöker göra det som gud vill.. Det är haram att ha ett förhållande innan ett äktenskap och du säger att ni ska flytta ihop också..det är liksom ännu värre.. Iallafall hoppas det löser sig och må gud vägleda er båda två

Hanna Bard

2012-01-27

"till Inna": du kan tycka att det är haram men i Koranen står också att man inte ska tvinga folk att tro. (Mohammad Fazlhashemi, "Vems islam?"). Tycker inte att familjer ska frysa ut eller kasta ut sina barn för att de inte följer det familjerna vill att de ska följa. Jag vill konvertera till islam och ska konvertera inshallah, men ska aldrig säga att de inte får vara sambo eller gifta sig med någon annan. Förresten är det väl inte haram att ha förhållande utan att ha sex innan man är gift. Förhållande är en sak. Tycker ändå att Innas pojkväns familj ska acceptera deras förhållande, fast de kanske tycker att det är haram. Jag vet inte om de är muslimer eller varför de inte vill acceptera deras förhållande, men skriver det eftersom du skrev haram.

Hanna Bard

2012-01-27

Fatima Johansson: Grattis att du blev antagen!"till Inna"-kommentaren: Och jag stör mig på att folk skriver att saker är haram när det kanske inte är haram utan makrouh.

Anonym

2012-01-27

Att ha ett förhållande innan äktenskap är nog vanligt idag eller hur? Och om våra föräldrar känner till förhållandet ser jag det som okej.

Dock menade jag inte att vi skulle flytta ihop innan giftermål..utan jag menade att vi skulle gifta oss och bo ihop.. men att hans föräldrar inte vill komma på vårt bröllop om han väljer att flytta till min stad och gifta sig :/

leila

2012-01-28

leila

2012-01-28

TILL HANNA BARD,,,,hur ska du bli muslim nar du inte vet ett skit om islam???? profeten har sagt att den som fornekar eller lagger till nagot i islam ar en kafir..det ar HARAM att ha pojkvan fast man har sex eller inte och det ar haram att ens ha kontakt med en kille utan en mahram, walli..detta ar inte nagot vi manniskor hittat pa utan profeten har sagt detta och det finns flera hadithher angaende detta...du LAS FRAN RATTA KALLOR OM VARAN RELIGION, INTE FRAN SKITBOCKER!!!!!

leila

2012-01-28

ushhhhhh HANNA BARD...du gor mig sa irriterad...bli inte muslim om du inte vill leva som en muslim..folk som du ar riktiga KHARRA..du ar inte ens muslim annu och tolkar islam som du vill och gor dina egna regler...jag gor valdigt dalig dua for dig just nu...jag hoppas bara inte du utan kunskap gar runt och sprider falsk islam till folk bara for DU inte tycker saker ar haram...allah har skapat islam och vara regler, inte nagon annan...och sarskillt inte denna mohammed du namde...han ar inte ens en lard..ga in pa islamguiden och konvertitguiden och bilal.se for att lyssna pa bra svenska forelasare, som forelasar med hadither och kalllor inte lasa en bok fran en manniska som inte ens ar praktiserande muslim

Minono

2012-01-29

Leila:om nu hanna BARD får sin upplysning om islam på fel sätt så är inte du mycket bättre som slukar i dig info från hemsidor som islamguiden, det handlar om att hitta en balans, inte bli för slapphänt när det kommer till att utöva islam på rätt sätt men inte heller ta det över gränsen till extremism. Bara gud kan döma, du kan inte sitta och peka fingrar åt folk och kallar dem KHARRA? det du skrev nyss var mycket längre ifrån islam än det hanna bard skrev, och du kanske borde vara försiktig med vilka wahabit-sidor du hämtar din information från och vet du inte att islam handlar om RESPEKT, undrar vart din tog vägen när du sitter och skriver KHARRA till folk. jag har stött på icke-muslimer som är mer väluppfostrade än dig.

Hanna Bard

2012-01-31

Leila: Jag har inte din tolkning, kanske. Jag läser islamologi och om diverse tolkningar. Jag sa inte att det INTE är haram att vara sambo, jag sa att en del säger att saker är haram när de egentligen är makrouh. Det är inte sex innan man gifter sig jag menade då. Sambo står det väl inget om. Man kan förresten vara sambo utan att ha sex men jag antar att det inte var det "till Inna" menade. Har du hört om ijtihad förresten!Minono: Tack. Ja, jag tror också att bara Gud kan döma. Jag tänker inte bli någon extremsalafit eller liknande. Vill andra vara det så visst, bara man inte tvingar andra att vara det eller hackar på andra som inte är det. Vet inte vad Leila har för tolkning däremot.

Hanna Bard

2012-01-31

Leila: Nej. Mahram är inte islamiskt utan från arabisk kultur, som lades till i lagskolorna. (John L- Esposito "Islam - den raka vägen", tror jag att jag läste det i). Men om mahram står i Koranen och haditherna, var står det?

Skriv en kommentar