Fatima Johansson

FRÅGOR/SVAR

Här har jag svarat på lite frågor som dykt upp i kommentarsfältet den senaste månaden.

FRÅGA: Hej kära syster. Jag undrar, med tanke på att din bror och pappa kommer vara där osv, har du då på dig linne/ingen ärm framför dom? Jag tänkte det skulle vara en annan sak framför din man bara, men är det även okej framför bror och pappa? Wa salam

''Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte bör visa mera av sina behag än vad som (anständigtvis) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder.....'' - Koranen 24:31

Så svar på din fråga: jag behöver inte täcka mig framför min bror och min pappa. :) Wa salam!

FRÅGA: hur längge har du känt din man? o känner du inte att du tröttnar på samma man hela tiden

Jag har känt Samer sen jag var 15 år. Alltså i.. sju år! Han är min allra bästa vän och världens coolaste, smartaste, roligaste och knäppaste. Det är omöjligt att ha tråkigt med honom. Och om jag har tråkigt så vill jag ha tråkigt med honom. :) Älskar honom mer och mer för vare dag! ♥

FRÅGA: Kan du please ta dagens oftare? Jag och mina vänner älskar dina dagens inlägg, din stil är finast och ger mig så mkt inspiration!

Åh vad roligt, tack! Jag försöker ta "dagens" så ofta jag kan, men ibland tänker jag inte på det (jag har väldigt lätt för att glömma sånt, får verkligen TVINGA mig själv att vara duktig med kameran). Men fler dagens ska jag se till att fixa i år! :)

FRÅGA: När jag såg ditt inlägg med alla dagens outfits från 2011 så tänkte jag fråga en sak men glömde, kom på de nu. :p kan du visa bilder på din garderob? Kanske visa alla dina skor och dina väskor. Även smycken? Hade varit kul o få se. Love ur style!! :)

Ja visst kan jag det, om det finns ett intresse för att se min garderob. :) Jag märker att fler och fler vill se mer dagens och mer mode på bloggen, så det ska jag fixa. :)

FRÅGA: Var är du född? I viken stad?

Jag är född i Västerås.

FRÅGA: Dåså, jag tar chansen att ställa en fråga nu. Kanske lite fånigt men jag är nyfiken, talar du skånska?

Nej det gör jag inte, jag rullar till exempel inte med R:en. Alla som hör mig snacka märker direkt att jag inte är från Malmö. Jag har bott i Västerås, Stockholm och Malmö så jag pratar en mix av de dialekterna. :)

FRÅGA: Jag ser på bilden att flera godisbitar innehåller gelatin från svin. Och inom islam är allt som har med svin att göra är förbjudet.
jag vill inte anklaga dig för något men är du inte så noga med sånt eller bryr du dig inte så mycket om sådana saker?

Jag har skrivit det förr (och börjar verkligen bli less på att upprepa mig) jag äter inte gelatin. Så om det skulle skymta gelatingodis någonstans på min blogg så är det inte något som JAG äter. Tänk på att jag faktiskt umgås med kristna, icke muslimer och även muslimer som äter gelatin. Så snälla rara ni, tänk ett steg längre.

P.S. Om ni vill ha halalgelatin så finns det en webshop som säljer det HÄR.

FRÅGA: Vad fin blogg du har!! Första gången jag besöker den o undrar en sak, är du svensk? Alltså är någon av dina föräldrar helsvenska?

Tack! Yes, min mamma är helsvensk.

FRÅGA: Festlig dukning!! Var köper du dessa fina smällkarameller?? Vill ha till min födelsedag. Ska ha en middag med mina vänner och kusiner. Hoppas du har en trevlig kväll Fatima! =)

Smällkaramellerna är från Tiger som ligger vid Stortorget, tror de kostade 20-30 kronor. Prisvärda!

FRÅGA: Kommer du sälja slöjor i framtiden?

Yes! (inshallah) :)

FRÅGA: Hej Fatima! Vi har bestämt oss för att skaffa en liten missse och jag är sååå taggad haha :)
Eftersom du har haft katt väldigt länge nu, så undrar jag om du kan ge tips på vad man bör/kan vara bra att tänka på innan man skaffar katt? Förändrade det ditt liv på något sätt att ha katt hemma? Skulle verkligen uppskatta det!! :D

Vad roligt! Lite småsaker att tänka på: tänk på att ni inte kan sticka iväg på en resa ihop utan att behöva ha en "kattvakt", blir en liiiten extra kostnad varje månad (kattsand, kattmat, kattshampoo m.m.), katten lär vilja ha uppmärksamhet så var beredd på att leka mycket och sen kan du även tänka på att dina möbler och väggar kommer prydas av klösmärken hehe. Det är allt jag kan komma på! Jag tycker att allt är värt det, älskar mitt kattskrälle. :)

FRÅGA: Jag är spänd få att se resultatet! Kommer det komma en student kollektion??

Har fått väldigt mycket förfrågningar om en ny studentkollektion enda sen i slutet av sommaren så yes, det kommer komma en till (och i betydligt bättre tid än den förra. :P)

FRÅGA: Har ni inte körkort/bil?

Min man har körkort, men inte jag.. Nej vi har ingen bil. Funkar egentligen rätt bra med buss och taxi här i Malmö men jag vill gärna skaffa körkort, HOPPAS att jag tar tag i att skaffa körkort i år.

FRÅGA: Har frågat flera gånger men inte fått något svar. Undrar eftersom du har länkat till pinglanmaddes blogg, ifall du vet varför hon har lösenord eller om hon har tagit bort bloggen eller har hon tagit bort bloggen helt. Kram

Oj, ingen aning.. Ser dock ut som att hon bara lösenordsskyddat sin blogg.

FRÅGA: Hej Fatima, jag tänkte på en grej här om dagen, jag vet inte hur det slog mig tanken men det gjorde det i alla fall. Är du släkt med Emelie Johansson som deltog i paradise hotel för inte så längesedan? Ni bär på samma efternamn och är ganska så lika varandra i ansiktet.
Du får givetvis svara enbart om du vill :)
Kram

Hej! Jag vet inte ens vem det är så nej, vi är inte släkt. :)

FRÅGA: ååhh vart köpte du dina chocolate chips???

City Gross. :)

Kommentarer (8)

Hanan

2012-01-12

Dina Q & A - inlägg uppskattas! Gillar när du svarar på frågor. ^^

Elin

2012-01-12

Gelarindebatten tycker jag är så fånig. Speciellt frågor som den ovan, de försöker dumförklara dig men de dumförklarar sig själva haha. :)

Zahraa

2012-01-12

Halalgodiset måste nog helt seriöst vara det godaste godiset jag har ätit. Underbart!

Anonym

2012-01-12

Har du och Samer varit vänner då sedan du var femton eller hur var det? Var ni bara bekanta?

Hur stor är skillnaden mellan era åldrar? Alltså hur gamla är ni? Assalam oaleykom

Anonym

2012-01-12

hej var har du köpt dina marshmellows

Anonym

2012-01-12

yeeeeeeeess!! en ny studentcollection! när kmr den ut?

Noura (fd pinglanMadde)

2012-01-13

Haha! Japp, jag har bytt blogg. Har även sett frågan om var jag tagit vägen här i bloggen förr, har skrivit svar i kommentarfältet, men vet inte om det kommit med. Om du vill, Fatima, kan du ta bort länken till gamla pinglanMadde. Så klart får du länka till den nya om du vill också. :)

Skriv en kommentar