Fatima Johansson

TODAYS
/ Kofta, laptopfodral, byxor - Gina Tricot / Tröja - Lindex / Pumps - H&M / Slöja - från Libanon /

Någon frågade om det inte är kallt med öppna skor nu på vintern. Klart det hade varit för kallt om jag skulle vara utomhus hela dagen men jag bär bara öppna skor om jag ska vara inomhus. Sen har jag såklart tjocka nylonstrumpor under! :)

Kommentarer (17)

Maryam

2012-01-29

Byxorna <3 älskar färgen!

Sarah

2012-01-29

Jätte snyggt Fatima!

Khadija

2012-01-29

Fint som vanligt :)

Anonym

2012-01-29

vad använder du för objektiv?

Josefine

2012-01-29

Supersnyggt!Men jag måste få fråga en sak, fryser du inte om dina fötter? Jag har tänkt på det flera ggr. Det ju ändå ganska kallt ute även om vi inte har snö

Anonym

2012-01-29

snälla fatima hjälp mig.. min man säger att det är haram att ha byxor.. Men jag har för mig att om det inte är så att man klär sig för att atrahera andra men ska det inte vara några problem.. kan du ge mig någåt bevis på att det är halal .. snälla rara..

leila

2012-01-30

svar till anonym angaende kvinnor a pa sig byxor..din man har ratt...det finns flera starka hadither om att kvinnor som klar sig som man, har byxor kommer till helvetet..jag forsokte klistra in hadither har om det, men det funkade inte...ga in pa islamqa.com och las om det sjalv

Josefine

2012-02-01

SubhanAllah!Jag säger bara Allahu Alem.Vi ska inte efterlikna männen, men lever man t.ex. i Sverige som är ett icke-muslimskt land så ska vi anpassa oss.Om kvinnan jobbar och är i sin yrkesroll där hon kanske inte kan bära kjol eller abaya men ändå gör det bästa för att inte bära tighta kläder så inshaAllah, Allah förstår och vet hennes intention.

leila

2012-02-01

josefine...det finns en anledning att profeten sagt att det basta platsen for en kvinna ar i sitt hem...det viktigaste jobbet en kvinna har ar att ta hand om sina barn och lara dom islam....visst vissa kvinnor blir tvingade av samhallet att ga ut och jobba eller praktisera och da har man inget val..profeten vet battre an nagon och han har aldrig sagt nat av sig sj utan fran allah...och sen finns det ingen som ar tvungen att ta arbeten dar man maste offra sina muslimska klader..jag skulle aldrig offra min religion for dunya, men alla ar ju olika..allas deen ar olika, man ska inte lata sheytan viska i ens ora..de kvinnor som tanker pa att offra sina muslimska klader for att kla sig i icke tillatna klader borde kanske forsoka starka sin iman...eller som en konvertit bloggare sa...jag har inte svagare iman for att jag firar jul med min familj..jassa..hur stark iman har man om man tar av sin hijab?? inte sarskillt stark..folk lever som om man har flera ar pa sig att starka sin islam, ni har glomt att allah kan ta vara liv i morgon..vad ska ni da svara allah??? vakna upp manniskor..vad har vi for garantier att vi lever en timma till??profeten har sagt att det ar de sista stunderna i vara liv som raknas sa lev dom ratt..det kanske inte finns nat imorgon

Ninni

2012-02-01

Leila, jag har noterat att varje gång du kommenterar tenderar du att vara dömande, lite ilsken och hård i tonen. Du verkar se allt i svart och vitt och av dina inlägg att döma gör du det svårt ibland att öppna upp en ärlig och upplysande diskussion, vilket är synd. Exempelvis från ovan här, vad gör en kvinna om hon utbildar sig till läkare? Det är väl inte fel? Eller vad gör en ogift kvinna med föräldrar att försörja? Förstår du? Det finns olika situationer i livet som kan hanteras på olika rätt sätt. Hursomhelst, snälla försök att vara lite mindre dömande och lite snällare. Blir så obehagligt här i kommentsrsfältet annars.

Josefine

2012-02-01

LeilaSå om en familj inte klarar sig på enbart mannens lön och därför har bestämt att kvinnan också ska arbeta hellre ska sitta hemma och ta socialbidrag?Så klart vi inte har några garantier angående hur länge vi kommer att finnas här i Dunya, men om alla gör så gott dem kan så inshaAllah Allah ser deras intentioner.Rackar du ner på konvertiter också?

Låt dem träffa sin familj på jul om de nu vill det, det står att vi ska värna om familjen. Visa dem respekt osv.Är trött på harampoliser som dömer till höger och vänster.Må Allah förlåta oss våra synder och belöna oss med Jannah utan räkenskap

Josefine

2012-02-02

NinniTack så jättemycket för stödet. Håller med dig i allt du skrev.

leila

2012-02-02

ninni...det ar inget fel om en muslimsk kvinna utbildar sig, men det ar fel att arbeta med jobb dar man inte kan kla sig islamiskt eller maste visa sin aura m.m...att arbeta som lakare mashallah hade funkat i muslimskt lannd..sist jag kollade i sverige sa kan inte en kvinna kla sig islamiskt och jobba som lakare..da man har lakarklader pa sig och det ar lag pa sjukhuset att armarna gar till armbagen..man klar sig med byxor m.m, har kontakt med icke mahram man som ar ens patienter, men visst om du hittat ett halal lakar jobb for muslimska kvinnor sa mash allah.. till josefin..harampolis??? hahahaha lagg av...det ar HARAM att inte bara fira jul utan ALLA icke muslimska hogtider...detta har ocksa VARAN PROFET SAGT, MEN om du vill kalla profeten lognare och kalla alla som foljer islam ordentligt for harampoliser sa varsagod...det ar inte haram att halsa pa sin icke muslimska foraldra men det ar HARAM att fira hogtider med dom och eller onska dom grattis pa deras hogtider...men vi harampoliser och sheiker och imamer och larda foljer islam alltsa fel och ni hycklare foljer den ratt???sobhan allah ma allah vagleda er pa den ratta vagen och ma allah FORTSATTA vagleda oss harampoliser och alla ni kallar extremister pa den ratta vagen och skydda oss mot koffar och er insha allah...amiin!!!

Josefine

2012-02-02

SubhanAllah!Du lägger verkligen orden i min mun, när sa jag att profeten (saw) är lögnare? AstaghfirAllah.Behöver du skydd mot såna som oss?

Tycker du borde tänka lite på din ton, vi är trots allt syskon i islam.Sen när är det okej att kalla ett syskon i islam för hycklare. SubhanAllah!

Jag skäms över det du skriver, det är precis sånt här som gör att det blir problem mellan syskon. När vissa försöker sätta sig över andra och tro att dem vet bättre.Må Allah vägleda oss alla.Ps, du har inte svarat mig angående om du anser att det är bättre att ta socialbidrag än att arbeta ihop sina pengar själv. Vill gärna har svar på det, inshaAllah kan du svara mig.

leila

2012-02-08

till josefine..salam syster...nej det ar inte battre att ta socialbidrag an att jobba.da profeten beodrat MANNEN att ga och jobba och forsorja sig sjalv och sina familjer..profeten saws sa den baste av er ar den som forsorjer sig sjalv..till och med massa sheiker och imamer brukar ibland skalla ut broder som spenderar dygnet runt i moskeerna och ar arbetslosa..de brukar saga till dom ga och skaffa jobb..det ar inte meningen vi ska utnyttja samhallet och sitta hemma, men det ar obligatoriskt for mannen att jobba inte oss kvinnor.

Josefine

2012-02-10

Wa aleikom salaam.BarakAllah feeki för ditt svar Leila. Det var detta jag ville få fram.Jag tror dock att i Sverige är det svårt att kunna leva på en lön.

Skriv en kommentar