Fatima Johansson

Q & A - PART III

Lite sent, men bättre sent än aldrig (?). Here you go, del 3! :)

Vad är ditt absolut favorit plagg,skor,smink,parfym
och märke på plagg,smink,skor och parfym
SVAR:
Marc Jacobs parfymer är mina favoriter just nu (allihop). När det kommer till skor gillar jag pumps, ett par svarta pumps är aldrig fel. Smink hmm.. Inget särskilt faktiskt, jag köper bara vad som helst egentligen. Är inte så sminkintresserad. Plagg? Sköna tunikor! :)

Ok vi kör tio snabba!! =)=)
1. Harry Potter eller Sagan om Ringen?
2. Kjol eller Byxa?
3. Tulpan eller Ros?
4. Pepsi eller Coca-Cola?
5. Sommar eller Vinter?
6. Hund eller Katt?
7. Regn eller Snö?
8. Tacos eller Pizza?
9. Fredag eller Lördag?
10.Höger eller Vänster?
SVAR:
Kul, har markerat svaren. :)

Hej! :D Först å främst vill jag säga att jag älskar din blogg eftersom jag själv är muslim och den är så inspirerande! Men jag har en fråga, hur gammal var du när du tog på dig hijab och vad fick dig att göra det? Liksom har du någon ''historia'' bakom det hela :D?. PUSS
SVAR:
Vad roligt, tack! Jag började ha slöja när jag gick i 2:an (då var jag 8 år), fast bara i skolan. När jag kom hem och lekte på gården så tog jag av mig den. Anledningen var att jag gick i en "muslimsk" skola och tjejerna brukade störa sig på min hårfärg. De var alla mörkhåriga och jag var ju ljusblond, så jag blev lite retad över den saken. Så när jag först började med slöja som 8 åring så var det min anledning. Men när jag fyllde 9 år sa jag till mamma att "Nu vill jag börja på riktigt!". Jag tyckte det kändes konstigt att ta av mig den sen efteråt, lite hycklande som att jag bara "låtsades vara muslim" (ha i tanken att detta är en 9 årings tankesätt haha). Sen har innebörden av slöjan såklart djupnat för mig med åren. ;)

Hur träffades du och samer?
Asså hade ni en sån "kärleks historia" innan ni förlova er?
Vad kan du ge för tips för oss tjejer som är små kära och inte vet vad man ska göra? :)
Du har en grym bra blogg, super! Förtsätt så!
SVAR:
Tack ska du ha! Hela vår "historia" om hur vi träffades och hur det tog 4,5 plågsamma år tills våra föräldrar äntligen gick med på att vi fick gifta oss är privat. Jag älskar historien om hur vi först träffades.. Det är väldigt romantiskt men som sagt, privat. Vill ha det minnet för mig själv (eehm, sen vet ju alla mina tjejkompisar samt syskonen allt haha, kanske inte så privat och hemligt som jag tror). :P

Tips? Ha tålamod, om det är menat så blir det ni två. Ett av våra "hinder" var att vi var unga och då tror jag att känslorna vi hade för varandra kanske inte togs på allvar av vuxna?

Kan du göra sånna smink tipser :)
Jag tycker att du sminkar dig ganska "lätt" men ändå snyggt, så det ser naturligt ut..
Vad använder du för rengörings proudokter till ditt ansikte när du ska tvätta av det från smink, eller när du tvättar det på morgonen.
Du är så vacker MashAllah!!
Lycka till med allt!
SVAR:
Tack ska du ha! :) Jag använder olika rengöringsprodukter för ansiktet, just nu är det Apoliva (från apoteket) som gäller. Använder deras produkter morgon och kväll. Jag kan absolut tipsa mer om smink, känner bara att det inte är ett så stort intresse för mig. Tack igen! :)

Vilka grejer skulle du inte kunna vara utan? :D
SVAR:
Tänkte ett tag på denna fråga och kom inte på något förutom detta: min frihet. Jag hade haft väldigt svårt om någon berövade mig min frihet. Det kan vara allt från att vara inlåst i en hiss till att någon ska diktera över mig. Nej, ingen bestämmer över mig. Jag tål inte att höra "Jag förbjuder dig att göra så", såna människor slänger jag ut från mitt liv med huvudet före, haha. Usch.

Hur träffades du och din man ? :)
SVAR:
Vi träffades när vi gick i 9:an, av en slump, genom gemensamma bekanta.

kan man se någon gång en närbild utan smink på dig ??hoppas snart jag tror att alla dina systrar i islam vill se dig utan smink någon gång..
SVAR:
Jag har bilder på bloggen på mig utan smink. Jag tror ni inte uppmärksammat det för att jag inte skrivit "Här är jag osminkad". Om det är så spännande att se "en närbild utan smink" på mig så kan jag fixa det. :)

salam oaleikom syster! Vad jobbar samer, din make, med? Vad studerande både du och han i universitetet? gifte ni er er efter universitetet eller innan? Hur gamla var ni? behöver inspiration eftersom jag okcså ska gifta mig snart
SVAR:
Alejkom salam! Jag svarar som vanligt inte på frågorna om Samer. Jag gifte mig när jag var 19 år, fyllde dock 20 år efter någon månad. Jag gick ut gymnasiet (samhällsprogrammet), sen gick jag bara några kurser och efteråt startade jag eget företag. Nu ska jag gå entreprenörsprogrammet och sen får vi se om jag hoppar på någon annan utbildning. Men det jag vill göra just nu är att jobba med företaget.

Hej fatima! Detta kanske är en liten privat fråga, det får du själv bestämma och avgöra dock! Jag undrar hur det fungerar för dig, som shia muslim, att vara gift med en sunni muslim? Ni har uppenbarligen båda två respekt för varandra, annars skulle ni inte vara gifta och älska varandra klart. Men händer det inte ibland att ni blir riktigt osams pga en trosfråga som ni har delade åsikter om? Hur reagerar t.ex samer på att din mamma, som har en jättebra blogg för övrigt, ibland kan gå på väldigt hårt när det gäller sunni islam? Tack för svar!
SVAR:
Svarar samma sak här som på den förra frågan - när det kommer till min mans religion eller hans egna åsikter om annat så är det inget jag svarar på här på bloggen. Vill ni veta vad han har för religion, politisk åsikt eller vad han jobbar med? Lär känna honom och fråga honom personligen. För han har inget intresse överhuvudtaget av att andra (som inte känner honom) ska veta någonting om honom. Men detta har han inget emot att jag svarar på: han älskar mammas blogg! :P

Jag kan också svara här, min mamma går inte hårt mot sunnimuslimer. Hon får ibland frågor på sin blogg AV sunnimuslimer, oftast innehåller dessa kommentarer lögner som shia och sen SVARAR hon på dem. Hon hänvisar alltid med källor och svarar respektfullt. Det är inte att gå hårt utan det är helt enkelt att försvara sig själv mot folk som sprider lögner, jag ser inget fel med det.

Vart skulle du vilja bo i framtiden insaAllah?
SVAR:
Hmm.. Gärna i ett stort hus vid havet eller en sjö, med en stor brygga och i slutet av bryggan ska det finnas ett vackert lusthus.. Ååh!! <3 Spelar ingen roll vilket land huset ligger i! :)

Är din bror Ali förlovad?
Om han är det, när har han tänkt gifta sig?
Lite nyfiken hehe..
SVAR:
Min broder är islamiskt gift med Gabriela. :)

Lite nyfiken på en sak, upp till dig om du vill svara eller ej..
Hur träffades din mamma och pappa?
Var din pappa ung när han kom till sverige?
Hur blev det som det blev, asså hur fick han henne att bli muslim, vad sa hennes föräldrar osv.
Hur blev hennes relation till hennes familj, efter att hon träffade honom?
hahaha många frågor, men jag är ganska nyfiken på hur det var, eftersom det finns en svensk kille som är sådära intresserad av mig, men i med allt är jag ju muslim och han kristen, och det skulle bli lite svårt, om inte han "byter" religion :$...
SVAR:
Du får fråga min mamma (hennes blogg: http://mammamaries.wordpress.com ), hon kan svara bäst på dessa frågor. Har för mig att om man kikar i hennes arkiv så finns det svar på några av de frågorna du ställt. Hela mammas historia till Islam och hur hon träffade pappa är en väldigt intressant berättelse så fråga du henne. ;)

Gick du i interkulturella skolan i sthlm i lågstadiet? Gjorde jag med :) gick i 1a.. Anna som lärare! 1b hade Håkan.. Om du gjorde det kan jag nästan rota fram skolfotona nästa gång jag är hemma och scanna över, om du inte själv har den!
SVAR:
Yes jag gick i den skolan när jag gick i 1:an. :) Scanna gärna över bilderna. :D

Kommentarer (5)

Selma

2012-03-05

Håller med om att ha tålamod! Jag och min man har varit gifta i 3 månader och vi hade också problem med att inte få gifta oss. I detta fall var det kulturkrockar,, Men jag och min man hade tålamod och tillslut blev det vi. <3 Föräldrarna behövde bara inse att det är VÅRA liv det handlar om först inte deras.tack för en bra blogg!!

Diana

2012-03-05

Angående att de retade dej för din hårfärg, de va bara avensjuka.

A

2012-03-05

yeees fick svar på min fråga!

marwa

2012-03-05

ja du nu visade det sig att vi har vart klasskamrater men jag gick i skolan i 2an nu förstår jag varför jag tycker att jag känner igen dig på något sätt ;-)

Z

2012-03-06

Jag är sunni muslim och jag älskar din mammas blogg (läser inte alltid, men ibland och när jag gör det tycker jag om det), tycker inte alls att hon är hård utan väldigt lärande och respekterande faktiskt :))I slutändan är vi alla muslimer, resten kan bara Allah döma :D

Skriv en kommentar