Fatima Johansson

FÖRDOMAR

Hallå?! Vad är det som händer egentligen??? Varför sitter ni och pekar finger åt varandra?

Alltså dessa fördomar som muslimer har sinsemellan är rätt sjuka. Får man frågan vilken typ av muslim du är och man svarar "shia" så kan man få höra "Aha dom som slår sig själva dag och natt!". Men svarar man "sunni" ja då är det "Aha dom som spränger sig själva i luften och inte låter sin fru köra bil!". FÖRDOMAR! Det är muslimer som pratar om detta sinsemellan och det gör i sin tur att icke muslimer ofta bara får höra en massa dåliga saker om oss.

Tro mig jag vet hur mycket skit man får ta när man till exempel är ensam shia med en massa sunnimuslimer. Att blir trampad på och att hela tiden behöva försvara mig själv är inget ovanligt för mig. Jag är övertygad om att samma sak sker mot sunnimuslimer när de är i en stor grupp med shia. Detta är ju rasism och framförallt MOBBNING! Två saker som jag har noll tolerans mot.

Majoriteten av mina vänner är sunnimuslimer och vi har det sjukt bra ihop, inga jäkla påhopp där inte och det är så det ska vara. Make love, Not war!

Och nu i mitt kommentarsfält (jag har inte godkänt allt). Det är rena mobbningen! Snälla tänk på vad ni skriver, vi är muslimer och har samma Koran. Misshandel sker överallt, mellan alla typer av religioner och ställen på jordklotet. Man kan inte bara anklaga en folkgrupp eller religion. Hur knäppt är inte det.

Det är ju inte svårt att förstå att denna granskning av UG inte visar hela sanningen. Men de vill ju ha en story, någonting som ger en massa uppmärksamhet. De män som hade något bra att säga får man ju inte höra om. Men överlag tycker jag att granskning av moskéerna (och alla andra trossamfund) är bra! Om det förekommer att det sitter fel person och ger råd, ja då ska denne person bytas ut. För dom påverkar andras liv! Att öppna sig inför en främling och berätta om sina äktenskapsproblem kan ju inte vara lätt och att få ett sånt orättvist bemötande när man är i en sådan sits måste vara hemskt. Det hade inte jag velat få.

Kommentarer (13)

Anonym

2012-05-18

Tack för detta. Håller med i allt!! Varför blir det bråk mellan muslimer när muslimer attackeras??? konsentrera er på de som attackerar er!!!!

Amal Yousif

2012-05-18

Jag blev också upprörd över kommentarerna. Det är faktiskt skämmigt att muslimer ska hacka på varandra. Hoppas alla förstår att vi ska vara på samma sida.

Rabab

2012-05-18

Bra skrivet! Håller med om allt:)

Amal Yousif

2012-05-18

Jag blev också upprörd över kommentarerna. Det är faktiskt skämmigt att muslimer ska hacka på varandra. Hoppas alla förstår att vi ska vara på samma sida.

Sara

2012-05-18

True. Är rätt trist att man hela tiden ska behöva påminna alla men så är det.Jag tycker du ska godkänna alla kommentarer så vi läsare kan ge de svar på tal så de får veta vilka idioter dom är.

Anonym

2012-05-18

håller med själva granskingen var bra, vi behöver belysa dessa frågor, vem är det vi anställer egentligen i våra mosker? men sättet granskningen gjordes på va löjligt och fult.

Tycker att det borde finnas någon tydlig samarbete mellan shia och sunni muslimer, på högre nivå. alltså att moskeer bjuder in varandra och har som en "interfaith dialog" som man brukar ha med ickemuslimer. Jag erkänner jag har fördomar mot shia, de skulle va bra om man fick dessa fördomar nerbrutna. vi ska ju verka som EN ummah, hur fan ska vi göra det nr vi baktalar och sprider lögner om varandra :/

Maria

2012-05-18

Jag kan inte annat än att hålla med. Fördomar har vi alla men det är för att vi inte gör något åt att bli av med dessa fördomar. TRÄFFAS och DISKUTERA på sansad nivå! Jag tycker att både sunniiter och shiiter håller sig till sig själva och det är nog dåligt i längden.

hanan

2012-05-18

Håller med allt!! Vi är starka tillsammans!

Elin Othmani

2012-05-18

Mycket bra skrivet Fatima! :) Gillar din blogg oerhört mycket, har läst den regelbundet under en längre tid, men det är först nu jag lämnar min första kommentar. Jag kände helt enkelt att det här är något jag verkligen står bakom. Det finns en väldigt fin video som illustrerar just det här.http://www.youtube.com/watch?v=flVszFVefGs

Sara

2012-05-18

Så sant Fatima vet inte hur många gånger jag har fått försvara shia muslimer när folk attackerar dom med idiotiska påhopp även fast jag inte är shia så älskar jag alla shia muslimer och alla sunni <3

Asiya

2012-05-18

Bra skrivet! Är ju så enkelt å bete sig som en rasist bakom skärmen. Usch på fördomar!

AYAT

2012-05-18

Tack Fatima för de här inlägget och allihop för de ni kommenterat! sånt här behövs verkligen!!

elmira

2012-05-19

Om alla vi systrar skulle bli enade, skulle bara det vara en stor forandring i varlden. Nar vi tjejer blir modrar i framtiden, sa ar vi aven hjartat av familjen, eftersom det ar VI som uppfostrar barnen.

Hjartat en SAMHALLET, ar FAMILJEN. Och hjartat av ISLAM, ar EN UMMAH.Helt arligt nu.. Vi maste borja forenas pa Shahada; la ilaha il laha, muhammadun rasullulah. Varan muslimska ummah komemr bli sa stark om vi bara gor detta lilla, wallah. Varan egen downfall ar alla fordomar mellan oss muslimer, och korrupta ledare, prinser och kungar i Gulf landerna.Jag ar heliranier & sjalvvald sunni muslim, men jag alskar mina systrar och broder i Islam oavsett om dem ar shia, sunni, sufi, ahmadiyya etc och varje dag maste jag handskas med icke troende iranska narstaende och forklara vad sann Islam ar, forsvara mig sjalv och mitt val som leva som en muslimah.For mig ar det sjalvklart att under min korta livsstid, att forsoka forena muslimska vanner oavsett bakrund. Vill se Islam skina igen. Vill ha en ummah igen.

Skriv en kommentar