Fatima Johansson

BIOGRAPHY OF IMAM HUSSAIN (AS)

 
 
Seyyed Ammar Nakshawani är en helt fantastisk föreläsare. Jag har blivit tipsad flera gånger under Muharram att kika på hans videos och under lördagskvällen efter jag kommit hem från husseinie fick jag (äntligen) tid till det.
 
I detta klippet här pratar han om Imam Hussein (as). Jag skriver varenda år om Muharram och Ashura på min blogg och varje år får jag frågor om vem imamen var och varför människor över hela världen älskar honom så mycket. För som så många vet så är det långt ifrån endast shia muslimer som ser upp till Imam Hussein (as).  Se videon och få en liten inblick i imamens otroliga tålamod och hans höga moral.
 
I filmen pratar Seyyed Nakshawani om vem Imam Hussein (as) var INNAN Slaget i Karbala, eftersom när man brukar prata om Imam Hussein (as) så handlar det oftast om hans martyrskap den allra sista tiden i hans liv. Jag själv och mina syskon har fått höra dessa historier och tusentals fler sedan barnsben, min pappa har flera gånger om berättat alla dessa spännande historier om profeten Mohammed, men även många andra profeter och alla våra imamer. Jag är väldigt insatt i vem dem var och det är något jag känner stor tacksamhet till min far för.
 
Det är en sak i videon som jag vill ta upp i detta inlägget och det är hur muslimer berättar till andra muslimer att de gör fel. Jag har förundrats och aldrig förstått under de 3,5 åren jag bloggat hur en annan muslim resonerar innan denne ger sina råd (självfallet inte alla, men ni som läser bloggen vet att dem är många). Det är sorgligt nog väldigt ofta på den här nivån: "Hahahahaha fattar du inte att man inte får göra så din korkade människa!!!?" Och även fast jag vet att den här personen själv har fel i både sättet att ge ut sin information på OCH i själva frågan så känner inte jag ett behov av att skratta och håna denna personen. Och även om jag skulle känna ett behov av att ge svar på tal så sänker jag mig aldrig till den låga nivån. Helt enkelt för att jag har lärt mig av mina föräldrar, min profet och mina imamer att inte göra så, de är mina förebilder. Precis som många andra muslimer så vill jag följa profeten och imamernas exempel, i alla fall så gott jag kan. :)
 
Här är ett av de mest fantastiska exempel där Imam Hussein (as) använder tålamod och ömhet som svar på hårdhet, i videon mellan 44:01-44:50.
 
I videon mellan 18:47 - 19:57 finns ett exempel från två små bröder (Imam Hussein & Imam Hassan) om hur man kan ge råd utan att säga att den andra personen gör fel. Det är precis så vi muslimer ska behandla varandra. Jag ber alla att lyssna på den minuten, för det är en väldigt fin berättelse. ♥
 
UPDATE: Det är lite lusigt att ett inlägg som endast var menat att tipsa om en duktig föreläsare, att uppmärksamma Imam Hussein och peppa muslimer kan framkalla sådana hatfyllda känslor hos andra. Som att inlägget egentligen handlar om "heliga Fatima den felfria prinsessan", haha. Om det var någon som trodde att det var så jag menade med detta inlägg så kan jag rätta till det missförståndet genom att skriva - det var inte menat så. :)
 
Sen vet jag att det alltid sticker folk i ögonen när man skriver att man är bra på någonting eller att man är stolt över sig själv. Jag är stolt över mina förebilder! Det sticker jag inte under stol med. :)

Kommentarer (62)

irakikikioko

2012-11-26

sluta spela fin flicka...man ser av din text hur högt du tror om dig själv o hur du ser ner på andra...så djävla mobbad.. i mina ögon är du lösaktig som hintar om ditt sexliv här o där..du skäms inte ens för din familj. du är skam för tjejer med sjal. när jag ser dig tänker jag på en sexfixerad våldtäcktsman. anser du verkligen att du är rätt person att lära oss moral?

Svar: Jag har aldrig någonsin hintat om mitt sexliv. Hur menar du att man hintar om sitt sexliv, genom att säga att man är gift? :)
Jag tycker inte du ska tänka på sexfixerade våldtäktsmän, det kan inte vara bra för dig.

Jag försöker inte lära ut moral utan jag hänvisar till en man som visade väldigt hög moral genom hela hans liv, för att HAN (inte jag) kan smitta av sig på oss andra. Precis som historian säger är Hussein (as) Profetens barnbarn och Hussein (as) lärde sig väldigt mycket av sin morfar.
Fatima Johansson

Nor

2012-11-26

Jaha, och hur ser du på det här?

http://religiousfreaks.com/2006/02/09/happy-ashura-everyone/

Om jag vill bli shiamuslim, blir jag frestad när jag ser det här? Varför slår shiamuslimer på varandra, Allah har sagt i koranen att man inte ska skada sig själv, kan du förklara det här för mig? Behöver lära mig lite om din riktning?!

Svar: De är extremister och ingenting som jag ställer mig bakom. Det är förbjudet att slå sig själv eller andra. Kan ju tillägga att det är en microdel av shia som slår sig själva på detta vis. Tyvärr får de en allt för stor uppmärksamhet i media. Helt fruktansvärt är det. Blir så arg och ledsen när jag ser sådana bilder, stackars barn.
I Iran (och bland shiamuslimer över hela världen) donerar man blod till sjukhusen under Muharram till minne av Imam Hussein. Väldigt synd att det inte fokuseras på det, då det är vad majoriteten gör.

Jag försöker heller inte sälja in min religion till någon. Utan vill bara uppmärksamma en av mina stora förebilder - och denna duktiga föreläsare.

Om du vill lära dig mer, som du skriver, så kan du kanske börja med att kolla in några av hans videos. :)
Fatima Johansson

Hanan

2012-11-26

Mashallsh vilket fint inlägg och bra video! Har han fler??

Anonym

2012-11-26

Mashallsh vilket fint inlägg och bra video! Har han fler??

Svar: Ja, han har en hel del. :) De finns här: http://www.youtube.com/playlist?list=PL10E16A86E9F13FD1&feature=plcp
Fatima Johansson

Aisha

2012-11-26

Det är faktiskt en väldigt fin film. Kan du berätta om Slaget i Karbala? Jag har inte hört talas om det? Kan vara för att jag är sunni :) Men jag är nyfiken!! :)

Mycket bra inlägg iaf :)

Svar: Det finns lite att läsa här: http://mammamaries.wordpress.com/2010/12/12/imam-hussein-varfor-han-tog-stallning/
Kram!
Fatima Johansson

Haider

2012-11-26

Det är det enda vi kan göra. Att försöka ta efter Profeten (saw) och Imamerna (as) så gott vi kan. Vi är bara människor men den som inte ens försöker är en förlorare i slutändan. :-)

Haider

2012-11-26

Det är det enda vi kan göra. Att försöka ta efter Profeten (saw) och Imamerna (as) så gott vi kan. Vi är bara människor men den som inte ens försöker är en förlorare i slutändan. :-)

Anonym

2012-11-26

ya hussain!!!!!

Ali

2012-11-26

Irakikikioko:

Din smutsiga äckliga vidriga hora. Hur har du skam att skriva såna äckliga påståenden?! Må du brinna i helvetet med alla som är lika stora shaitaan som du!! Menar du kanske att DU ska lära oss om moral??!! HAHAHA

Sarasora

2012-11-26

Irakikikioko: sluta skämma ut irakier!!! Det är du som är en skam. Fatima är jag stolt över att kalla en muslimsk syster.

Bra inlägg! Och tack för att du varje år uppmärksammar vår imam!

Nor

2012-11-26

Microdel? Kom igen, hundratals länder har som vana där shiamuslimer går ut på gatort piskar sig själva och sina barn, när var detta tillåtet? Hur kan du säga microdel? Sök upp på goggle och titta antalet människor som gör så, det är mer än vad du kan tänka dig lilla du

Dessutom verkar ni tala mer om Imam Ali och Hassan & Hussein mer än vad ni talar om profeten Muhammed, hur kommer det sig? Har även läst i dina andra inlägg om att du är väldigt fientlig mot sunniter.

Svar: Att du ser shiamuslimer som slår sig själva tyder mer på vem du är än hur stor andel av shia muslimer som gör det. Att Googla någonting ger dig ju information om det du söker på. Eller hur?
Det finns väldigt många shia och ja, det är en väldigt liten del av dem som slår sig själva en gång om året på Muharram på detta vis.

Hänvisa till dem inläggen, ge bevis för det du skriver om om mig, för det stämmer inte alls. Jag har aldrig varit fientlig mot någon pga att de är sunnimuslimer. Jag har alltid haft nolltolerans mot rasism.
Fatima Johansson

Khadija

2012-11-26

NOR: Det är som att lägga ut bilder på alla sunnimuslimer som är självmordbombare och säga "KOLLA ALLA SUNNIMUSLIMER BOMBAR SIG SJÄLVA, DOM ÄR GALNINGAR".

I det stora hela så har sunni mycket mycket fler extremister än shia (i procent alltså). Så jag tycker att du ska kolla på dig själv först.

Nor

2012-11-26

Du lägger upp kommentarerna där dom som kommer från din riktning hånar andra fullständigt och säger fula ord. men min kommentar där jag skriver baserat på fakta är du motvillig att lägga upp.. Hmm.. Vad är det här för slags blogg? En blogg som inte stödjer argument baserat på fakta. Komedi faktiskt

Svar: Jag har godkänt din kommentar, som inte är baserat på någon fakta överhuvudtaget. Deras kommentarer skrevs helt enkelt före din?
Fatima Johansson

irakikokoko

2012-11-26

Du försöker visst lära oss moral. Du skriver som om du vore felfri fin liten flicka utan synder wal3iathu billah. En flicka som är lydig sina föräldrar, imamer o man. så här skriver du: "Helt enkelt för att jag har lärt mig av mina föräldrar, min profet och mina imamer att inte göra så". DU har lärt av dina föräldrar ...menar du att vi andra är ouppfostrade o du är uppfostrad eller vafan menar du? sluta spela att du lever perfekta livet..jag köper inte ditt liv för en krona. du gör fan samma sak varje dag o tror att alla andra e avundsjuka på din lilla bubbla...vakna upp från dimman o hjärntvätten du fått av dina föräldrar.

Svar: Jag har inte menat att få dig att känna dig mindre värd, att du är ouppfostrad eller att jag skulle vara bättre än dig. Vad synd att du känner så. Du har en väldigt snedvriden syn på vem jag är och vad jag vill förmedla med detta inlägget.
Eftersom du mår så dåligt av att läsa bloggen rekommenderar jag dig att sluta läsa den.
Fatima Johansson

Jessica

2012-11-26

Svar till "Nor":

Du skriver som ett litet barn. Om den du argumenterar med svarar respektfullt och är villig att ge dej dina svar så kan du åtminstånde försöka diskutera i den personens nivå, och inte som ett barn.

Fatima har gett dej svar. Varför skämma ut dej med sådana löjliga argument? Precis som hon skriver så är det självklart att du får upp folk som slår sig om det är det du söker på??? Haha.

Anonym

2012-11-26

Kan väldigt lite om shia. vad exakt berukar ni göra på ashura?

Nor

2012-11-26

Jessica, anser du det? Jag kan påstå att jag är betydligt mycket äldre än du så snälla, jag vet vad jag får för svar och jag vet hur jag svarar. Jag sökte på Ashura, om du tänker lite så brukar folk göra precis sådär i Ashura, Shiamuslimer allstå. Sunnimuslimer må vara oerhört strikta i sin religion, men det är väl betydligt mycket bättre än att slå sig själv vilket är haram?

Ska inte argumentera längre för det är inte lönsamt någonstans. Allah dömer i slutändan och bara Han kan ställa alla som gjort haram inför rätta, att slå sig själv är en av alla synder.

Salam systrar!

Svar: Det ÄR haram att slå sig själv = dem som gör det praktiserar inte sin religion. Hur tydligt vill du att jag ska måla upp det för dig?
Jag har inte försvarat det dem gör utan håller med om att det är avskyvärt.
Fatima Johansson

Mima

2012-11-26

Vad har ni för rätt att kritisera hennes tro?
Har ni inte läst surat alkafirun, i så fall gör det.

Ni har er tro och hon har sin tro.

Ang Nakshawani e han så oehört bra, speciellt för oss som ibland förstår på arabiska eller har andra modersmål.

Ett annant änme kan du ge tips på inflyttningsgåva , med en limit på 500 kr ?

Farah

2012-11-26

Respekt till dig Fatoma <3

Nora

2012-11-26

Jag tycker inte att hon låtsas vara bättre än någon annan. Jag känner bara att hon ger ett tydligt exempel på en sak hon försöker lära sig från sina ledare. Vad är det för konstigt med det?

Kamila

2012-11-26

Ja ,han är verkligen en bra föreläsare

MammaMarie

2012-11-26

Varför slår man sig när man sörjer Imam Hussein?

http://mammamaries.wordpress.com/2012/04/07/varfor-slar-man-sig-nar-man-sorjer-imam-hussein/

Amal Yousif

2012-11-26

Irakikikoo: Det märks väldigt tydligt att du är bitter över ditt liv, det du skrivet om i dina kommentarer har ingenting med inlägget att göra. Skriver Fatima om sitt sexliv?!! Läser vi samma blogg eller?? Haha! Sen att du kritiserar sånt som hennes privatliv och pratar om avundsjuka känns så pinsamt. Du blottar endast din egen avundsjuka.

Anna

2012-11-26

Du är grym Fatima! Jag är inte muslim men jag är oerhört stolt över dig. Du är en kämpe och en sann förebild. Nu är det endast en bitter person som kommenterat att hon misstolkat ditt inlägg. Vi andra förstår att du är stolt över din religion. Det får man vara! =)

M

2012-11-26

Jag blir jätteledsen att Ashura betraktas av andra på ett så negativt sätt! Detta året var första gången då jag började lära mig om Ashura och jag började gå på föreläsningar. Ashura är en så vacker högtid som enligt mig handlar om det förtryck som muslimer på Imam Husseins tid(och tidigare) fram tills idag har fått uppleva! Jag själv har inte konverterat till islam än men jag studerar just nu islam och tom jag upplever fötryck varje dag för hur jag väljer att leva mitt liv och tro på vad jag vill tro! Men Ashura stärkte min tro och gav mig ny styrka att fortsätta varje dag för att finna sanningen och för att kämpa för Guds kärlek och nåd! Och att kämpa för Gud och hedra dessa förebilder som imamerna är för shiamuslimerna handlar inte om att kämpa fysiskt. Allt det vackra som jag upplevde under Ashura bara försvann efter att ha sett vad visa människor (extremister) gör. Även om dessa människor som slår sig inte själva blir skadade så skadar de islam. Och det i sig är inte tillåtet.

naba

2012-11-26

jag skäms över hur visa av våra muslimska systrar yttra sig nu för tiden. det viktigaste inom vår religion är Ekhlak, något som visa verkar glömma.
hade vi kunnat bete oss på samma sätt som vi gör nu, attackera våra muslimska bröder och systrar, om Profeten var vid liv? snälla folk sluta skämma ut er själva, er religion och viktigast Sluta skämma ut vår Profet!

naba

2012-11-26

Svar till Nor:
Om du vill veta varför Shiamuslimer slår sig själva så kan du kolla på denna föreläsning http://www.youtube.com/watch?v=x_N_t67hY6Y

jag ber dig att vara open minded och inte döma ett helt folkslag bara genom att googla dem. sunni och shia ha många olikheter och det är vår uppgift som muslimer att förstå dessa olikheter och att vara objektiva när vi ska analysera dem.

Anonym

2012-11-26

alltså vilka grisar som läser bloggen, Fatima jag käner inte dig men jag är så stolt över dig!

Din syster i Islam

2012-11-26

Tack för att du uppmärksammar imam Hussain (AS). Må han göra shifa'a hos Allah för oss alla och för dig.

Kram

Mona

2012-11-26

jag tror att shiamuslimer missförstod meningen av Ashura dag...
Ashura är en stor dag när Gud räddade Moosa och hans folk och dränkte Farao och hans folk. Det finns också en hadith som säger;

Abbas, som sade: Profeten kom till Medina och såg judarna fasta på dagen för Ashoora. Han sa, "Vad är detta?" De sa, "Det här är en bra dag, det är dagen då Allah räddade Israels barn från deras fiende och Moosa fastade denna dag." Han (profeten Muhammed) sade, "vi är närmare Moosa än ni. "
Profeten Mohamed själv fastade i 2 dagar, och rekommenderade att andra muslimer gör det också. Ashura är en glädje dag och alla muslimerna måste vara glada.

Mona

2012-11-26

jag tror att shiamuslimer missförstod meningen av Ashura dag...
Ashura är en stor dag när Gud räddade Moosa och hans folk och dränkte Farao och hans folk. Det finns också en hadith som säger;

Abbas, som sade: Profeten kom till Medina och såg judarna fasta på dagen för Ashoora. Han sa, "Vad är detta?" De sa, "Det här är en bra dag, det är dagen då Allah räddade Israels barn från deras fiende och Moosa fastade denna dag." Han (profeten Muhammed) sade, "vi är närmare Moosa än ni. "
Profeten Mohamed själv fastade i 2 dagar, och rekommenderade att andra muslimer gör det också. Ashura är en glädje dag och alla muslimerna måste vara glada.

Mona

2012-11-26

jag tror att shiamuslimer missförstod meningen av Ashura dag...
Ashura är en stor dag när Gud räddade Moosa och hans folk och dränkte Farao och hans folk. Det finns också en hadith som säger;

Abbas, som sade: Profeten kom till Medina och såg judarna fasta på dagen för Ashoora. Han sa, "Vad är detta?" De sa, "Det här är en bra dag, det är dagen då Allah räddade Israels barn från deras fiende och Moosa fastade denna dag." Han (profeten Muhammed) sade, "vi är närmare Moosa än ni. "
Profeten Mohamed själv fastade i 2 dagar, och rekommenderade att andra muslimer gör det också. Ashura är en glädje dag och alla muslimerna måste vara glada.

Muna A.A.Wais

2012-11-26

jag tror att shiamuslimer missförstod meningen av Ashura dag...
Ashura är en stor dag när Gud räddade Moosa och hans folk och dränkte Farao och hans folk. Det finns också en hadith som säger;

Abbas, som sade: Profeten kom till Medina och såg judarna fasta på dagen för Ashoora. Han sa, "Vad är detta?" De sa, "Det här är en bra dag, det är dagen då Allah räddade Israels barn från deras fiende och Moosa fastade denna dag." Han (profeten Muhammed) sade, "vi är närmare Moosa än ni. "
Profeten Mohamed själv fastade i 2 dagar, och rekommenderade att andra muslimer gör det också. Ashura är en glädje dag och alla muslimerna måste vara glada.

Anonym

2012-11-26

För oss sunni muslimer så är "firar" vi också ashura, genom att fasta till minne av Moses (frid vara över honom). Gör ni shia muslimer det också? :)

Bent ol-Hoda

2012-11-26

Bismillah
Salaam systrar, känner att jag behöver försvara oss lite.

1) Som sagt, att slå sig själv gör en liten minoritet i shiaislam. Majoriteten slår sig om brösten lätt i takt med en sorgsen melodi. En fråga till er : om er mamma eller pappa skulle dö (Må Gud ge de ett långt liv) skulle ni inte skika? Slå er själva? Vara förtvivlade?
2) RESPEKT! Respektera dina medmänniskor. Herre Gud vilka systrar det finns. Skäms lite!

Sen så börde ni läsa MammaMaries inlägg. Mycket värt!

Ws
B

Ala

2012-11-26

Herregud vilka kommentarer. Vi muslimer behöver verkligen lära oss att diskutera, att framföra våra åsikter på ett resonligt sätt utan personangrepp och fula ord, förtal och annat avskyvärt.

Jag har bara två saker att säga, fint Fatima, att både att läsa om din personliga tro även om du är shia och muslim så är ens tro individuellt. Vilket jag hoppas att de som läser din blogg förstår vid det här laget.

För det andra, är det en plikt i islam, en av pelarna i furo-e-din, att förbjuda det onda och påbjuda det goda, amr bel ma’roof wa nahy ’an el-monkar, att vi som muslimer ska kunna ge råd till varandra, påminna om Guds regler och lagar utan att vi lägger näsan i blöt eller att den som får råd rycker till eld och lågor.

De av er som inte känner till shia islam och menar att ni vill veta vad det innebär, sök, precis som allt annat ni googlar, man visar inte intresse genom fördomar och påhopp!

Sara.M

2012-11-26

Bäst är han!

Anonym

2012-11-26

1. I Islam man får inte skrika och slå sig själv om nån dör, man kan bara gråta.
2. Varför shiamuslimer är jätte ledsna över Imam Hussien död?
Döden är Haq och varje person ska dö.
Man får inte hellre göra något över den dagen vår profeten dog (SWC), men varför ni gör så viktiga Husseins död än vår profetens(swc) död?

Anonym

2012-11-26

1. I Islam man får inte skrika och slå sig själv om nån dör, man kan bara gråta.
2. Varför shiamuslimer är jätte ledsna över Imam Hussien död?
Döden är Haq och varje person ska dö.
Man får inte hellre göra något över den dagen vår profeten dog (SWC), men varför ni gör så viktiga Husseins död än vår profetens(swc) död?

A

2012-11-27

Menar folk allvar att dem flippade ut på detta viset? Det är ett helt oskyldigt inlägg av Fatima där hon visar kärlek till Hussein (r.a). Får man inte lov att älska honom eller? Jag är själv sunni Muslim och vet att vi har olika syn på saker än Shia muslimer, men helt ärligt så känner jag mer gemenskap med Shia muslimerna vad gäller deras kärlek till Ahlul Bayt än wahabiterna som försöker sudda ut deras existens.

De försöker till och med påstå att Profeten saws var en vanlig människa och man får knappt ens besöka hans grav innan någon wahabi galning skriker: SHIRK!

Snälla människor lär er lite om er egen religion innan ni attackerar folk på nätet laddade med okunskap. Pinsamt.

L

2012-11-27

profeten s.a.w.s slog inte sig själv eller skrek när hans egna barn dog eller fru och vänner, varför ska vi göra det även om det är för våra föräldrar? Man är självklart ledsen och knäckt och man sörjer och gråter det är en självklarhet men man ska inte skrika och slå sig själv för det är något Allah föreskrivit och måste hända och alla människor ska dö och det är något man måste acceptera. Ingen ide att slå sig själv och skrika och vara arg på världen. Vi ska inte göra saker annorlunda än vår underbara profet, vi är inte bättre och kunnigare än honom. Allahu Aleem!

PS: Alla måste sluta bråka.

Anii

2012-11-27

En fråga bara, varför skriver du inte sallallahu alahi wassalam när du nämner profeten (swa)?

Sara

2012-11-27

Alltså fyy vilka avskyvärda kommentarer man fick läsa här idag TYVÄRR...

Varför bär människor så mycket hat gentemot varandra egentligen?
Om vi shia muslimer vill slå oss själva då skadar vi oss själva.
Hur i hela världen förklarar ni det faktum att många extrema grupper av sunniter vill spränga sig själva och skada så många andra och ändå tro att de kommer komma till paradiset?!?
Alltså jag förstår riktigt om somliga människor tänker innan de börja skriva sina vidriga och diskriminerande kommentarer här... verkligen sorgligt.
Till alla som verkligen vill lära sig om Ashura rekommenderar jag Dr Ali Shariatis böcker starkt! Det finns nog ingen som kan beskriva Ashura och ahlulbayt bättre!

Anonym

2012-11-27

Detta skrämmer mig. Shia eller Sunni? Tänker inte säga vad jag är för det har ingen betydelse. Muslim som muslim, hatar att man skiljer på muslimer och att mina systrar i tron hoppar på en annan syster för en religion de båda tror på. Eftersom ni vet att vissa Shia slår på sig själv så vet ni säkert varför så kom inte och lek patetiska här.

Hur mogna är ni försöker ni vägleda Fatima när ni själv inte vet hur ni ska uttrycka er. Det skrämmer mig att ni ens vägleder henne på ett fel sätt. Alltså har ni också försökt vägleda andra på det sättet som är fel inte konstigt att världen ser ut som den gör. Ingen är perfekt, det roliga är nog att ni skäller ut henne och kommer med era argument och avslutar med Gud dömer i slutändan. Om ni nu vet att Gud dömer varför lägga ner tid på att vägleda på fel sätt med information som inte är baserade på riktig fakta eller från Koranen. Jag skäms när jag läser detta och blir samtidigt rädd.

Camol

2012-11-27

MashaAllah vilket fint inlägg Fatima!
Lyssnade på hans föreläsning (även om jag måste erkänna att jag blev lite avskräckt först när jag såg att det var ca 50 minuter) Men jag fastnade dirket!

noor

2012-11-27

snälla systrar ni som skriver så elaka kommentarer och trycker ner en på det här sätt? vad kallar ni er för muslimer? fyller upp guds krav genom att såra andra.

behandla andra som du själv vill bli behandlad,

vi SHIA muslimer gör allt allt för våra imamer som har gjort allt för oss, ni sunni vet väl vilken bra imam HUSSAIN är men ni vågar själva inte säga det för att då kommer ni att bli ner tryckta av era wahabiye, imam hussein är inte en vanlig människa han är proffetens dotterson fatimat alzahra som syster fatima nämner "heliga Fatima den felfria prinsessan".

labeyke YA HUSSAIN. du är våran älskar våra liv är till dig våra imam.

fatima din blogg är bäst

Crazy chica

2012-11-27

Assalamu Caleykum ,, om alla som skrivit inlägg so far hade börjat med salaam så skulle tonen vara lugnare. Jag är sj sunni och känner knappt några som helst shia muslimer. Jag firar ashura genom att fasta och visste inte att shia firade på något annat sätt. Tror att vi behöver acceptera olikheter hos oss sj och vara MER TOLERANTA. Min fråga är hur funkar det med dig och din man? jag gick också i interkulturella i spånga så jag vet att du är shia och din man sunni. Hur gör ni vid barnuppfostran (framtiden)? Kommer ni lära både inriktningar och seder inom både och barnet får välja? Har nån av er funderat på att byta inriktning? eller blir nån tp av kompromiss du vet ex vi ber med en sten men samtidigt fastar två dagar på ashura. Lite nyfiken bara o hoppas du inte tar illa upp

PS. en syster ville ha bra tips på inflyttningspresent o jag rekomenderar tavlor, köpte två små oljemålningar som matchade till en kompis nyligen och de blev super glada, 2 för 500 på gallerix. Och allt med ljus är ju fint, en lykta eller ljusstakar
Kram

Anonym

2012-11-27

Assalamu Caleykum ,, om alla som skrivit inlägg so far hade börjat med salaam så skulle tonen vara lugnare. Jag är sj sunni och känner knappt några som helst shia muslimer. Jag firar ashura genom att fasta och visste inte att shia firade på något annat sätt. Tror att vi behöver acceptera olikheter hos oss sj och vara MER TOLERANTA. Min fråga är hur funkar det med dig och din man? jag gick också i interkulturella i spånga så jag vet att du är shia och din man sunni. Hur gör ni vid barnuppfostran (framtiden)? Kommer ni lära både inriktningar och seder inom både och barnet får välja? Har nån av er funderat på att byta inriktning? eller blir nån tp av kompromiss du vet ex vi ber med en sten men samtidigt fastar två dagar på ashura. Lite nyfiken bara o hoppas du inte tar illa upp

PS. en syster ville ha bra tips på inflyttningspresent o jag rekomenderar tavlor, köpte två små oljemålningar som matchade till en kompis nyligen och de blev super glada, 2 för 500 på gallerix. Och allt med ljus är ju fint, en lykta eller ljusstakar
Kram

Anonym

2012-11-27

Noor ditt liv är inte till någon annan än Allah, inte till profeten och inte till Ali, Hassan, Abbas eller Hussein, att säga detta är shirk oavsett om man är shia eller sunni, och att älska Hassan och Hussein är absolut inga problem och man blir ABSOLUT inte ned tryck för att man säger det framför "WAHABIYA" om äns något sådant existerar, alla dessa grupper kommer bara upp utav islam hatade för att splittra oss muslimer vilket dom tyvärr har lyckats med

Zahra

2012-11-27

Hej Fatima!
Jag blir riktigt ledsen av att läsa vissa kommentarer som har som mål att skilja på oss medmänniskor att kategorisera oss och skapa hat oss emellan. Blir så otroligt provocerad när folk diskuterar vilken inriktning de tillhör och vad som kännetecknar den "rätta" riktningen. Det finns tillräckligt med brutalitet världen över, det finns tillräckligt med orättvisor, fattigdom, sjukdomar, krig och misär. Det räcker! Vi som åtminstonde tillhör samma religion borde hålla ihop och försvara vår religion som egentligen är vårt levnadssätt. Vi bör förmedla en positiv och fridfull bild till alla utanför och inte hålla på och klanga ner på och såra varandra. Herregud människor när ska ni sluta? när ska ni göra er av med era fördomar och istället gå över till att bearbeta alla fördomar som riktas mot vår religion som numera förknippas med terrorism? Det är ett problem som eskalerat till den graden att vi i samhället hamnar i utanförskap.

Fatima, fortsätt som du gör! Och det tydligaste beviset på att du inte tillhör den skaran som skapar intriger mellan muslimer är att du valt en livskamrat som tillhör den motsatta riktning inom islam. Du ska inte behöva förklara dig.

D

2012-11-28

Assalam alaikum
Jag vill tipsa de som fastar under ashura att läsa denna text,
http://yaahlulbayt.tumblr.com/post/36027543423.

Ws
D

Mariam

2012-11-28

Jag är en sunni muslim kvinna som sörjer på ashora då imam hussain (RA) blev mördad för att de han var med om var hemsk och vi måste också komma ihåg att han var inte bara en imam eller fatima al zahraa(RA) son eller imam Ali (RA) son utan han är profetens (SAW) barn barn. borde vi inte sunniter skämmas? borde inte vi falla en tår för honom ? borde vi inte skrika ya hussaina en gång i vårt liv?

Tänk mina sunnitiska systrar att imam hussain (RA) inte var för bara sunnah eller shia utan att är till alla muslimer. De räcker att profeten sa att dem var chabab el ghana.

sarah w

2012-11-28

Tack för tipset. Jag är arab och muslim men kan dessvärre inte läsa arabiska och jag har svårt för att förstå när dem föreläser på arabiska. Har länge velat leta efter någon som föreläser på engelska eftersom att jag jätte gärna vill komma min religion närmare.

Tack igen för tipset, guldvärt.

Sen tycker jag att det framgår klart och tydligt från din del att de du säger inte är riktat till alla, förstår inte varför människor tycker om konflikter.

Grymt jobbat med bloggen

Yasmin

2012-11-29

Assalamu alaikum Fatima!

Besöker din blogg regelbundet men brukar aldrig kommentera,så det här är min invigning :)

För det första förvånas jag av nivån på vissa ut av er som kommenterar,det enda ni tjänar när ni uttrycker er så vedervärdigt är Allahs vrede.Vi som muslimer måste kunna diskutera något utan att förnedra någon.Och med det sagt så vill jag bara påpeka en sak.

Som MUSLIM så tror jag på det som är skrivet i Allahs bok och jag följer endast Profeten Muhammad salah Allaho aleyhi wa salam och hans sunnah, ingen imam eller sheikh kan påverka det jag tror på.
Låt oss inte glömma att detta var Profeten Muhammad salah Allaho aleyhi wa salam var Imam Husseins morfar, och när han dog så grät han. Och det finns ingen muslim i världen,varken sunni eller shia som inte älskar Imam Hussein.

Men profeten Muhammad salah Allaho aleyhi wa salam gjorde aldrig det till en årlig ritual där han sörjde, grät, slog sig själv m.m. Detta beror på att döden är "haq",det är något som kommer drabba alla oss för eller senare, det står även i koranen "Varje människa skall smaka döden" (3:185) och detta var den inställning som vår älskade Profet Muhammad salah allaho aleyhi salam levde efter och sannerligen var HANS salah Allaho aleyhi wa salam den värsta döden som drabbade mänskligheten.

Därför kära syster så ger jag dig ett tips;försök att hålla dig borta från alla innovationer och fokusera istället på att följa profeten Muhammads sunnah om du uppriktigt strävar efter att uppnå Jannah.Även om detta är en ritual som dina föräldrar följer så är det ändå din skyldighet att utvecklas som muslim och följa den rätta vägen.

Lycka till med allt!

Sarah

2012-11-29

Svar till Yasmin:

När imam Hussain dog så var profeten redan död, därför är det inte möjligt att veta hur profeten Mohammed (SAW) skulle reagera. Så på den punkten låter det väldigt konstigt...

Och ursäkta mig men vem är du att skriva att Fatima inte skulle vara på den rätta vägen? Har du någon aning om hur haram det är att skriva så till en annan muslim?? Astagfarallah!! Må Allah förlåta dig.

Yasmin

2012-11-30

Till Sarah:

Jag menade att Profeten salah Allaho aleyhi wa salam aldrig gjorde någons död till en årlig ritual som många muslimer gör nu för tiden.Man ska känna kärlek för Imam Hussein men aldrig bete sig som vissa människor gör.

Snälla rara,var försiktig med det du kallar för haram.Som muslim (om du nu är en troende praktiserande muslim) så vet du att det står i Koranen,surah Al Fatiha "led oss på den rätta vägen" dvs. till Jannah. När jag skrev att jag hoppas att hon väljer den "rätta vägen" så refererade jag bara till Allahs ord för jag vill henne väl,och det skulle vilken troende muslim som helst förstå.Försök inte förvränga mitt ordval och smutsa ner de med din ignorans och negativitet.

Jag hoppas uppriktigt att Allah förlåter DIG.

Sara

2012-12-01

Salam systrar

Som många har sagt, tråkigt att det inte kan föras någon vettig diskussion utan påhopp och förolämpning.

Men men, nog med kommentarer om detta. Jag finner det väldigt intressant att se hur den vettiga delen av diskussionen har framskridit, och jag känner heller inte att den till slut kom någonvart. Därför, idag när jag var inne och läste på en blogg, hittade jag ett enligt mig tillfredsställande svar. Läs inlägget http://www.doldol.se/index.php/2012/12/01/varfor-sorjs-imam-hosseina/

Hoppas ni finner nöje med läsningen!

WS

P.S. Grattis syster för graviditeten! Kramar från en syster. D.S.

Muslim konvertit :-)

2012-12-03

Assalamo alaikom!!!

Jag undrar bara varför du och många andra shior alltid säger "aleyhi sallam" efter att ni nämt 'Imam Hussein', men nämner ingen fridshälsning efter ni nämt Profet Muhammad (salAllahu alayhi wa sallam)?

// muslimsk konvertit

Sara

2012-12-03

Ws syster

Jag vet inte var du har stött på det där. Det kanske kan vara så att den som skrev missade att skriva det, jag vet inte. Men vi säger alltid Alayh al salam efter att vi nämnt våra Imamer(A), och vi säger alltid Salla Allahu alayh wa aleh efter att vi nämnt Profeten(S). :)

Esra

2012-12-05

SubhanAllah!
Att det finns sånna här människor med sån STOR avundsjuka!

Fatima, Må Allah subhan wa ta'ala belöna dig för detta inlägg, MashaAllah på dig!

Sara

2012-12-05

Jag älskar din blogg och du är en sån vacker person både in Och ut. Efter detta inlägg...ÄLSKAR JAG BLOGGEN ÄNNU MER! :D
Keep it up sister och stort grattis till graviditeten hoppas det poppar ut en vacker ängel som förgyller ert liv!

Ali Hashim

2012-12-09

Man blir när man läser sånt. Det är gör mig otroligt lycklig att se en med svenskt nationalitet är Shia muslim.

Ya Hussein!

Skriv en kommentar