Fatima Johansson

ÄPPELKAKA

Innan kakan åkte in i ugnen..
 
Mamma & Meriam gick precis hemåt, har haft dem över på fika under eftermiddagen. :) Idag bakade jag äppelkaka för första gången! Brukar vanligtvis bli paj när jag bakar med äpplen men jag ville prova något nytt. Detta receptet var både enkelt och smarrigt, jag serverade den med Sias knäckglass, perfekt kombo. Jag tycker dock att tiden borde förkortas med 10 minuter så ha den i i 35 minuter istället. Här har du receptet om du vill prova! :)
 
Äppelkaka
 
3 äpplen • 1½ dl socker • 1 ägg • 3 dl vetemjöl • 2 tsk bakpulver • 2 tsk vaniljsocker • 50 gram smält smör • ½ dl vatten • Pärlsocker till garnering

Gör så här: Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen (vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker). Häll ner smeten i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter. Skala och klyfta äpplena, rör runt dom i socker & kanel och tryck sedan ner dom i smeten. Strö över pärlsocker. Grädda i 175 grader på nedersta gallret i cirka 45 min.

Kommentarer (5)

Basra

2013-02-01

Mums!!!!!

Diana

2013-02-01

Dör så gott de ser ut! Kan du lägga ut recept på den dära pastasalladen med fajita du brukar göra??

Anonym

2013-02-02

åååh ska baka de imorn!!

Dilin

2013-02-02

gott!:)

Skriv en kommentar