Fatima Johansson

NER I BREVLÅDAN

 
Fick hem nya almanackan idag! Satte mig direkt och skrev ner alla nya tider till mödravårdcentralen, föräldrautbildningarna, ultraljud och allt annat skoj som väntar de senaste månaderna.
 
Jag känner att de kommande månaderna kommer bli tuffa, men jag ser verkligen fram emot alltihop, trots att jag de senaste dagarna haft ryggont, sammandragningar och yrsel i omgångar. När det känns som värst så tänker jag på att det inte är för alltid och att det ju ska vara så här, det hör till att vara gravid. :) Det är så häftigt hur livet tar en på nya äventyr hela tiden. Jag är så tacksam över allting. ♥

Kommentarer (11)

Aisha

2013-01-30

De sista månaderna är alltid tuffa. Jag kände mig så tung och hade hemsk foglissning och mådde jätte dåligt. Men man tar sig igenom det! =)

Dilan Dilir

2013-01-30

inshAllah allt blir enkelt för dig! :)

Iman

2013-01-30

Du måste vila dig så fort du får Sammandragningar. Ta ett varmt bad funkar också!!

Mona

2013-01-30

Det är viktigt att du vilar när du får samandragningar! Du får det när du anstränger dig och då ska du bara lägga dig ner och andas lugnt å fint. Jag har haft samandragningar sen vecka 23... :S

Jag har en känsla av att allt kommer gå bra för dig du är stark. :)

Diman Dilir

2013-01-30

Hoppas det går bra för dig!:)

Anonym

2013-01-30

Allt kommer gå bra för dig Fatima. Du är grym!!

Al

2013-01-30

Att skaffa barn är bland de största äventyret som finns. <3

Al

2013-01-30

Att skaffa barn är bland de största äventyret som finns. <3

A

2013-01-31

Hej Fatima!

Jag vet inte om du redan vet detta om graviditet och katter, men säger det ändå! Detta är taget från en hemsida angående graviditet och katter.

huskatt är huvudbärare av en parasit som kallas för toxoplasma. Katten bär på parasiten som utsöndras via kattens avföring.Själva parasiten dör vid upphettning till minst 65 grader eller efter 3 dagar i -18 graders kyla. Om en gravid kvinna smittas så riskerar fostret att smittas, vilket kan leda till hjärn- eller ögonskador, eller i värsta fall missfall, men det är mycket ovanligt. Symptom på toxoplasmos (som det kallas när man är smittad av toxoplasma) varierar från symptomfri till förkylningsliknande symptom. Uppskattningsvis 50-100 gravida smittas varje år, men endast i en femtedel förs smittan vidare till fostret.För att minimera risken att smittas kan man tänka på följande:

Låt någon annan tömma kattlådan

Se till att kött i allmänhet och fläskkött och köttfärs i synnerhet är ordentligt genomstekt

Kallrökt och gravat kan du stoppa in i frysen i minst 3 dygn, då dör parasiten

Tvätta händer noga innan matlaning, diska redskap och skärbrädor som varit i kontakt med grönsaker och rått kött.Skölj noggrant frukt och grönsaker

källa;
http://www.blimamma.se/kan-man-ha-kvar-sin-katt-nar-man-ar-gravid.html

Take care !

Svar: Hej! Först och främst, tack vad snäll du är som delar med dig. :) Både jag och Samer läste detta innan graviditeten och vi har tagit alla dem där åtgärderna. Jag har aldrig tömt kattlådan under graviditeten, vi tvättar som vanligt allting noggrant, katten är aldrig vid maten osv osv. Kram!
Fatima Johansson

A

2013-01-31

Glömde tillägga att jag skriver detta för att jag bryr mig, ingenting så att jag försöker skrämmas utan mera som ett tips från en syster till en annan!

kram på dig och ta hand om dig gumman :D

A

2013-01-31

ooh vad skönt att ni viste det redan! jag visste inte detta själv innan jag läste det på wiki, blev lite chockad faktiskt :o

kram!

Skriv en kommentar