Fatima Johansson

GÅRKVÄLLEN

 
Gårkvällens spenderade jag och Samer hemma hos mamma med pappa och lillasyster. Mamma bjöd på en massa gott till middag då alla bröt fastan. Efterrätten hon gjorde måste jag börja göra här hemma, för oss är det en traditionell Ramadan-efterrätt. Brylépudding med knäcktäcke - så jäkla gott!
 
Lilla påsen ovan var en liten Norrland-gåva till mamma (jag gjorde en likadan till min svärmor men råkade glömma Västerbottenosten i kylskåpet, haha. Hon får den nästa gång vi ses. :P). I den fanns bland annat min mormors egna saft (rabarbersaft) och lingonsylten som mormor gör själv (morfar plockar bären, mormor gör saften - så fint ♥). Jag fick göra saften och sylten tillsammans med mormor denna gång. :)
 
Tavlan är en sång som min mormors farbror skrev till deras släktträff 1974, tyckte den var så fin så jag ramade in den till morsan. Så igår kväll sjöng hon den för full hals åt oss. ;)

Kommentarer (3)

Ninno Minno

2013-07-13

Vilken fantastisk present! Det är sånt man uppskattar som mest när någon har ansträngt sig med hemmagjorda saker. Hade inte varit fy skam att få en sån ;-)

Recept på rabarbersaften hade jag gärna velat ta del av, om det inte är en familjehemlis :-)

Anonym

2013-07-13

Gulligt =)

Noor

2013-07-13

Vilken fin present :)

Skriv en kommentar