Fatima Johansson

LIBANESISKA NÄTTER

 Första bilden är utan sockerlaget över, sista är med.
 
En av mina favoritefterrätter! Layali Lubnan, (Libanesiska nätter), busenkelt att göra och gott som tusan. Igår gjorde jag dessa i små portionsglas åt mig och Samer och nu står jag och gör en stor som jag ska ta med hem till mamma. Vi bryter fastan där. :)
 
Gör så här: Gör mannagrynspudding (recept på förpackningen). Häll smeten på ett uppläggningsfat. Låt kallna. Vispa grädde. Bre grädden över mannagrynssmeten. Strö sedan en massa pistagenötter över. Avsluta med att hälla sockerlag över (efter smak). Du kan även rosta pistagenötterna, men jag föredrar dem som de är. :)
 
Sockerlag (receptet är för 3 dl)
 
3 dl socker | 1 1/2 dl vatten | 1 tsk citronsaft | 1 tsk rosenvatten | 1 tsk apelsinblomvatten
 
Låt vatten och socker koka, utan att röra om. Låt koka i 20 minuter. Tillsätt citronsaft, apelsinblomvatten och rosenvatten och låt sjuda i några minuter till. Ställ den sedan åt sidan för att kallna.

Kommentarer (13)

Nada

2013-07-23

Så gott!

Aisha

2013-07-23

Det ser riktigt gott ut! Min favorit också. =)

Samara

2013-07-23

Delicious!

Ninno Minno

2013-07-23

Det ser verkligen gott ut! Ska prova detta när jag har svärföräldrarna över nästa gång. De tycker om att prova nya rätter :-)

Tua

2013-07-23

Det låter himla trevligt och ser väldigt gott ut! :)

Hur gör du med fastan? Ammar du och fastar samtidigt? Nyfiken på hur man kan göra. :) Jag vet ju att gravida inte brukar fasta, men är du ju inte gravid längre...

Svar: Eftersom det är så långa dagar nu och därför för lång tid mellan då jag kan dricka vatten så fastar jag inte. Jag behöver vätska för att få mjölk, märker av att det blir mindre mjölk om jag inte dricker. Jag fastade förövrigt när jag var gravid. Då tog jag igen dagarna i december. Dagarna var så korta så jag klarade det utan problem. :)
Fatima Johansson

Leah

2013-07-24

Det ska egentligen vara puck istället för grädde! Mycket godare!

Svar: Har jag aldrig sett någon göra förut. Men det kanske man kan prova någon gång. :)
Fatima Johansson

Anonym

2013-07-24

Gör du verkligen mannagrynspudding som ska in i ugn med ägg och för det senare över till portionsglas eller gör du mannagrynsgröt receptet bara, alltså det som bara kokas och ej går in i ugn

Svar: Nej nej ingen pudding. Bara mannagrynsgröt, skrev fel. :)
Fatima Johansson

Sara

2013-07-24

Jag gör likadant! Så gott :) Kan också ha mandel över istället men pistage är ju klart lyxigare ;)

Sara.M

2013-07-25

Är i Irak just nu o eftersom dem inte har recept på förpackningarna är det svårt att veta har du någon aning hur ja kan göra det?
Kram

Svar: Javisst! Koka upp 8 dl mjölk med 1/2 tsk salt. Vispa ner 1 1/4 dl mannagryn. Låt gröten koka. Sen ska den bara sjuda i cirka 4 minuter (vispa hela tiden). :)
Fatima Johansson

Kati

2013-07-25

Det ser verkligen gott ut, måste prova att göra det någon gång:)

Fatima Eisa

2013-07-29

Blanda hackad pistagenötter, skalad mandel och kokos och strö över på grädde, super smarrigt!!!

Skriv en kommentar