Fatima Johansson

RAMADAN MOBARAK

Nu har världens bästa månad börjat, känns så himla skönt. Kommer bli en annorlunda Ramadan för min del, då jag inte kommer fasta från mat och dryck (pga. amning) men jag lär ju fasta från allt det andra. Nu hoppas jag den underbara Ramadan-känslan kommer snart. :) Ramadan Mobarak allihop! ♥

Kommentarer (18)

Mira

2013-07-10

Ramadan Mubarak

Sara

2013-07-10

Ramadan mubarak!!

Detta är också min första Ramadan som mamma. Känns konstigt att inte fasta haha

Svar: Jo det känns ju lite annorlunda. :)
Fatima Johansson

Dalton

2013-07-10

Ramadan Karim!

Amal

2013-07-10

Ramadan mubarak Fatima!! ❤❤

Dillan

2013-07-10

Hej! Jag vill inte lägga mig i men jag kan berätta mina egna erfarenheter, jag har två barn och jag fastade inte när jag var gravid på bägge men jag fastade när jag ammade dom:) den ena var ca 7 mån då och fick även lite annat men den yngre var cirka 5-6 mån när jag fastade för två år sedan och det gick hur bra som helst! Dom blev ändå mätta och jag mådde också bra:) åt mkt på suhur:) men självklart är det upp till var och en hur man gör! Lycka till, trevlig ramadan!

Svar: Vad bra att det funkade för dig. Vi är ju alla olika och kan man så får man fasta om man vill. För min del så tycker jag att dagarna är för långa och jag vill inte göra så mot mig själv eller mitt barn. Man behöver vätska för att få mjölk och kunna amma. Därför väljer jag att inte fasta. Tack, lycka till med fastandet och Ramadan Mobarak! ♥
Fatima Johansson

Anonym

2013-07-10

Ramadan Karim på med syster

Anonym

2013-07-10

Ramadan Karim på dig med syster

Sava

2013-07-10

Ha en välsignad Ramadan!

Anonym

2013-07-10

Jag undrar, vad är "allt det andra" ? Man fastar väl bara från mat och dryck eller har jag fel? :)

Svar: Ramadan handlar inte bara om att sluta äta, det handlar om att ändra sina dåliga vanor. Man måste alltså "fasta" från att svära, ljuga, baktala och så vidare. Nu är man ju lyckligtvis ingen lögnhals, men jag har börjat få en dålig vana att svära på senare tid (ehmm..) så nu hoppas vi att det slutar. ;)
Fatima Johansson

Noor

2013-07-10

Ramadan Mubarak :)

Silvan

2013-07-10

Jättebra att du inte fastar! Dagarna är för långa! Ramadan Kerim!

Sara

2013-07-10

Ramadan Mobarek Fatima!:)

Asra

2013-07-10

Jag tycker det är bäst att inte fasta när man ammar, speciellt när hon är så liten. Det är stor skillnad på 3 månader och 6 månader! Dricker man inte och mår bra så brukar amningen lida.

Anonym

2013-07-10

När Ramadan var under hösten så kunde ja fasta (men då var han 5 månader) men nu har jag en liten knodd här hemma (4 m) och nu orkar jag inte. Min mjölk är så tunn så jag är rädd att göra det värre. Alla är olika men det är sant att man behöver vätska för att kunna producera mjölk.

Jessica

2013-07-11

Ramadan mobarek, också min första ramadan som jag inte fastar eftersom jag nyligen fick barn så det känns lite annorlunda i år, men man får lägga energi på allt runt om kring fastan från mat istället. Har också fått en dålig vana att svära ibland inget bra : s

Nora

2013-07-11

Ramadan mubarak sötis

Jamila

2013-07-11

Som gravid eller ammande är man inte automatiskt befriad från fastan - man måste prova först alt. få ett utlåtande från en trovärdig, muslimsk läkare om att man inte ska fasta.
Själv kunde jag inte fasta i fjol då min son var nyfödd (i början av Ramadan fick jag inte heller p.g.a. nifas), sen mådde jag så dåligt av att prova på fastan så det gick inte. Var så törstig hela tiden. :)
Nu är han 1 år och ammar fortfarande en hel del, men nu går det bra att fasta alhamdulillah. Tror inte det kommer att påverka min mjölkproduktion heller.
I första hand påverkar fastan mamman; barnet tar oftast det han/hon behöver. Men sen är det individuellt om eller hur det påverkar mjölkproduktionen. Många har subhanAllah t.o.m. upplevt att de fått mera mjölk under Ramadan!

Ulrika

2013-07-12

Tja, jag är ju inte muslim och har följaktligen aldrig fastat men jag vet att det är en enorm skillnad att amma en tremånaders baby och ett några månader äldre barn. På nåt konstigt sätt behöver man sjukt mycket mer vatten i början. Det var som att törstreflexerna slog till varje gång och jag hade alltid en tillbringare vatten med mig. På nåt konstigt sätt behövde jag inte dricka lika mycket efter några månader...

Skriv en kommentar