Fatima Johansson

FRÅGOR & SVAR - GRAVIDITETEN, PART II

När är bebisen beräknad?
Beräknat förlossningsdatum är 3 maj, men jag hoppas hon väljer att kika fram tidigare.. :)
 
Vilken månad är du i nu?
Vecka 33, så åttonde månaden (?)
 
Vad tyckte du om föräldrautbildningen? Va prata de om där?
Föräldrautbildningen var på två lektioner. På den första pratade vi om förlossningen och smärtlindring, vi fick också se en liten video. Den andra lektionen handlade om amning och hur man ska ta hand om bebisen efter förlossningen. Jag tyckte träffarna var roliga att gå på, kul att träffa andra förstföderskor och den om amning var väldigt lärorik.
 
Är det en flicka eller pojke i magen? :)
På senaste UL fick vi höra att det är en flicka.
 
Hur känner du inför förlossningen? Är du rädd för smärtan, att spricka osv?
Just nu känner jag mig inte rädd, utan är mer förväntansfull inför då det är dags. Rädslan kanske kommer precis innan - och det är något jag får ta då och ingenting som jag vill oroa mig över innan det är dags. Det ska ju göra ont och vill man ha bedövning så finns det ju tack o lov det. 
 
Har du funderat kring bedövning under förlossningen? Vill du ha epidural?
Jag vill gärna slippa ha någon bedövning. Men jag har ju aldrig fött barn förut och vet inte hur det känns så jag vet inte riktigt hur det kommer gå med den saken. Jag får se hur det blir! :)
 
Ska du göra mer ultraljud?
Vi har ett bokat nu på onsdag!
 
De flesta kvinnor tycker illa om sina män under graviditeten, de tål inte mannens doft osv. Hur är det mellan dej och Samer? Känner du också så för honom? =P
Min pappa sa detta till mig när vi satt och pratade efter jag berättat att vi väntar barn. Han sa att det ofta är så och ville förbereda Samer, haha. Men jag känner helt tvärtom, jag är tusen gånger mer kramgo och vill i princip ha Samer bredvid mig hela tiden. Så det är nog väldigt olika där. :)
 
Har du fått foglossning än?
O ja.. Ajaj. :(
 
Vad är det jobbigaste med graviditeten just nu?
Halsbrännan, ryggvärken, foglossningen och tröttheten. Och att magen är i vägen hela tiden. :P
 
Jag har SJUKASTEE smärtorna i slutet av ryggen nu när jag är gravid,,, du skriver att du också har ont i ryggen, har du ngt tips på vad jag kan göra för att lindra smärtan??
Ta ett varmt bad! Jag har nog aldrig badat så mycket som jag gjort sedan jag blev gravid. Cirka 3-4 gånger i veckan tappar jag upp ett varmt bad och sedan får jag massage på rygg och svanken. Det är helt fantastiskt vad det hjälper mot smärtan! Prova det! Att använda sig av en värmekudde är också något jag rekommenderar. :)
 
Vad har du gjort för att ha fått en så fin gravidkropp? Tränar du eller bantar du när du e gravid??? Jag känner mig så ful o stor nu o jag är gravid i månad 4:a.. =(
Bantar som gravid? Absolut inte! Jag har såklart gått upp i vikt, jag menar jag är trots allt gravid i vecka 33 nu. Känner mig tung och osmidig hela tiden. Det är ju en självklarhet att man går upp som gravid, så ingenting att oroa sig över tycker jag. Alla går vi upp olika mycket, finns ingen mening för dig att jämföra sig med andra. :)
 
Har du fått mycket bristningar?
Nej, inte en enda - än.. Jag hoppas jag slipper få några, men skulle jag det är det ju inte hela världen. :P Min mamma säger att jag inte kommer få några pga hennes bra gener, haha. Jag hoppas hon har rätt!
 
Vad har du för cravings?
Kiwi, granatäpple och gröna vindruvor har varit mina cravings sedan dag ett typ, jag kan inte få nog. Väldigt nyttigt och det har jag gillat. :) Men den sista månaden har jag fått ett sjukt sug för.. ostkrokar! Vräkte i mig en hel påse alldeles själv för någon vecka sedan, haha..
 
Vilken MVC går du till?
Sundet i Limhamn.
 
Svar från del 1 finns HÄR.

Kommentarer (9)

Diana

2013-03-10

Vill också hon kommer tidigare! =)) Hur är hon i magen? Är hon aktiv eller sover hon mest?

Malin

2013-03-10

Men snart är hon här ju! Bara några veckor kvar då. ;-) Första tiden med sin bebis är den bästa tiden du kommer få uppleva. Se till att njuta! :-)

Malin

2013-03-10

Men snart är hon här ju! Bara några veckor kvar då. ;-) Första tiden med sin bebis är den bästa tiden du kommer få uppleva. Se till att njuta! :-)

Nina

2013-03-10

Hur räknar man det där med veckor och månader? Har alltid undrat..

För 33 veckor blir ju lite mer än 8 månader (33/4=8,25) men då betyder det att om man är gravid i 42 veckor så har man varit gravid i 10,5 månad?! Jag vet att man även kan föda i vecka 37 men "fullgången" är man mellan vecka 37-42.

Verkar som att en graviditet är mellan 9-10 månader. Har jag rätt då eller snurrar jag bara till det? =)

Zeinab Jaber

2013-03-10

Har du haft tankar kring hur du kommer vara som mamma? Alltså då det är första barnet har du något du är nervös inför? Allt från att hålla och bada barnet till uppfostran.

Anonym

2013-03-10

Ja är livrädd inför förlossningen :(

H.

2013-03-10

Håller med dej! Finns ingen mening att oroa sej över sin vikt när man är gravid. Man ska bara äta så nyttigt man kan och försöka röra på sej. :) Man kan oroa sej efteråt. ;)

Anonym

2013-03-11

Är du orolig inför en eventuell förlossningsdepression?

J

2013-03-11

Hej Fatima! Jag undrar hur mycket du har gått upp i vikt totalt hittills under din graviditet? Jag ska till barnmorskan för första gången om några veckor och det känns som jag redan gått upp 10 kg:P ( Är i vecka 24) Normalt säger dem ju är 12,5-15kg totalt men det känns som att många överskrider den gränsen... Du är hur som helst jätte vacker med din gravidmage mashAllah!

Skriv en kommentar