Fatima Johansson

HÖSTIG GRYTA

 
Jag gjorde en liten höst-gryta till lunch idag, kändes passande till detta härliga väder. Maken tyckte det var väldigt gott, medan jag gärna hade haft ännu mer vitlök i. Nästa gång! :)
 
Gryta på högrev, vitlök & rosmarin
 
Skär kött (jag använde högrev som jag redan förkokt) i lagom stora bitar, stek lätt och lägg i en gryta. Låt några morötter, en rödlök och ett par potatisar som du hackar grovt, hänga på. Pressa fem vitlöksklyftor över och släng på lagerblad, rosmarin, svartpeppar och salt. Täck hela härligheten med vatten, köttbuljong (som jag hade från att jag förkokt köttet) och lite grädde. Koka tills allt känns klart. Ät med bröd, gärna vitlöksbaguetter.

Kommentarer (3)

Malin

2013-11-03

Det ska jag absolut prova! Låter hur gott som helst. :-)

Zeinab

2013-11-03

Tack för receptet! Jag står och lagar något liknande just i detta nu :-) Men jag lägger också i pepparrot och mer vitlök och en gullök! Doftar fantastiskt kan jag ju meddela! ;-)

Svar: Ååh låter smarrigt!
Fatima Johansson

Skriv en kommentar