Fatima Johansson

STACKARS LITEN

 
 Har varit på vårdcentralen med lillan hela morgonen. Hon har fått en massa röda prickar på hals/bröst/ansikte som i morse blev mycket värre över kinderna - ser ut som två stora eksem ungefär. Ringde 1177 och de oroade sig över att det kunde vara en allergisk reaktion så vi skulle in på akuten snabbare än snabbast sa hon. När vi väl om dit så fick vi vänta i en timme.....
 
Läkaren sa dock att det inte var något farligt, utan att det ofta blir så med bebisar. Man ska bara hålla det torrt och INTE pudra, men annars finns det helt enkelt inte något man kan göra åt saken. Stackarn hennes kinder är alldeles knallröda. Det måste väl finnas någon salva eller nått som man kan använda, tycker man ju. Någon som varit med om något liknande? :(

Kommentarer (15)

karima

2013-09-28

Hej fatima
min son brukar också få allergisk reaktion på kinderna och ibland på halsen men det är inte farligt.

Jag brukar alltid smörja honom med Mildison lipid kräm (hydrokortison) mild steriod när han sover så att han inte får krämen i ögon.

krämen är ett mirakel tycker, hoppas att det hjälper

mvh

Olivia

2013-09-28

Hoppas verkligen det inte är eksem. :(
man brukar få de första året som bebis och det fick jag när jag va bebis. Och fick oxå röda utslag på kinder, håller tummar och tår att det inte är det <3

Sara

2013-09-28

Min systers son var med om något liknande, skönt att det inte var något farligt!

Anonym

2013-09-28

Neeej vad synd :( hoppas det bli bättre!! :(

Anonym

2013-09-28

Femte sjukan?

Amal

2013-09-28

Min pojke fick prickar och eksem liknande utslag på ansiktet som bebis. Det var pga att han kräktes... Kan bli irriterat när det blir så fuktigt hela tiden. Försök hålla torrt!

Hoppas det fixar sig med lilla tjejen! Inte kul när de små har besvär :(

Amal

2013-09-28

Min pojke fick prickar och eksem liknande utslag på ansiktet som bebis. Det var pga att han kräktes... Kan bli irriterat när det blir så fuktigt hela tiden. Försök hålla torrt!

Hoppas det fixar sig med lilla tjejen! Inte kul när de små har besvär :(

Appleice

2013-09-28

Var försiktig med alla krämer som på ngt sätt innehåller kortison (inkl mildison) och speciellt om det inte är eksem hon har. Jag rekommenderar dig att använda bepanthen, har hjälpt min son som har eksem. Mildison och även andra krämer med kortison använder vi med ytterst försiktighet eftersom de i överlag har en förtunnande effekt på huden (enligt läkarna). Lycka till.

Hiba

2013-09-28

Jag använde krämen miniderm den är så bra mot bebis hud rekomenderar!!

Anonym

2013-09-28

Åhh stackars lilla Dalia! Hoppas det blir bättre

Maria

2013-09-28

Hej!

Jag har också hört att det inte är farligt. Om du använder tex hudkrämer eller återfuktande med parfym så börja använda parfymeri.

Och Bepanten är helt otrolig!!! Den krämen ha jag hemma och ser till att jag alltid har en hemma. Den funkar till allt- sår, finnar, utslag osv. Typ allt som blir infekterat eller irriterat!

Hoppas lillan mår bättre snart!

Sarah

2013-09-29

Min son hade liknande förra vintern, då var han cirka åtta månader.
Det visade sig vara atopiskt eksem och det yttrar sig ofta när vädret slår om till kallare.
Vill också höja ett varnande finger för alla krämer med kortison, för de tunnar ut huden, och gör den ännu känsligare och mottagligare.
Visst kan det vara effektivt, men det finns andra alternativ. Hälsokostkrämer..och annat, utan kortison.
Hoppas din flicka blir bättre, och att det bara var något tillfälligt.

Camilla

2013-09-30

Stackars, inte kul med utslag. Hoppas hon blir bra snart. Min lilla bebis fick utslag och blev extremt torr efter att jag ätit aubergine. Visste inte att de små kan reagera på det om man ammar.

Blev rekommenderad Miniderm på Bvc och det blev helt bra efter några dagar. Alhamdulillah.

Sara

2013-09-30

Salam vännen!
Om det fortsätter tycker jag du ska trycka på dem att ta blodprover och sånt för att se ifall hon har allergi. Min bror hade rejäla utslag fram till fyra månaders ålder, och under hela denna tid sa läkarna att det är normalt. Men till slut började utslagen ge ifrån sig vätska, så min mamma blev hysterisk och tryckte på dem. Det visade sig att han hade allergi mot i princip allt han åt...så var stark när det kommer till din dotter, ta inte läkarna alldeles för lätt när du ser att saker och ting fortsätter och inte är som det ska.

Önskar dig all lycka!
WS

jasmin

2013-09-30

Nathalie har haft liknande eksem sedan födseln. Det började på lår, spred sig till bröst och mage för att sedan nå ryggen. Jag blev aldrig orolig, för jag själv har haft eksem några år, men de försvann pga hormon balansen.
Men maken fick panik och 1177 gjorde det inte det bättre när de bad oss åka till akuten. Fick ej hjälp där, åkte hem, blev sämre åkte in igen, fick mildison, åkte hem, använde den sporadiskt, åkte in fick mild kortison, åkte hem o använde den inte alls som ordinerat.
Men hon blev bättre när sommaren kom :-)

Hur som helst. Jag brydde mig inte särskilt och tyckte alla överreagerade. Det är bara några prickar, människan har överlevt värre!!
Nu är hon bra men för nån vecka sedan fick hon tbx prickarna på låren. Men det var samtidigt som när skölden kom till Uppsala! Så där har vi svaret.
Jag måste säga att den enda som förstod det där var barnmorskan. Hon lugnade oss hela tiden o bad oss endast använda mildison (fuktande kräm) dagligen hela kroppen. Hon lovade att det skulle hjälpa. Vilket det gjorde.

Hoppas lillan klarar det bättre än Nathalie :-) men å andra sidan måste jag lugna er för prickar är såååå vanliga första åren! Tänk på att vi bor i Sverige.. sånt händer inte ofta utanför. Lillans eksem försvann tex när jobbar på semester .

Skriv en kommentar