Fatima Johansson

HY

 
Min hy och mitt hår har fått ta mycket stryk det senaste året. Med graviditet och tiden efter förlossning så var det lite svårt att hänga med bland alla förändringar. Hormonerna gjorde så att min hy gick från supertorr till fet och finnig till torr och fjällig igen. Ångest. Håret behövde bara klippas, kapade 15 cm när jag var hos frisören sist och jag är supernöjd på den fronten. 
 
När min ansiktstvätt tog slut i veckan och jag skulle köpa ny så kollade jag närmare på förpackningen och det stod "för torr hy". Hmm.. Just nu är min hy fet och jag har fått bekymmer med finnar. Helt fel ansiktstvätt med andra ord. ;)
 
Kollade med dem på Apoteket igår och har fått veta att jag har blandhy. Och jag har fått finnar pga. att jag använt fel produkter. Man ska inte använda produkter förr torr hy på blandhy. Ajabaja liksom. :P Så jag kommer börja med dessa produkter från Neutrogena. Det är en ansiktstvätt, ansiktsskrubb och en återfuktande kräm som inte är oljig. Nu håller jag tummarna att detta ska vara bra! :)

Kommentarer (17)

Johanna

2014-02-19

Hur långt är ditt hår? Vilken färg? Har du typ lugg? :) du behöver inte svara om du inte vill!!!

Zahra

2014-02-19

Älskar den här skrubben av neutrogena! :)

Anonym

2014-02-19

Jag har finnar och använder neutrogena, de är helt fantastiska, men en som är mycket bra är ACO's oil wash helt grym:)

Anonym

2014-02-19

Har hört att Neutrogena ska vara bra till blandad hud! =)

anonym

2014-02-19

gör gärna en recension senare, för jag har oxå blandhy lol. men förresten vad använder du för kräm på ansiktet och händerna? nämn gärna vilken produkt (namnet) och till vilken hudtyp det är, om det är en dagkräm/nattkräm eller vanlig kräm, yadayada :P

Svar: Det ska jag göra! Just nu är det bara dessa - har använt ACO's ansiktstvätt och kräm tidigare, men de var för torr hy. Handkrämer älskar jag. Använder just nu en från L'occitane med shea butter och en från ACO (den rosa tuben). :)
Fatima Johansson

Zahra

2014-02-19

Ett tips från en som har prövat: Produkterna funkar inte alls!!! och har bara en enda bra sak. Nämligen att de doftar gott. De är väldigt beroendeframkallande för huden och blir ännu värre när man använder dessa produkter. Neutrogena har allmänt produkter som är för starka och berondeframkallande.

Svar: Det låter ju inte bra.. Vad menar du med beroendeframkallande? Blir det värre om du slutar använda dem?
Fatima Johansson

Anonym

2014-02-20

min.syster fått acne på en del i ansiktet och hon.brukat alltid använda de dyraste märken alltingen hon.köper från.kiks eller body shop ansiktesrengöring och fuktgivande kräm. men ändå hon har fått acne på en del o andra delar på hennes ansikt blivit helt torr.
hon har varit hos en specialist hudläkare . läkaren sa att hon ska använda netrogena serien föratt visat studioförskare att netrogena som är bra för alla hud typer och läkare rekomenderar det.
själv har jag inte testat än men om mina nuvarande blir slut så ska jag köpa netrogena serien och testa de.

solina

2014-02-20

Ett tips är att försöka undvika all ansiktsprodukter som innehåller parfym. Testa dermalogica produkter!

solina

2014-02-20

Ett tips är att försöka undvika all ansiktsprodukter som innehåller parfym. Testa dermalogica produkter!

puki

2014-02-20

jag har använt neutrogena i typ två år säkert. just den här serien du visade, och jag har blandhy. hamdulillah får ja inga finnar längre. typ bara en innan mensen men det är ändå väldigt vanligt hos många. mkt bra val!

Anonym

2014-02-20

Köp nonique eller rosenserien på life

Laila

2014-02-21

Eftersom jag har gått igenom oförklarliga hud-rubbningar och använt massvis med produkter, kan jag säga att jag har fått allting under kontroll genom att bara använda två produkter:
Garnier Pure Active Make-up Remover Purifying Gel - den köptes av ren slump, men den får bort ALL smink hur snabbt som helst. Jag tvättar ansiktet två gånger med den - för att få bort sminket och för att "dubbel-tvätta-bort" sminket, ifall något inte har tvättats bort.
Kokosolja använder jag sedan på en bomullstuss för att återfukta huden och för att (igen) "dubbelkolla" att alla orenheter är väck - det är ju de som leder till finnar.
Men såklart kan det hända att jag använder någon ansiktskräm när jag känner mig för torr. (Jag har torr-blandhy).

Om du vill ha riktiga produkter är Murad fantastiska! (De fungerade på mig - fick inga finn-utbrott när jag använde dem - men jag slutade använda dem pga att jag ville prova naturliga produkter som bakpulver och olika oljor).

Jag har inte perfekt hy för tillfället, men har lyckats hålla allting under kontroll ända sedan jag slutade använda en massa produkter. Sedan är Vaseline också bra på att återfukta ansiktet! :)

Noor

2014-02-21

Jag kunde inte bestämma vad jag hade för hy men nu förstår jag äntligen att man kan ha blandhy och att man ska använda produkter för de, brukar alltid vela mellan torr och oljig hy. Skriv gärna recension sedan :)

Zahra

2014-02-21

Ja precis! Om du "lär" huden att tvättas med de varje dag kommer det vara ett helvete när du ska sluta, just för att de är så starka. Milda produkter på apoteket rekommenderar jag, dock rekommenderar jag naturliga hemmagjorda masks till ansiktet ist.

Anonym

2014-02-22

Enda jag har att tipsa om och vet kommer att funka för ALLA, är att köpa vegan produkter, där det är mer ellr mindre 100 % som tex african soap, jojoba olja, aloe vera, argan olja, coconut osv. Din hud kommer TACKA dig! Alla dessa produkter är rent av skit, fyllda med kemikalier och toxiner. Jag var beroende av att köpa hudvård men nu när jag vet mer så är det slut på det!

Tänk också på din dotter, använd inte vanliga krämer utan använd istället coconut oil som kräm, eller andra essentiella oljor. Vi får in 60-70 % av allt skit varje dag, små barn får inte nästan mer än vad vi får in!

Anonym

2014-02-22

Får in mer än vad vi får menade jag*

Anonym

2014-02-25

Naturlig hudvård är bäst.

Skriv en kommentar