
Innan de åkte in i ugnen (bilderna är tagna med nya objektivet).
Igår var det flyttpackning (tråååkigt) nästan hela dagen. På kvällen åkte jag, mamma och Dalia till Syrien-eventet där vi fick lyssna på tal, äta god mat, höra live musik och se videos som berörde. När jag kom hem så fortsatte packandet och jag tror vi kom i säng tre i morse.
Lillan väckte mig sedan vid 10- tiden så vi steg upp och lekte så pappan fick sova ut (det är han som gör tung-jobbet inför flytten och stackarn har knappt sovit denna vecka). När han steg upp vid 13-tiden så hade jag precis tagit ut en plåt nygräddade bakpulverbröd. Blev en sen frukost men rätt lyxigt med nybakat när köket egentligen är en enda röra. ;)
Enkla frukostbröd (12 st)
10 dl vetemjöl | 1 tsk salt | 3 tsk bakpulver | 1 ägg | 2 1/2 dl vatten
Till pensling: 1 ägg | sesamfrön & havregryn
Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg. Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön och havregryn över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills bröden fått fin färg.