Fatima Johansson

A BOWL OF CHILI CON CARNE

 
Todays lunch: A bowl of chili con carne.
 
Har nästan precis kommit hem från en härlig eftermiddag hos min mamma. Maken fick just lillan att sova och nu är det dags för kvällskäk, det blir en räk- och äggmacka. Till lunch åt jag dock chili con carne, en favoriträtt hos oss. Tänkte dela med mig av receptet här! :)
 
Chili con carne
 
2 pkt krossade tomater | 2 pkt blandade bönor (t.ex. kidney-, cannellini- och borlottibönor) | 1 burk majs | 500 g köttfärs | 2 påsar tacokrydda | en kub grönsaksbuljong | en skvätt sriracha-sås | salt & peppar
 
Stek köttfärs i en panna. När den nästan är färdig blanda i tacokryddan med cirka 1 dl vatten. Häll köttfärsen i en gryta tillsammans med de krossade tomaterna, majsen och en grönsaksbuljong. Låt koka upp. Salta & peppra. Behövs det mer vätska så häll i lite vatten! Häll sist ner bönorna och sriracha-sås, låt koka i 4-5 minuter. Servera med ris, tacochips och lite crème fraiche!

Kommentarer (3)

Esmeralda

2014-03-21

Mums! :D seer gott ut!

Nira

2014-03-21

Åh vad de ser gott ut det där! Detta måste jag prova någon dag. :))

Pernilla

2014-03-22

Ska prova idag :-)

Skriv en kommentar