Fatima Johansson

ALLT SITTER I HUVUDET!

Min bror, Ali, håller på med något väldigt roligt i samarbete med Rädda Barnen och vår verksamhet "Allt eller inget". Här berättar han mer! :) 

Rädda Barnen – 220km tillfots

Allt sitter i huvudet! Detta är en väldigt kort fras som trots sin enkelhet står för väldigt mycket. Jag tror fullt ut att allt är möjligt så länge man verkligen vill ta sig till målet. Om jag verkligen vill någon, vad som helst, så kommer jag skaffa mig kunskapen och verktygen för att ta mig till målet och om jag av någon anledning väljer att ge upp, så betyder det att drömmen inte varit tillräckligt stark.

Vi alla födds in i olika förutsättningar i livet då vissa av oss hamnar i rikare och välfungerande familjer medan andra föds in i den raka motsatsen där familjeproblem är en daglig rutin och fattigdom är en vardag. Den som föds in med sämre förutsättningar i livet brukar i regel räknas som att ha lägre chans till att uppnå sina mål. Jag anser att det påståendet är falskt! Dags att tänka om!

Det är styrkan på drömmen som avgör om du kommer i mål.

Vi på Rädda Barnen driver ett projekt i Lindängenområdet som heter ”allt eller inget” och riktar in oss på barn och ungdomar som inte alltid haft det så lätt. Barn som vuxit upp med negligerande föräldrar, barn med vänner vars bana håller på att växla över till kriminalitet, barn vars hopp och drömmar blir blekare och blekare för varje dag. Om du frågar ett barn i Lindängenområdet vad de tror att de kommer vara i livet om 10-år så får du ofta svaret ”Antagligen gift och kanske jobbar i någon affär”. Detta är barn och ungdomar som har inga som helst förhoppningar om att de kommer bli något i livet. Vi vill ändra på det.

Jag har alltid fått höra att jag är för tung för att vara löpare och att det inte går att springa långa distanser med en tung kropp. Mina förutsättningar är låga pga. min vikt och därför väljer min omgivning att printa in att det inte går att springa om man är tung. Jag vill vara tung och jag vill springa långt och därför ska jag göra det!

Den 1 april kommer jag springa från Växjö Station till Göteborg Centralstation och räknar med att vara i mål den 4e april. Den totala sträckan kommer hamna på ca 240km.

Målet löpningen är att motivera barn och ungdomar att allt är möjligt så länge du har viljan till att komma till målet även om det så krävs blod, svett och tårar. Det räcker med att ett enda barn ska bli motiverad till att stäva efter att uppnå sina mål och drömmar för att jag ska känna att löpning varit värd. Detta barn kommer kanske i sin tur motivera något annat barn som i sin tur motivera ett annat barn osv. Som ringar på vatten.

Löpning kommer äga rum varje år den 1 april från Växjö Station och kommer vara öppen för allmänheten 2015 att anmäla sig på. Varenda krona som kommer in kommer skänkas till Rädda Barnen för att hjälpa barn och ungdomar som bor i mer utsatta områden.

Till detta år söker jag en soffa att sova på i fyra olika städer. De städerna (eller närliggande städer) jag söker soffa att sova på är:

1 april  - Värnamo

2: april – Tranemo

3: april – Borås

4:e april Göteborg

Trots min stora storlek och mitt mörka skägg så är jag en väldigt lugn kille som är ett trevligt sällskap. Jag är supermegaduper snäll! Jag kommer antagligen komma kvällstid mellan 21.00 och 24.00 och kommer antagligen duscha, äta och sedan sova. Jag kommer uppskatta er hjälp och er soffa väldigt mycket under min vistelse hos er.

Om någon där ute känner sig mannad att ha över en svennearab en natt så mejla mig gärna på ali_alqadi@hotmail.com

Kommentarer (4)

M.

2014-03-27

Åh lycka till Ali!! Hejja hejja!! :-)

Hanna

2014-03-27

Så man kan vara med och springa nästa år? =)

Erika

2014-03-27

Oj, mina uppgifter kom inte med!

Erika

2014-03-27

Men vad glad jag blir av detta inlägget! Heja Ali! Jag och min man bor 1,5 mil utanför Växjö och hade mer än gärna haft Ali på vår soffa en natt men det är tyvärr fel håll för han att springa. Dock så kommer jag heja som tusan härifrån och hoppas få läsa mer om detta framöver :) Kram!

Skriv en kommentar