Fatima Johansson

Q & A - GRAVIDITETEN

God morgon! Här har jag samlat ihop de vanligaste frågorna jag fått här på bloggen och på instagram, har ni fler är det bara att ställa dem. Könet på bebisen berättar jag i veckan efter mitt andra ultraljud, roligare när det är mer säkert.
 
Var graviditeten planerad?
Nej, inte alls. Jag fick världens chock i början av sommaren när jag tog ett graviditetstest som visade positivt..
 
Hur fick du reda på att du var gravid?
Jag var väldigt trött hela maj månad, hade ingen aptit, blev överkänslig för starka dofter och mådde väldigt illa. Det var inte förens jag var på Malmö Garden Show och skulle fika som jag kände att "herregud jag måste ju vara gravid, så här kan man ju inte må". Köpte ett graviditetstest på hemvägen och den visade positivt. Gick in till Samer som satt och lekte med Dalia innan hon skulle sova och så bara berättade jag det, i chock, skrattandes. Han började också skratta och vi satt där som två fån och var helt chockade och skrattade (väldigt nervöst.. hehe).
 
Hur känns det att bli gravid så tätt inpå?
Det känns jättebra, det är ju egentligen det jag alltid velat, att Dalia ska få ett syskon så snabbt som möjligt. Men jag har känt att kroppen är väldigt trött sedan förra graviditeten (och sömnlösa nätter hehe) så jag ville gärna vänta ett tag. Men nu blev det som det blev och det är verkligen en välsignelse, det känns så rätt.
 
Vilken vecka är du i?
Vecka 25 (24+5).
 
När är bebisen beräknad?
20 januari 2015. ♥
 
 
Hur har du mått under denna graviditet?
Dåligt. Väldigt dåligt. Jag spydde och mådde illa hela tiden de första månaderna, tillslut var jag tvungen att åka in på akuten. Där skrev läkaren ut Lergigan Forte, som är tabletter mot illamående. Dem gjorde så att jag lyckades hålla kvar mat, men jag mår fortfarande inte hundra. En annan sak är att mitt blodtryck är lågt, vilket har fått mig att svimma flera gånger. Nu har jag kommit in i en rutin där jag försöker vila mig minst en gång varje dag (kan ta powernaps mellan plugget) för att lugna ner kroppen. Men det händer ofta att jag måste lägga mig ner när jag t.ex. är ute iväg på ärenden. Och då är det bara att hitta en lämplig plats snabbt - för annars svimmar jag. Nu pratas det om att lägga in mig med dropp igen, vi får se vad som händer i helgen..
 
Vad är ketonförgiftning?
Det är något man kan få när kroppen är kraftigt uttorkad. Jag blev det pga. att jag spydde hela tiden (försökte sluta med tabletterna under några veckor..) och det gjorde mig uttorkad. Jag fick läggas in med dropp och efter en och en halv dag var mina värden bra igen. :) 
 
Känner du sparkar?
Ja! Massor. Precis som sin syster är h♥n en livlig liten bebis. Det är jättemysigt. ♥

Kommentarer (13)

Hanan

2014-09-27

Åh vad mysigt att läsa! Men jag tycker riktigt synd om dig att du mår så dåligt. Inshallah kheir och krya. ❤️

Jessica

2014-09-27

Gör man fortfarande två ultraljud? Dom har ju tagit bort den andra?! Ska du görs ett privat för att ara säker ?:) tror du väntar en liten flicka till om du kräker så mycket ;p inshaAllah allt ska gå bra och ni får en frisk liten bebis :)

Jessica

2014-09-27

Gör man fortfarande två ultraljud? Dom har ju tagit bort den andra?! Ska du görs ett privat för att ara säker ?:) tror du väntar en liten flicka till om du kräker så mycket ;p inshaAllah allt ska gå bra och ni får en frisk liten bebis :)

Noor

2014-09-27

Oh så söta, insh'allah allt blir bättre snart för er båda :)

Jihan

2014-09-27

Så himla mysigt att läsa!!! Älskar dina q and a :)) Ishalllah går din graviditet bra habibti! Du måste prioritera din hälsa <3<3

Aiaha

2014-09-28

Fy.. En på mitt jobb kräktes hela tiden . Nu har hon vart sjukskriven i en månad

H

2014-09-28

Men hjärtat ta hand om dej. <3

Fatima

2014-09-28

Må gud underlätta din förlossning.

Anonym

2014-09-29

Vi är i samma veka! :) väntar en pojke in shaa Allah i januari.

Hijabnavy

2014-09-29

va kul det ska bli och följa din resa igen =) önskar dig all lycka!

Hanna Bard

2014-10-09

Nu förstår jag vad som hänt... grattis till graviditeten, men tråkigt att du mår så dåligt! Jag hoppas att allt ska gå bra, vilket det säkert gör! Kram

Skriv en kommentar