Fatima Johansson

LCHF

 
Gud vad mycket större utbud det finns på LCHF-saker nu än för 3 år sedan! Jag var tvungen att baka allting själv då men nu finns det ju en massa färdigt. Müsli, knäckebröd, kex.. Mums!
 
Jag går på LCHF nu pga att jag vill få bort mitt sockersug, har nästan varit beroende av sötsaker sedan förlossningen. När det kommer till vikten gick jag inte upp mycket denna graviditet för att jag var så sjuk (fick graviditetssjukdomen hypermesis gravidarum - det värsta jag varit med om någonsin). Så jag kunde ju knappt äta.
 
Jag har fått några frågor om LCHF, vad man äter och så. Kan svara om det jag vet och mina erfarenheter (jag är verkligen ingen expert). LCHF står för Low Carb High Fat. Det man gör är att äta mycket protein och fett, det man inte äter är socker (inte ens fruktsocker!) och kolhydrater. Ex. på en måltid är: en rejäl köttbit, kokt broccoli och en god bearnaisesås eller köttfärssås med mycket riven ost över och lchf-tacokex till. Riktigt gott och mättande.
 
Om der är något man ska tänka på med LCHF så är det att man går ner väldigt mycket i vikt, på riktigt, det är helt galet. Förra gången gick jag ner nästan 15 kg på 1,5-2 månader. Det var verkligen inte meningen, haha.. En annan sak att tänka på är att det är rätt svårt med mellanmål on the go, man kan ju inte käka ett äpple på vägen ut eller ta en macka snabbt. Det är rätt jobbigt MEN då är det bara att planera mellanmålen! Jag brukar ha en massa nötter hemma (eller i väskan) och Babybel är också rätt bra och mättande. :)

Kommentarer (8)

Sara

2015-04-06

Var köper du de produkterna?

Svar: De är från lchfklubben.se :)
Fatima Johansson

Newsbreak

2015-04-06

Åh jag satt nyss och pratade med mina vänner om detta, jag har för mig att diabetiker håller på med LCHF dieten men är inte helt säker ..

Svar: Ja precis! Jag har en vän som är diabetiker och går på detta och det går väldigt bra. :) Det sägs även att LCHF kan bota diabetes typ 2..?
Fatima Johansson

Anonym

2015-04-06

SNÄLLA Fatima, kan du länka dieten där du gick ner 15 kilo med? Snälla, jag skulle uppskatta det enormt..

Svar: Det är det jag skriver om, LCHF. Googla så hittar du massa länkar till det du är intresserad av. :) Och LCHF är ingen diet, det är en livsstil och något man inte ska använda som "jojobanting". ♥
Fatima Johansson

Anonym

2015-04-06

Du behöver verkligen inte gå ner i vikt kära du (såg bilderna i förra inlägget) och de e faktiskt bara 2 månader sen du födde barn. Du e ju redan smal.

Svar: Det handlar inte om någon viktnedgång utan om att få bort mitt sötsug. ♥ Och det har redan hjälpt jättemycket! :)
Fatima Johansson

Apotekaren

2015-04-06

LCHF kan inte bota diabetes typ 2, finns inga långsiktiga studier gjorda på LCHF. Den ger bra blodsockervärden då man inte får så höga höjningar och sänkningar men det finns ingen långsiktig vetenskaplig forskning än så länge. Jag tänker främst på hjärta-kärl. Det kan inte vara hälsosamt och risken för kardiovaskulära sjukdomar borde öka. Jag hade aldrig vågat äta så mycket fett under en längre period.

Regi

2015-04-06

Hej Fatima!

Vet du möjligtvis om dessa produkter finns ute i någon livsmedelsbutik så som Willys, Ica, city gross?

Oslofru

2015-04-07

Vilka bra produkter <3

Jasmin

2015-04-19

Hypermesis....orden klingar än i mina öron. Första gången var det år 2000, nästa 2012 och sist 2014. Alla tre den värsta sorten illamående och främst kväljningar som gjorde att jag inte funkade socialt. Pinsamt när jag var på stan, att ulka framför andra usch...., och svårt med kyla då det gjorde symptomen bara värre. Listan var lång och sjukhus besöken likaså. Alhamdo el allah att det är över för önskar inte ens min värsta fiende. Aldrig mera igen! Nu väntar operation för sterilisering för att vara på den säkra sidan.

Skriv en kommentar