Fatima Johansson

SVAR PÅ TAL

Tyvärr håller jag med anonym. Sötsakerna i alla fall var för lite för 14 pers. Jag menar om man räknar dom är det ju bara några macrons, några små muffins och små bägare med popcorn. Detta räcker inte till 14 pers man får ju inte ens en var av varje om man skulle vilja. Annars på andra bjudningar har du varit väldigt generös . Sen firar man inte födelsedag som muslim och sen är det en av de stora synderna att begå zina (sex utanför äktenskap eller även kontakt med motsatta könet på haram sätt, träffas utan mahram m.m.) när du skrev där att din bror hade sin flickvän med sig. Han väljer själv hur han vill leva sitt liv man kan inte bestämma över nån annan däremot behöver man inte stödja beslutet genom att låta denne komma hem till en med tjejen.
 
Okej. Längesen jag svarade på såna här (ursäkta språket) skitkommentarer, jag brukar låta de passera, men for old time's sake..
 
För det första så är snacket om "för lite mat/efterrätter" till mina gäster störtlöjlig. Jag hade kalas till min dotter i två dagar, alltså två bjudningar. Jag bjöd inte på samma saker båda gångerna (som jag redan skrivit.). Dessertbordet jag la ut i förra inlägget var till min familj under lördagen (vi var 7 personer!) och på bilden syns inte ens allt (dajmtårtan och kladdkakan är inte med på bilderna). Under söndagen när min makes släkt var här (14 personer) bjöds det på bland annat banoffee paj, cheesecake och en stor prinsesstårta från Mormors Bageri. Vi var så mätta efteråt så vi höll på att spy. Skäms du inte över detta analyserande? Och skäms du inte över att överhuvudtaget skriva att det "inte var nog"?
 
Och angående din "zina" kommentar om min lillebror. Du skriver om att andra begår synder, snacka om att kasta sten i glashus, hört talas om förtal/baktaleri i islam? Vet du hur stor den synden är? Du vet inte ett enda dugg om deras förhållande och jag kan meddela dig om att deras förhållande är 100% halal. Jag kallar henne "flickvän" för att det är så de vill ha det. Du är pinsam och jag skäms på riktigt för din skull.

Kommentarer (37)

Mageda

2015-04-21

Wallahi jag skäms för den som kommenterade detta. Speciellt om denne är muslim, men även om den inte är det! Vi är människor och denna dåliga attityd och dessa antydningar och påhopp på fatimas familj är rent sagt äcklig.

Du ska inte behöva försvara dig men jag gillar verkligen detta svar på tal 👍👍👍👍

nina

2015-04-21

Hahaha gud vad ägd den personen just blev ! du gjorde precis min kväll fatima samtidigt som jag tycker det suger att du ska behöva försvara dig. men jag fattar att man ibland inte pallar vara tyst. bästa medicinen för såna typer är att radera deras kommentarer ;))

Sara

2015-04-21

Usch va ledsen man blir när man läser såna här onödiga kommentarer :( till er två som kommentera om maten, koraren säger "tala gott eller var tyst". För det andra är det inte mängden mat som avgör, utan tanken bakom maten. Dessutom, som fatima säger, alla blev mätta. Är det inte haram att slösa mat och göra massa extra bara för att det ska se bra ut? Jag tycker verkligen att ni borde skämmas! Rena era hjärtan snälla. Det är smutsigt att tala illa om folk. Fatima, va fint du har gjort för din dotter! Du är en underbar människa

Amina

2015-04-21

Jag lovar jag förstår ingenting. Hur kan det vara LITE mat och efterrätter?! Jag tycker det är väldigt mycket oavsett hur många man är så behöver man ju inte slösa? Riktigt pinsamma kommentarer alltså. Jag har alltid sagt att du är så generös och mån om dina gäster och du gör allting så fint. Jag hatar att det finns såna skämmiga människor därute och det pinsammaste är när de kallar sig muslimer....

Farah

2015-04-21

Hur orkar folk tänka så och skriva så, jag får seriöst ont i magen. Ta inte åt dig av denna negativa energi. Tyvärr är alla människor inte friska och har nt ett eget liv.
Och till personen som skrev kommentaren.
Låt säga det va för lite fika, vem bryr sig??? Det e ju bara för familjen, kanske alla nt äter sötsaker etc. Tror att Fatima känner sina gäster mer än dig. För det andra. Varför kommentera om en annans människas flickvän/pojkvän och privat liv? Va du singel om du anser att det är så man måste vara för att vara en bra muslim el människa.
Och precis som Fatima skrev du borde skämmas och det du gör kallas fetna.
All din negativa energi är så långt ifrån islam som man kan tänka sig. Men vad kan man säga. Haters gonna hate

adde

2015-04-21

Haha Fatima! CRED till dig som orkar med sådana kommentarer. Brukar aldrig kommentera...men detta var för roligt hahah

Sahar

2015-04-21

Detta handlar om "Amr-bil-Maroof" i islam som låter folk snoka på andras liv och kommentera på vad de ser utifrån. Det här har jag aldrig fattat om denna religion! Muslimer verkar ha rätt att göra dem andra ledsna genom att analysera deras liv och ge "feedback". Rätt konstigt

Anonym

2015-04-21

bittra och skämmiga nättroll. blocka deras IP eller nått ;)

D

2015-04-22

Gud vad pinsamt för denna "anonym" att sitta och försöka hitta fel på detta sätt. Har man verkligen inget bättre för sig? Hade nån skrivit så om någon av mina bröder hade jag blivit rasande, spela roll hur man vill leva sina liv det angår inte någon annan liksom.

Feras

2015-04-22

Folk förstår inte att det finns olika "par-konstallationer". Så länge man gör aked/ketbktab framför Allah så kan man kalla sig för särbo, pojkvän/flickvän, fästmö/fästman etc. Det finns inget som är fel.

Om två personer är tillsammans så tycker jag att istället för att anta en massa saker och vifta med pekfingret kan vi istället sköta vår eget. Det blir lätt fel när man ska sitta och döma utan riktig fakta.

Hanna

2015-04-22

Det är tragiskt att man "letar efter en flisa i sin broders öga när man själv går runt med bjälke" ett bibliskt ordspråk, (vet att muslimer också tror på evangelierna) i allafall så borde man skämmas som tror man kan döma andra, för det andra vad har du med vad Fatima bjuder på!? Stört löjligt!

Warda

2015-04-22

Men usch vilken kommentar, varför tar man sin tid och skriver något sådant ens? Blir så irriterad när jag läser sånt. Leave the judging to god, Ha en fin dag fina Fatima :))

Jessica

2015-04-22

Seriöst har människor inget annat i sitt liv och göra än att klaga och döma andra människor hur dom lever sitt liv, lev som du själv vill leva och på det sätt som gör dig glad, sen blanda in massa familj ocj vänner som man inte ens har någon aning om vit det ligger till bakom att man ens lägger energi på att döma när
Man inte känner eller vet någonting är så otroligt löjligt.

L

2015-04-22

Nä, nu blev jag arg. Jag besöker ALLTID Fatimas blogg när jag vill bort från negativ energi. Nu när jag läser detta inlägg blir jag upprörd. Vad tusan har denna människa o göra med huruvida Fatima väljer att servera sina gäster? Var han/hon där för att klaga på hur """"""lite"""""" saker du serverade. Och födelsedagar, det är inte heller upp till denna person som ska spotta ur sig onödiga kommentarer eller åsikter. Hennes bror kanske har gjort sin niqaah/ktob kteb, då är deras förhållande Halal, men de kanske inte är gifta juridiskt efter den svenska lagen, då är man juridiskt sett "pojk/flickvän" i Sverige och inte gifta par. Hur som helst, anser DU att något är fel, be om en mejladress och säg det, sitt inte och skriv i kommentarsfältet eftersom att du kan få andra personer att må dåligt och känna sig som dåliga människor.. Inte för att Fatima skulle ta åt sig men för respektens skull... eller varför inte vända sig till Fatimas mamma som jag tycker är OTROLIGT duktig på att ge svar på frågor kring islam mashallah.

Fatima, keep up the good work du är en otrolig bloggerska med positiv energi, älskar din "superwoman" karktär och energi mashallah.
Må Allah skydda oss alla, amin

Isra

2015-04-22

Bästa kommentaren Fatima! ibland måste man sätta gränser.

Jag blir seriöst arg och äcklad över sådana kommentarer, ni borde verkligen skämmas, uppfostrade människor lägger sig inte i vad andra människor gör och framförallt när det inte finns en grund för det.
För lite mat?? alltså huuur i helvete kan man tycka det, Fatima har gjort TVÅ olika bjudningar som hon skrev, med olika rätter varje gång.
Att göra alla dessa rätter kallas för att vara generös.

Mashallah Fatima du är duktig och jag tycker verkligen om din blogg, jättefina bjudningar och grattis till fina Dalia


Anonym

2015-04-22

När du lägger ut ditt liv ute på nätet så ska du veta att folk är olika de finns de som säger deras åsikt precis som dom tycker. Du måste acceptera vad folk tycker och inte försöka försvara dig då visar du vilken svag människa du är (vilket jag tror du är). Om du inte vill ha några kommentarer så lägg inte ut ditt liv.

En Läsare

2015-04-22

Vilka konstiga människor det finns där ute... Jag förstår inte dessa såkallade nättroll.

Anonym: Svag människa? Man är inte svag om man svarar en idiot som precis hoppat på en. Jag har sett betydligt värre kommentarer "passera" i den här bloggen utan att Fatima ens svarar (hon godkänner med andra ord kommentaren som hon egentligen hade kunnat radera).

Och NEJ det är INTE OKEY att skriva vad som helst till andra människor bara för att de har en blogg. Nästan hela världen lägger ut sitt liv på ett eller annat sätt i dessa tider (instagram, Facebook, bloggar etc.) förmodligen du också. Är det okey för mig att börja skriva och döma dig om jag går in på din Facebook sida? Kanske skriva hur ful du är på din profilbild?

Laila

2015-04-22

Till Anonym som kommenterat i inlägget:

"Du måste acceptera vad folk tycker och inte försöka försvara dig"

HAHA wtf?!?! Sen när måste man acceptera skitsnack?! Kan vara bland det löjligaste jag läst på länge.

A

2015-04-22

Hon , din läsare, borde veta att det är en synd att döma andra.

Maya

2015-04-22

Första gången jag skriver en kommentar men Fatima den människan är inte normal och du ska inte försvara dig .såna typer är svartsjuka och idioter . Ta hand om dig och din familj och lev som du lärt och uppmärksamma inte såna typer det är det de vill.

Newsbreak

2015-04-22

Asså det här var bland det konstigaste jag läst (inte ditt svar, utan kommentaren). Vafan har denna person att göra med hur mycket mat du serverar och din familjs privatliv? Du ska egentligen inte behöva förklara dig själv men förstår varför du inte kunde låta det passera, bra gjort Fatima!

Nina

2015-04-22

hahahahaha alltså vad är grejen med att sitta och påpeka mängden mat/efterrätt? Är du allvarlig? Vad rör det dig? Skäms du inte? Har du studerat sönder bilderna och verkligen räknat antalet på allt? Vilken trist vardag du måste ha. En svag människa tror du att Fatima är. Jag känner inte Fatima men upplever henne snarare som en stark kvinna med ett driv som inspirerar andra! En svag människa tycker jag däremot är något som verkar beskriva dig, en sådan som dömer och kritiserar på nätet..anonymt. Mycket moget. Oerhört moget.

melissa

2015-04-22

Till alla ignoranta. Dömma är när man antar saker. Säga till är när man ser. Fatima skrev min brors flickvän. Om de är gifta och halal då skriver man fru. Fatima lägger ut sitt liv på en blogg då får man vad folk ser. Tex är hennes klädsel inte halal enligt islam. Dömmer man då om man säger det? DET ÄR JU SANINGEN. !!! Islam är islam och har sina regler. Haram saker blir inte halal för att man inbillar sig de är det

M Aisha

2015-04-22

Vilken jävla idiot!

Anonym

2015-04-23

Blir verkligen less på dessa människor som gömmer sig bakom datorskärmen och skriver bs bara för trycka ner andra. Osäkra människors vars jobb är att skriva elakheter på andras bloggar.

Fatima, du gör alltid så fina bjudningar och tack för en sån fin blogg! :)

Farah

2015-04-23

Hon e säkert en sån wahabia .. skit i henne

Gwan

2015-04-23

Till Anonym. DONT BE A HATER BECAUSE YOU AINT GETTING SOME CAKE :)

melissa

2015-04-23

Till farah det finns inget som heter wahabia. Wahabi är ett ord folk hittat på och kallar oss sunni muslimer som lever efter hadither och sira som man ska. Inte tar bort vissa delar. skaffa lite fakta om islam iatället för kalla folk påhittade namn. Farah? Gissar du är somalier. Ni har verkligen flippat ut. går i tajta kläder, leggings med kjol. Ta av er hijaben istället för gå runt så där. Som profeten sa hijabi arinat...hijab men som klädseln är naken. Föresten är det inte wahabi hadither utan starka sunni hadither .

Anonym

2015-04-23

Vänta vänta. Jag avlider. Vem i hela friden lägger sig i hur mycket/lite man bjuder på Och varför?! Alltså nä, så jäkla pinsamt.

bra jobbat!

2015-04-24

Du har gjort ett fantastiskt jobb! stor beröm ska du ha för allt arbete du lagt ner på din dotters kalas! jag beundrar dig ofta i din blogg, din kreavitet, din energi o engagemang du lägger ner i allt du göra. vem hinner med allt detta med två småbarn? Du ska känna dig väldigt stolt över ditt arbete och det är fantastiskt fint!

H

2015-04-24

Melissa, du är knäpp.

Anonym

2015-04-24

Vem tycker att de oke egentligen att en muslim kvinna ska ha blogg och lägga ut bilder på sig själv. Jag vet att världen har ändrats men hur långt ska vi kvinnor som är muslimer gå? När ska vi säga stopp detta är inte något för oss.

Elin

2015-04-24

Haha, alltså förlåt men att personen på riktigt har suttit och räknat bakelserna på dina bilder är så skrattretande. Bara att tacka och bocka att man har pass stor plats i en människas liv som man inte ens känner 👍🏼
Älskar förresten ditt svar på tal, du slog verkligen ner henne totalt.

Och stort grattis i efterskott till din dotter! Ni är verkligen en fin liten familj, mashaAllah.

Zahra

2015-04-24

Melissa men läs inte hennes blogg om du inte tycker om innehållet! Sköt ditt eget liv och religion och låt folk leva sina liv ifred. Sluta sprida negativ energi och dömma andra människor!!!!!!!!! Ingen har frågat om din åsikt. Inte heller Fatima!

Warda

2015-04-25

Till Melissa: och vem f*n är du som ska sitta och döma? Låt oss gå i våra "tajta kläder" och dylikt är det DU som är Allah? God damn

susanne

2015-04-27

Hej Fatima! gillar din blogg!
men tycker verkligen att det är synd att sadana personer är muslimer, detta förstör hela muslimiska samhället. Personer som inte själva vet vad de talar om och tro sig yttra sig om nagot viktigt. Vi ska inte bry oss Sunni eller Shia muslimer lat oss vara syskon. Synd kan man bara säga.

annzofie

2015-04-29

GUD finns att dömma! Om man nu e så Isis fanatisk troende borde internet nog vara den största synden.
Om du ' anonym" har så mycket att säga till om, borde du veta att inom islam och nog kristendomen och judendomen av samma principer, förespråkar inte hat, negativitet och Heller absolut inte förtal! Du kanske vill tillrättavisa på något konstigt sett, mitt råd som stolt muslim, läs på du har lång väg att gå för att lära dej! Vad har mängden mat med religion att göra? Ska nog själva läsa kapitlet "mat" i Koranen!

Skriv en kommentar