Fatima Johansson

SYSKONVAGNAR

Ja, det här med syskonvagnar alltså. Vilken djungel!
 
Jag tänkte från början att vi skulle skippa syskonvagn och istället använda liggdelen till vår Brio Sing till lillebror och så får Dalia gå eller stå på en ståbräda. Men efter att ha känt efter och verkligen tänkt på detta så känns det inte alls bra. Hon är för liten för att behöva gå hela tiden och är vi ute mitt på dagen så vill hon kunna sova en stund och då behöver hon ju en liggplats.
 
Så jag har alltså insett att vi behöver ha en syskonvagn. Jag har surfat runt, letat och jämfört en massa vagnar och det jag har kollat efter är:
 
- Vagnen ska vara så smal som möjligt på bredden pga. att vår hiss inte är den största.
- Sitsarna ska gå att ha framåt- och bakåtvända.
- Den ska ha individuella sitsar och suffletter. Jag gillar inte alls när det bara finns en sufflett åt båda, känns opraktiskt.
- Smidig hopfällning!
- Stor förvaringskorg.
- Och så får den gärna vara snygg. :)
 
Igår kväll hittade jag äntligen en vagn som jag tror hade passat oss perfekt! Mountain Buggy 2.5 duet 2015 i färgen Flint (och så köper jag till en liggkorg). Den är endast 63 centimeter bred, har individuella sitsar, smidig hopfällning (skriver dem, med det måste man ju kolla själv), bra förvaringskorg - och så är den ju faktiskt väldigt fin också. :)
 
Så nu undrar jag: Är det någon som provat denna vagn och har lite mer erfarenhet av den? Är den bra? Eller finns det någon annan vagn som du hellre tycker jag ska kika på? Jag tar tacksamt emot alla tips!

Kommentarer (8)

Camilla

2015-01-16

Jag vill verkligen rekommendera Bugaboo Donkey. Har den själv och kan inte tänka mig någon annan vagn. Den är oerhört flexibel. Kan göras till singel och dubbelvagn, sitsarna kan vändas. Bredden i syskonläge är 74 cm.

Selin

2015-01-16

Jag är själv sugen på den här vagnen så jag vill också veta mer om den! :-) Gärna om det finns något särskilt negativt med vagnen. Är den smidig att köra?

Annars vet jag att Emmaljungas vagnar är riktigt bra fast jag vill ha ngt som inte tar så mycket plats när de fälla ihop och där får Emmaljunga ett stort minus...

Ja men hoppas du får bra tips!!! :-)

Anonym

2015-01-16

Den här ser jättebra ut! 63 cm är ingenting! Emmaljungas och Kronans syskonvagnar är riktigt bra och prisvärda! Bugaboo finns ju också men de är för dyra tycker jag :/

Sara

2015-01-16

Jag kollade länken och denna vagnen verkar ju perfekt! Lite dyr kan jag tycka men jag vet inte vad syskonvagnar brukar ligga på för pris är helt lost i den världen 🙈😄 Lycka till o hoppas du hittar rätt!!!

Fl

2015-01-16

Hej har mountain buggy men dock ej syskonvagn utan vanlig. Den skönaste vagnen någonsin att köra. Helt klart bästa vagnen.....meeenn den kan inte vändas åt båda hållen iaf inte vanliga sittdelen. Man kan ha en del som heter face to face men den kan barnet bara ha till 9kg.

Stort lycka till med allt ..

N

2015-01-16

Den här har min syster och den är bäst! Jag hade rekommenderar den starkt!

Sarasdiary

2015-01-18

Går den att fälla i hop ? Alltså ha som singel vagn ?
Vi har bugaboo donkey och jag älskar att den går att fälla i hop och ha som singel.

Det är ofta bara jag och lillebror är iväg eller jag och storasyster och då är det så skönt att ha den som singel.

Angelica

2015-01-20

Denna nya modellen kan man ha barnet bakåtvänt till 15 kg, och min 2-åring väger bara 12kg så det är bra marginal ;) Vi kommer köpa en sån här och då kommer det skilja 2,5 år på barnen! Verkar toppen!

Skriv en kommentar