Fatima Johansson

INREDA BARNRUM

Tavlor från miniroom.se. Färgmässigt är Dalias nya rum svart/vit/grått i grunden - och så en massa starka färger i leksaker och inredning. Dessa tavlor står på önskelistan, så fina. Älskar cirkusfärger i barnrum.
 
Dalias rum har fått sig en liten makeover. Tidigare var det Färg & Forms rosa molnserie som dominerat rummet, tillsammans med mintgrönt och aprikosfärgat. Lite sådär pastelligt och gulligt, så har det sett ut sedan hon föddes. Det har varit jättefint. Men jag ville tuffa till det lite nu när hon är 2,5 år - så att det speglar min tjej lite bättre.
 
Sen använder hon ju rummet på ett helt annat sätt nu. Nu leker hon ju, på riktigt. Inte bara tugga på böckerna och riva ner leksakerna på golvet. :P Så jag har velat göra rummet mer lekvänligt, det är ett rätt litet rum så inredningsmöjligheterna är ju begränsade men det går ju ändå göra något.
 
Jag har bytt ut spjälsängen mot en växasäng, där kan hon hoppa upp och leka och läsa. Det tycker hon om. Böckerna har plockats ner från bokhyllan - och lagts i hennes höjd, i en trålåda. Hon älskar att plocka fram sina favoriter och bläddra i böckerna själv.
 
Det som ska göras nu är att få in ett bord + stolar där hon kan pyssla eller bara servera mat som hon lagar i sitt leksakskök (jag har kikat på Ikeas Stuva-system, de har riktigt bra lösningar som inte tar så mycket plats och som även rymmer förvaring). Lägga en större matta på golvet. Gabriel älskar att göra det som Dalia gör och vill vara med och leka i rummet. Då hade det varit skönare om han kunde få sitta på något lite skönare (det ultimata hade varit att få in en heltäckningsmatta - men det känns så komplicerat..). Jag har faktiskt beställt Oyoy's bilmatta - så himla snygg och kul med en bilbana på golvet. :) Och så är det även lite annat också, som jag inte kommer ihåg nu.. Det är verkligen roligt att inreda barnrum, man kan liksom go crazy på ett helt annat sätt. ;)

Kommentarer (4)

Nour

2015-10-13

Va fina! Ser fram emot resultatet =) kan du lägga upp bilder typ "tjuvtitt" innan du är klar? för det kanske tar lång tid? uppskattas !

Svar: Ja, det kan jag nog! Tycker det är så knepigt att ta bilder på rum men någon tjuvkik ska jag nog kunna fixa. :)
Fatima Johansson

Amina

2015-10-13

Det låter mysigt. Lägg upp bilder när du är klar! 💁

Svar: Will do! :)
Fatima Johansson

AnnaSmyckeform

2015-10-23

Jag håller med, det är jättekul med barnrum! Det vore kul att se lite bilder på hur hon har det nu i sitt rum din lilla söta dotter :)
Kram

Skriv en kommentar