Fatima Johansson

ROLIGT MED MATLAGNING FÖR DE SMÅ

 
Hemma hos oss så har vi alla ett intresse för matlagning. Jag & Samer älskar att laga mat tillsammans, så nu när Dalia visar intresse för vad som händer i köket blir vi jätteglada. Men det är ju inte alltid så himla lätt.. Det finns ju oerhört mycket farliga saker i just köket tycker jag och ibland hör jag mig säga saker som "rör inte, den är varm!" rätt ofta.
 
Nu leker jag och Dalia väldigt mycket i köket tillsammans. Vi tycker det är skoj. Vi bakar, lagar mat och umgås där nästan varje dag. Hon tycker om att få vara med och skulle hon tröttna, ja då går hon bara därifrån, haha.
 
Några enkla saker jag brukar göra för att lillan ska ha det roligare i köket:
  • Vi gör färskpressad juice tillsammans hela familjen: Dalia får välja frukter och bär själv och så lägger hon dem i mixern (den är barnsäker och vi har såklart stenkoll). Nyttigt och kul!
  • Att Dalia är med när jag bakar! Det är kul att ge henne enkla uppgifter som att hälla i mjölet, rulla chokladbollar eller slicka på visparna, hehe. ;) Och hon tycker verkligen om det.
  • Göra egna pizzor tillsammans är SÅ populärt. Dalia älskar att själv få lägga på sina favoritsaker (och stoppa hälften av dem i munnen..) och se hur pizzan bakas i ugnen. :)
  • Diska själv! Att ge min dotter en diskborste och något att diska är verkligen något hon tycker om - det blir dock mycket extra disk när hon är klar haha. :P
Fler tips på vad man kan göra (eller inte göra :P) kan du se i videon! :) 
 
Detta är ett samarbete med IKEA

Kommentarer (3)

Maria

2015-10-28

Ha ha Dalia är för gullig. Vänta bara till Gabriel också börjar diska med storasyster DÅ kan vi snacka kaos ;-)

H

2015-10-28

Vad gullig pojke =)

Du jag har en fråga. Vad kostade er syskonvagn Mountain Buggy Duet? Med alla delar (två sittdelar, en liggdel, väskann och shoppingbag m.m.)

Fatima

2015-10-28

Det finns ingen video?

Skriv en kommentar