Fatima Johansson

SPENAT- & RICOTTAFYLLD CANNELLONI

 
Idag blev det cannelloni till middag, en väldigt enkel och god vardagsrätt. En favorit hos oss! Det blev med spenat- och ricottafyllning idag. Glömde dock fotografera slutresultatet (vi var för hungriga hehe), men det blev suuupergott. Som på bilden med ricottaosten, men med mumsig tomatsås över. Prova! :)
 

Spenat- och ricottafylld cannelloni (4 port)

Ingredienser:

200 g fryst bladspenat | 250 g ricottaost | 3/4 tsk salt | 1 krm peppar | 300 g cannelloni rör |1 1/2 dl rivenost  

Tomatsås: 1 gullök | 1 vitlöksklyfta | 2 msk olivolja | 2 burkar krossade tomater | 2 tsk torkad oregano | 1 tsk honung | 1 tsk salt | 1 krm peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Blanda ricottan i den avsvalnande spenaten. Krydda med salt och peppar.

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt de krossade tomater, oregano och honung. Låt koka upp och koka ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.

Fördela under tiden spenat- och ricottablandningen i pastarören. Lägg dem sedan i en ugnsform ca 30 x 40 cm (för 4 port). Häll på tomatsåsen och toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter, tills cannellonin fått fin färg.

Servera cannellonin med en god sallad!

Kommentarer (7)

Anonym

2015-09-29

Åhhh ser riktigt gott ut😋 Alf 3fjeh😘

Ulrika

2015-09-30

Tack för receptet, alltid bra att få tips på nya rätter.

Anonym

2015-09-30

Ah så gott!! Tack för receptet!

jag

2015-10-01

ser gott skall testa..tack!

Anonym

2015-10-04

Jag testade att göra detta. Det var jätte gott och gick snabbt. Perfekt vardagsmat! Kan du inte lägga ut fler såna tips på recept? :) Det var jätte bra!

Hon

2015-10-26

Men åh så gott!! Det där måste jag pröva att göra

Maria

2016-01-07

Hej , var är formen ifrån ?

Skriv en kommentar