Fatima Johansson

PERSISK SAFFRANSGLASS

 
Godaste, och enklaste, saffransglassen. Fick recept på denna goda glass från min vän Ala för flera år sedan, men när jag såg den i mitt instaflöde häromdagen fick jag världens sug så jag slängde ihop den bums. Så himla god. Perfekt efterrätt till Eid!
 
Persisk saffransglass (1 L)
 
1 liter gräddglass
1 msk rosvatten
1 pkt saffran
1 dl pistage
1 tsk strösocker
1 msk kokhett vatten
 
Gör så här:
 
Lägg saffran och strösocker i en mortel, mortla samman allting ordentligt. Häll på det kokheta vattnet och låt stå en stund (20-30 minuter). 
Rosta pistagenötterna lite snabbt i en torr stekpanna. När de svalnat så grovhacka pistagen.
Lägg gräddglassen i en bunke (den ska ha stått ute en stund så den blivit lättare att jobba med). Häll på saffran och rosvatten. Blanda ordentligt med en handvisp. Rör i pistagen. Och in i frysen i 2 timmar. Klart! Servera med pistage på toppen. :)

Kommentarer (4)

Fatima

2016-07-03

Har själv provat att göra och det är verkligen supergott!

Ala

2016-07-03

Så gott vännen! Nu blev jag sugen, får föra detta till eid. Jag kom på att din glasskopa fft är hos oss haha

Svar: Haha ja vi letade efter den ett bra tag innan vi kom på att den var hos er hehe. Men behåll den, vi har köpt en ny. 😘
Fatima Johansson

Annster

2016-07-04

Ser riktigt gott ut :)

Skriv en kommentar