Fatima Johansson

KLADDIGA BROWNIES + KARAMELLPOPCORN

 
Detta receptet är helt magiskt! Jag har letat som en tok efter bloggen jag hittade det på, men utan tur (jag printscreenade endast receptet med mobilen..). Så har någon hittat originalet får ni gärna hojta till så länkar jag. Detta är supergott, ni måste prova! :)
 
Kladdiga brownies med karamellpopcorn
 
Kladdkakan: 125 g smör | 2 ½ dl socker | 4 ägg | 1 tsk bakpulver |1 tsk vaniljsocker | 2 dl mjöl | 2 msk kakao | 1 nypa flingsalt | 200 g mörk choklad
 
Gör så här: Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa under tiden ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Blanda sedan ner i ägg/sockerblandningen. Rör till sist i den smälta chokladen och smöret. Häll upp i en form som är ca 30x20 cm. (formen ska vara klädd med bakplåtspapper) Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min. Ta ut och låt kakan svalna.
 
Karamellpopcorn: knappt ½ påse saltade, poppade popcorn | 2 dl socker | 100 g rumsvarmt smör
 
Gör så här: Smält sockret i en tjockbottnad stekpanna. När sockret smält och är ljusbrunt, klickar du i smöret. Det blir klumpar till en början, men fortsätt röra tills karamellen går ihop och smöret gått in i karamellen. Tillsätt sedan popcornen och rör om så karamellen täcker. Häll över kakan och ställ svalt så att karamellen stelnar. Skär sedan upp i bitar.

Kommentarer (4)

Anna

2016-09-29

Mums, mums, mums! Detta måste jag nog göra redan ikväll! :D

Anonym

2016-09-29

Ahh måste prövas!!!!

Rukish

2016-09-30

Tror det är fridasbakblogg? Måste prövas insaallah!

Skriv en kommentar