Fatima Johansson

KNÄCKIG HALLON- & RABARBERPAJ

 
Gjorde en go'paj till söndagsfikat, denna paj är en storfavorit hos mig. Jag fick en hel del frågor om recept efter jag lagt upp den på instastory för en stund sen så jag tänkte dela med mig av det här. :)
 
Knäckig hallon- & rabarberpaj
 
Ingredienser:
250g rabarber | 250g hallon | 2 dl havregryn | 2 dl socker | 1 3/4 dl vetemjöl | 1/2 tsk bakpulver | 1 krm vaniljsocker | 125 g smör | 1/2 dl vispgrädde | 1/2 dl ljus sirap
 
Till servering:
Vaniljglass & färska hallon
 
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem tillsammans med hallonen i en smord ugnssäker form. Häll smeten över. Grädda pajen mitt i ugnen (150 grader) 40–50 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med en rejäl klick vaniljglass!

Skriv en kommentar