Fatima Johansson

DIY: RAMADANKALENDER

 
Som jag sagt innan, så var min första tanke att sy en Ramadankalender som man kan använda varje år. En kalender med trettio lite större "fickor" men jag hann tyvärr inte, så jag gjorde denna förenklade variant. En rejäl gren, snören, klädnypor, canvasbokstäver och 30 paket. Klart! :)
 
Den var väldigt enkel att knåpa ihop men det svåra blev att få ihop dagarna. Jag har ju barnen varannan vecka, vilket jag glömde bort flera gånger medan jag gjorde denna.... Så jag har med andra ord en hel del leksaker på lager, men de kan ju sparas till Eid. Detta innebär att de bara kommer vara här 2 veckor av Ramadan. Jag löste det genom att paket nummer 3 (på måndag) och paket nummer 10 öppnas samtidigt, så barnen får öppna varsitt paket varje dag. Liiite pilligt att få ihop då barnen måste få öppna likadana saker (kan bli bråk annars såklart :P) ja ni förstår säkert hur jag menar, känner redan nu att det blev en lite väl lång text här haha. :P
 
Jag tog en bild på lite av sakerna jag slagit in, detta är lite mindre än hälften. Det ligger allt från pysselsaker, vattenballonger, leksaksmat och modellera till strandleksaker och pruttkuddar. Småsaker som jag tror barnen hade gillat helt enkelt. :)
 
Vill ni veta inköpsställen på något specifikt får ni gärna fråga så svarar jag! Alla presentpapper, presentlådor och snören är köpta från Lagerhaus och Sostrene Grene. Mini-klädnyporna, bokstäverna och färgerna är från Panduro Hobby.

Kommentarer (5)

Amar

2017-05-28

Jag blir så imponerad av dig så kreativ!! Mashallah!

Linn

2017-05-28

Barak Allahu fik för tipsen, den blev såå fin. Jag sydde en av tyg men jag inser nu att det bara kan vara pytte, pytte små presenter om jag ska få plats med presenter till båda mina barn 🙈

Anonym

2017-05-28

Fan vad fin den e! Var har du hittat den donuten? 😍👌🏾

Elin

2017-05-28

Superfint Fatima! Vi är inte muslimer så mina barn får adventspresenter varje advent och köpta kalendrar med något varje dag vid jul men du har ju inte den lyxen. Kanske en framtidsbusiness för någon påhittig muslim?

Jag är själv ingen pysselmänniska så beundrar alla som kan och orkar. Ha en bra Ramadan!

Jessica

2017-06-08

Hej, älskar att läsa din blogg, haft så möt senaste tiden så nog inte varit här inne i år. Har du och din man gått isär? Har också tänkt att göra en sån kalender men glömde inför detta året, måste tänka på det tills nästa år. Kan man förresten skriva till dig privat?

Svar: Hej! Ja vi har skiljt oss. Du kan mejla mig på fatima-johansson@hotmail.com :)
Fatima Johansson

Skriv en kommentar