Fatima Johansson

PÅ MAJSFÄLTET

 
 Detta har vi spenderat vår torsdagseftermiddag med; plocka majs! :)
 
Gud vad detta blev uppskattat av ungarna och de hade verkligen roligt. Sprang genom majsfältets gångar och lekte kurragömma, kände nooga på varje majskolv (storlek, färg på fransarna osv) innan de plockade och så älskade de att få skala dem. Men det bästa av allt måste nog vara att få komma hem och äta upp skörden, det tyckte i alla fall jag. Så.Himla.Gott. ♥

LITE MYSIGARE

 
Nu har hösten flyttat in i vardagsrummet också! Liiite mörkare, fler kuddar, fram med filtar & en maaaassa nya doftljus. I love it. Ser fram emot en hel del filmmys och läsning här denna mysiga årstid. :)
 
Ni får gärna trycka på hjärtat om ni gillar. ♥

LIVET

 
Heeeeeej! Sorry för sämsta uppdateringen men det har varit för fullt upp i livet, har inte plockat fram datorn på en evighet känns det som. Men nu så! :)
 
Gud vad glad jag blir av era tips och fina ord! Jag förstår att bloggen känns opersonlig och att uppdateringen kunde varit mer regelbunden. Det jag vill blogga om är inredning, lite familjeliv & vardag och så lite moderelaterat. Jag gör detta när tid och inspiration finns och ibland kan det vara rätt mycket brist på just dessa grejer. :P
 
Jag ser att väldigt många vill veta mer om min skilsmässa. Jag har även fått väldigt mycket mejl om detta sedan jag skrev om det i april. Kan direkt säga att jag inte kommer att göra ett inlägg om några privata detaljer kring skilsmässan men jag kan absolut skriva mer om hur upplägget med barnen ser ut, tankar, funderingar osv. Jag vet att många går/har gått igenom samma sak och ibland är det skönt att höra sig lite hur andra gör/gjort. Jag vill gärna själv veta era tankar och tips, för jag är ju väldigt mycket nybörjare i detta och jag provar mig fram och försöker hitta det bästa sättet för mig och mina barn.
 
Skilsmässa är jobbigt. Skilsmässa med barn inblandade är fruktansvärt smärtsamt och ingen utsätter sig för detta om det inte var absolut nödvändigt för just den familjen. Ni som går igenom det här vet vad jag pratar om och ni andra hoppas jag slipper vara med om det... Jag måste trots det ändå inflika att när skilsmässa är den enda lösningen och du sedan har tagit dig förbi den tuffaste delen - den lättnaden och tyngden som lyfts från axlarna; den känslan är helt underbar. Efter regn kommer solsken. Det jag inte dör av gör mig starkare. Sådana halvtöntiga citat har fått en riktig innebörd för mig, ibland behöver man ta sig igenom något ohyggligt jobbigt för att må bra.
 
Ja men jag såg att det var lite frågor i inlägget nedan, så vad tror ni om en liten frågestund? Jag kan svara på några i ett inlägg. Det blir ju så mycket enklare än att svara i kommentarer eller i enskilda mejl. :) Och så måste jag verkligen skicka iväg en stor cyberkram till er allihop, jag har fått så mycket kärlek av såå många kring detta och det betyder enormt mycket ska ni veta. ♥♥♥

VINRÖTT

 
Hortensia är nya favvoblomman för tillfället tror jag allt. Älskar att den är så maffig och det räcker oftast med en enda i en bukett så här.
 
Det har verkligen varit HÖST denna vecka. Regn och rusk varendaste dag och utan barnen hela veckan så måste jag erkänna att man blir lite deprimerad. Men till min stora glädje så kom solen idag, lagom till att jag hämtar barnen imorgon. ♥ 
 
Idag så står födelsedagsfirande av min älskade pappa på agendan, hoppas solen skiner lika starkt i Malmö. Vi ska börja med söndagsbrunch ute i det härliga.
 
Förresten, ni får gärna trycka på hjärtat om ni gillar! ♥ Och så hade jag uppskattat om ni berättar vad ni vill se mer av här på bloggen så ska jag se till att fixa det, alltid kul med lite tips. :)

NYTTIGT & GOTT

 
Kärleken till glass är väldigt stor hos mina barn och jag älskar att man kan göra nyttiga varianter. Här är en jordgubbsglass som är helt underbart god. Superenkel och bara 2 ingredienser behövs. Jag har även provat att göra den på banan & kakao - supergott det med! 
 
Nyttig jordgubbsglass
 
En näve frysta jordgubbar 
En näve frysta bananskivor
 
Lägg frysta jordgubbar och bananskivor i en mixer och mixa. Först blir det lite smuligt (se bild) och efter en stund så får du en riktigt god och krämig glass. Jättegott ihop med skalad & hackad mandel!

GRÖN DUKNING

 
Premiäranvände det nyloppade porslinet i fredags och så här såg det ut då. Vita rosor är tradition hemma hos mig på eid al-adha och så använde jag vita linnedukar som jag knöt ett hushållssnöre runt. Enkelt men ändå fint tycker jag. Såg dock efteråt att jag lagt besticken på fel sida, stressad morsa, hehe.. Ser fram emot att hitta fler tallrikar, just nu har jag nio stycken i samlingen. Dessa är Gustavsberg och Rörstrand för den som undrar.

EID AL-ADHA

 
Eid mubarak, så där lite i efterskott! Har haft fullt upp med eidfirande, middagsbjudningar och att vara ute på äventyr med ungarna. Hoppas ni har ett fint eidfirande, ni som firar. :) Här kommer ett litet gäng med bilder från dessa två dagarna. Vi har bland annat firat ihop med mina föräldrar och syskon som var här under gårdagen. Såå himla mysig kväll vi fick. ♥
 
Nu är vi precis hemkomna från att ha haft en heldag ute med en massa bus, bada i havet & långpromenad i skogen. Vi avslutade dagen med att plocka marshmallows ute på fälten. Barnen tror ju att de stora vita "sädesslagsbollarna" ute på fälten är mashmallows och de blir alltid lika exalterade när vi kör förbi. Så idag stannade vi och de blev överlyckliga av att hitta en massa marshmallows runt dem. ;) Barns fantasi är det bästa som finns. ♥♥