Fatima Johansson

GABRIEL 4 ÅR - NINJAGOKALAS

 
Gabriel fyllde 4 år förra veckan. Vår stora grabb! Han hade längtat efter sitt kalas sedan nyårsafton "Är det januari nu mamma? Fyller jag år snart?". 
 
 
Barnen älskar verkligen att välja tema på sina födelsedagskalas och i år önskade han ett Ninjago-kalas. Han minns fortfarande med stolthet dagen då han fick träffa sin favoritkaraktär Kai när vi strosade runt på Legoland i somras. 
 
 
Kalasmat ska vara enkel. Jag menar det var 15 barn som kom och en drös vuxna också såklart hehe (och då var det som vanligt vissa som fick lämna återbud pga sjukdom). Så jag bjöd på mini-hamburgare (sliders typ) i mängder och så en massa goa tillbehör (coleslaw, picklad rödlök, guacamole, nachos, skivade grönsaker m.m.) och en fajitakryddad pastasallad. Längesen jag gjorde den, men den blir alltid uppskattad. Så det blev lite mexikanska smaker, men ändå bara hamburgare och pastasallad - enkelt men gott. 
 
 
Det var faktiskt ett roligt tema att ordna och det behövdes inte så knepiga/dyra grejer heller. Som dekorationerna; vanliga ballonger (röd, blå, grön, svart, vit - som karaktärerna i Ninjago), skriv ut ögon och så fäst med dubbelhäftande tejp (mallar hittas här). Går att använda dessa ögon lite överallt; på godispåsar, tallrikar m.m. Sen kan man även dekorera med lego hur mycket som helst! 
 
Till dessert hade jag gjort söta cakepops (bara jag som inte förstår tjusningen kring dessa? Men ungarna tycker detta är bästa kakan :P), kladdkaksmuffins, småkakor m.m. Och så finaste Ninjago-tårtan (som jag beställt).
 
Jag får ofta en hel del frågor kring kalas, planering, upplägg osv. Därför jag försöker knåpa ihop ett litet inlägg här innehållande dom flesta svaren  
 
Mina barnkalas har nästan alltid samma upplägg:
1. Gästerna anländer en efter en, hänger av sig osv.
2. Välkomnar alla med en enkel lek. Gissa-leken är smidig här. Exempel "Gissa hur många legobitar som finns i burken?" Skriv namn, gissning och så kikar man i slutet av kalaset vem som kom närmast. 
3. Matdags.
4. Lekar. Exempel: Hela havet stormar, Goddag ers höghet, Godissnöre-leken, Stop-dance.
5. Tårta & sång! (och kaffe för dom vuxna hehe)
6. Skattjakt (skatten är godispåsar). 
7. Som sista punkt kan man öppna presenterna, barnen kikar i sina godispåsar, leker fritt och sen är det dags att gå hem. :)
 
 
Mina bästa barnkalas tips är:
- Ha ett tema! Det blir smidigare om du har något att utgå från.
- Gör bort alla "torra" inköp fleeera veckor i förväg. Ex: dekorationer, godispåsar, papperstallrikar, servetter, drickor m.m. Det enda som ska handlas innan kalaset är färskvaror. 
- Servera mat/efterrätter som inte kräver en massa fix på kalasdagen (det ska vara smidigt att värma/ta fram). 
- Gör ett par extra godispåsar till eventuella syskon som hänger på (eller som fick stanna hemma). Alltid uppskattat.
 
Här är lite bilder från tidigare kalas - Cirkuskalas, Sjöjungfrukalas, Enhörningskalas och kolla in denna fina Babblarnatårta. Jag knåpar ju alltid ihop ett fotoalbum för varje kalas och det är värt mycket att kunna kika tillbaks på, dom växer ju såå snabbt

Kommentarer (5)

Lena

2019-01-30

Gud vad fint! Bli avis på dina barn hahaha! 🤣

En fråga! Var är deras kläder från? Överdelarna och Dalias kjol? Så snygga!

Svar: Tack! Deras kläder är från Zara kids ❤
Fatima Johansson

José

2019-01-30

Wow vilka fina kalas! Kreativ dam. :-)

Svar: Tackar. :)
Fatima Johansson

Shaima

2019-01-31

Grymt! Tack för tipset om kalas upplägget. Alltid kul att se hur andra gör :-)

Amina

2019-01-31

Tack tack tack Fatima för att du svarade på mina frågor uppskattar det verkligen. Jag ska kopiera ditt kalas schema till nästa gång. 🙈🎈🎉 men hur länge är varje punkt ungefär?

Och så en sista sak: fajitasalladen med kyckling!!! Ditt recept på bloggen är borta kan du lägga upp den på nytt? 😋😋

Anonym

2019-02-19

Tack för tipsen!

Skriv en kommentar