Fatima Johansson

RUGGIGT VÄDER & SOPPMIDDAG

 
Helgens bukett.
 
Jag hade redan tistlar och eukalyptus hemma så jag la bara till ett gäng tulpaner. :) Just tulpaner pryder varje vrå här, så fint. Jag längtar dock tills ranunkler i en massa härliga färger går att hitta i blomsterhandeln. "Min" florist har bara fått in dom i ljusrosa. Det ska ju vara säsong för dom nu (?), har för mig att den kickar igång redan i februari.  
 
 
Tallrik och bestick från Åhlens, glas från Cervera och servetter från Sostrene Grene
 
Vi startade ju helgen med storm här i Skåne och när det är lite småruggigt så passar det bra med soppa till middag, här är gårdagens lilla dukning. Men vi har ju fått en hel del sol också! Just nu badar hela sovrummet i solsken och det är heelt underbart. Godmorgon på er förresten! Hoppas ni får en toppendag :) Nu ska jag börja den med en stor kopp kaffe
 

VITRINSKÅP

 
Andra sidan av vardagsrummet.
 
Förra helgen fick det här svarta vitrinskåpet flytta in. Jag tycker skåpet binder samman rummet väldigt fint (öppen planlösning mellan kök och vardagsrum). Har haft svart som accentfärg här hemma, men mitt nya matbord är också svart, så jag har nog fått lite dille på denna "färg" även i större format. Sen fick jag äntligen (!) ut en massa saker från köksskåpen, såna här glas tar en himla plats alltså.. Vitrinskåpet hittade jag på Ikea, Milsbo heter det. :)
 
Idag väntar en hemmafix-dag, men först ska jag bege mig till stan för att äta brunch. Trevlig helg finaste du 

LITE LJUSARE

 
Mot ljusare tider! Jag trivs bäst med kallare toner hemma, brukar ibland prova varmare nyanser men jag kommer alltid tillbaks till det kallare. Grönt, blått och grått är favoriterna - harmoniskt och skönt. Här är en liten kik på hur det ser ut vid soffan just nu. :)
 
 
Tavlorna här hänger sällan helt rakt då ungarna älskar att göra volter i soffan.. Bästa som finns om du frågar dom. Och mitt hjärta är i halsgropen varje gång, jag får komma springandes och flytta på marmorbordet så dom inte gör illa sig.. För den som undrar varför jag inte bara ber mina barn sluta hoppa i soffan; jag provar några gånger, utan effekt. "Ok mamma vi ska vara försiktiga, vi slutar nu" *skratt skratt* och så fortsätter dom.. Två mot en vet ni, dom bestämmer, haha. Nej men skämt åsido, jag älskar att hela hemmet är en lekplats - inte bara deras rum. Och barnen har ju så galet kul ihop, bästa vänner